HENKILÖKUVA

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN KUVAT NIINA STOLT JA KATI GAMMALS | 2.9.2015 | KOLLEGA.FI
Pitkäjänteinen bisnesnainen

Vaurastumista opettava Terhi Majasalmi on tuottelias ja tehokas nainen. Koko työuransa myynnin parissa toiminut Majasalmi on kokenut sijoittaja ja työtäpelkäämätön yrittäjä, joka ei jätä tarttumatta tilaisuuksiin.

Työnteko ja säästäminen ovat aina olleet ominaista Terhi Majasalmelle, joka on päässyt tavoitteissaan pitkälle. Kauppakorkeakoulun käyneelle Majasalmelle kaupallinen ala oli itsestäänselvyys jo nuorena.

Terhi Majasalmi on ahkeralla työnteolla ja tavoitteellisuudellaan saavuttanut päämääriään.
Terhi Majasalmi on saavuttanut päämääränsä ahkeralla työnteolla ja tavoitteellisuudellaan.

– Aloin miettiä rahan ansaitsemista vuonna 1995, kun isäni joutui työttömäksi. Se pisti miettimään, miten voisin taata itselleni varman toimeentulon, Majasalmi kertoo.

Korkeakouluun Majasalmea veti halu päästä eteenpäin, sillä aikanaan hänen äitinsä eteneminen työelämässä oli pysähtynyt puuttuvaan korkeakoulututkintoon.

– Päätin, että minun kohdallani uralla eteneminen ei ainakaan jää siitä kiinni.

Aloitettuaan opiskelut Kauppakorkeassa vuonna 1998 Majasalmi törmäsi tulevaan mieheensä, joka opiskeli samassa opinahjossa ylemmällä vuosikurssilla. Nuoret olivat tutustuneet toisiinsa jo aiemmin, mutta alkoivat seurustella tosimielellä samana vuonna.

– Opiskelijaelämä ei minua pahemmin innostanut. Halusin valmistua mahdollisimman nopeasti ja päästä kiinni työelämään.

Opiskelujen ohessa Majasalmi teki ahkerasti muun muassa myyntipromootiokeikkoja ja mallintöitä ja pisti talteen kaiken ylimääräisen rahan. Aiemmin hän oli aloittanut ASP-säästämisen äitinsä kehotuksesta.

– Valmistuin vuonna 2002 keskelle taantumaa. Minusta piti tulla konsultti, mutta ei tullut, sillä työpaikkoja ei kerta kaikkiaan ollut. Työttömyyskortistoon en kuitenkaan halunnut.

Sijoitusneuvojasta varallisuusvalmentajaksi

Majasalmen mies oli jo aiemmin aloittanut sijoitustuotteiden myymisen omalla toiminimellään. Majasalmi katseli toimintaa sivusta ja rupesi miettimään, voisiko siinä olla hänellekin sopiva vaihtoehto.

– Olimme juuri ostaneet säästörahoilla oman asunnon. Tili oli tyhjä, opintotuet loppuneet ja jotain oli tehtävä. Niin minusta tuli toiminimiyrittäjä.

Myyminen ei kuitenkaan ollut helppoa, sillä Majasalmi oli vasta 23-vuotias ja kärsi uskottavuusongelmasta. Kylmäsoittojen tekeminen potentiaalisille sijoittaja-asiakkaille oli aluksi vaikeaa ja Majasalmi jännitti niitä.

– Olin nuori ja nainen. Lisäksi ääneni nousi jännittäessäni. Mieheni sanoikin minulle, että älä kieu puhelimeen, koska miehet eivät pidä siitä.

Majasalmi opetteli äänenkäyttöään ja madalsi ääntään, minkä jälkeen kaupantekokin alkoi sujua mallikkaasti. Majasalmi toimi miehensä kanssa sijoitusneuvojana kolme vuotta, kunnes pariskunta tapasi sattumalta Vuokraturvan omistajan Timo Metsolan vuonna 2004.

– Mieheni perusti Metsolan kanssa yhteisen Varallisuusvalmennus Osakeyhtiön, jossa minäkin työskentelin, mutta en palkollisena vaan oman osakeyhtiöni kautta.

Majasalmen ja hänen miehensä tehtävänä oli saada ihmiset kiinnostumaan asuntosijoittamisesta ja löytää asiakkaita Vuokraturvan ostotoimeksiantopalvelulle. Firmassa Majasalmi pääsi tutustumaan asuntosijoittamisen maailmaan, joka kolahti kerralla.

– Olin aiemmin sijoittanut eläkevakuutuksiin, osakkeisiin, rahastoon ja kultaan, mutta asuntosijoittaminen vei mennessään. Tajusin, että asuntoihin sijoittamalla voisin tulla varakkaaksi, eikä minun tarvitsisi enää lotota.

Oma juttu löytyy

Asuntobisneksestä tuli Majasalmen tukijalka, joka on turvannut toimeentulon. Aluksi pariskunnan tavoitteena oli hankkia 10 vuodessa 20 asuntoa. Majasalmi saavutti tavoitteen miehensä kanssa jo neljässä ja puolessa vuodessa.

– Aika oli meille suotuisa. Pankista sai helposti lainaa, asuntojen hinnat nousivat ja me tartuimme tilaisuuteen oikealla hetkellä. Nyt riskit ja pääoman tarve ovat aivan toista luokkaa.

Pariskunnan ensimmäinen tytär syntyi maaliskuussa 2008 ja äitiyslomalla Majasalmi alkoi pohtia tulevaisuuttaan, sillä jotain puuttui.

– Minulla oli palava halu tehdä jotain omaa ja vaikuttaa asioihin. Mietin ja listasin ideoitani ja lopulta keksin naisvarallisuusvalmennuksen.

Vaurauden niksejä  valmentamassa.
Majasalmi opastaa naisia vaurauden saloihin.

Majasalmi järjesti ensimmäisen naisvarallisuusvalmennuksen marraskuussa 2009. Samaan aikaan Majasalmi alkoi myös kirjoittaa blogia. Vuonna 2011 perheeseen syntyi toinen tytär ja Majasalmi piti ensimmäisen Menestys-seminaarin.

– Järjestin seminaarin itse, sillä halusin päästä puhumaan naisille rahasta, eikä siihen sopivia estradeja ollut. Kutsuin seminaariin myös muita naisia puhumaan toisista aiheista.

Seuraavana vuonna Majasalmi julkaisi ensimmäisen kirjansa Totuus taloudestasi. Kirjan ansiosta Majasalmi alkoi vähitellen saada julkisuutta aiheelleen. Hän esiintyi tv-sarjassa Kirsi ja himoshoppaajat, jossa hän toimi tosielämän raha-asiantuntijana ja neuvojana. Nykyään Majasalmella on Ilta-Sanomissa oma palsta, joka kerää laajan lukijajoukon.

– Ensimmäisellä blogillani oli yhdeksän lukijaa, nyt puhutaan jopa sadasta tuhannesta. Viidessä vuodessa on tapahtunut paljon.

Vauraaksi naiseksi

Viime syksynä Majasalmi perusti Vauras nainen -nettiyhteisön, jossa hän jakaa yhteisön jäsenille tietoa muun muassa taloudellisista asioista, säästämisestä ja sijoittamisesta.

– Idea lähti siitä, että haluan levittää ajatuksiani laajemmalle joukolle. Tavoitteenani oli 10 000 vaurasta naista.

Majasalmi haluaisi myös valmentaa enemmän yrityksissä, mutta on huomannut, ettei aika riitä kaikkeen. Nyt tähtäimessä onkin uusien varallisuusvalmentajien kouluttaminen.

– Olen perustanut Varallisuusakatemian ja omistan varallisuusvalmentaja-sanaan tavaramerkin. Koska toimiala on vielä nuori, minulla on mahdollisuus luoda standardit talousasioiden neuvomiseen.

Majasalmi on rakentanut opintopaketit varallisuusvalmentajien koulutusta varten ja ensimmäiset ryhmät aloittavat lähiaikoina.

Töitä Majasalmella riittää, sillä kaiken muun lisäksi hän on miehensä kanssa mukana perustajaosakkaana ja hallituksen jäsenenä kiinteistövarainhoitoyrityksessä, joka operoi USA:ssa.

– Yrityksen rahastot sijoittavat amerikkalaisiin asuntoihin. Ostamme taloja Jenkeistä ja vuokraamme ne remontin jälkeen. Projektinjohdosta ja vuokrauksesta vastaavat toiminnot ovat USA:ssa, minkä vuoksi matkapäiviä kertyy perheellemme runsaasti.

Haastavimmaksi työssään Majasalmi kokeekin roolista toiseen hyppäämisen.

– Kun luo omaa työtään, ei kukaan tule sanomaan, mitä pitäisi tehdä. Välillä poukkoilen vähän liikaakin eri suuntiin, kun pitäisi keskittyä enemmän yhteen asiaan kerrallaan.

Kuntoilu pitää tiellä

Keväällä Majasalmi havahtui siihen, että esiintymiset veivät energiaa ja kunto oli rapissut huomaamatta. Myös vatsamakkara oli jämähtänyt paikalleen.

– Olin rapakunnossa, ja päätin ottaa itseäni niskasta kiinni. Toukokuusta lähtien aloin käydä personal trainerin ohjauksessa säännöllisesti.

Kesällä vanhempien mökillä oleskellessaan hän alkoi myös juosta lenkkejä, kuten oli nuoruudessaan tehnyt.

– Kuntoilulla on ollut vaikutusta. Huomasin laihtuneeni, mitä ei ole koskaan aiemmin tapahtunut kesällä.

Perhepotretti Las Vegasista.
Perhepotretissa Las Vegasissa.

Äskettäin Majasalmi hankki itselleen aktiivisuusrannekkeen ja on todennut sen kannustavan omatoimiseen liikuntaan. Viikonloppuisin hän saattaa lähteä ylimääräiselle kävelylenkille, jos askeleita ei ole kertynyt mittariin tarpeeksi.

– Tykkään myös lukea ja matkustella sekä pelata golfia, mutta se on lasten takia jäänyt väliaikaisesti taka-alalle.

Majasalmi toivookin saavansa 4- ja 7-vuotiaista tyttäristään myöhemmin pelikaverit.

Lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu työnteon lisäksi lastenkirjan kirjoittaminen.

– Haluan tehdä rahakirjan 10–11-vuotiaille lapsille. Aihetta olen pyöritellyt jo vuoden verran, mutta se on vielä ideavaiheessa niin tekstin kuin kuvituksenkin osalta.

Marraskuussa koko perheen on tarkoitus suunnata reiluksi kuukaudeksi Jenkkeihin, Las Vegasiin, jossa Majasalmi sanoo viihtyvänsä hyvin.

– Auringonvalon lisäksi haen sieltä hyvää mieltä ja uusia ideoita.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa.

  1. Tarja kommentoi 1.10.2015 klo 15.20
    Hyvä artikkeli! Kuinka on? Mikä on sijoittamista tulevaisuuteen? Mikä on arvojen todellisuus? Ja minkä arvon asettaisit itse ensimmäiseksi arvojen hierarkiassa? Vuosia sitten kysyin 15 vuotiailta nuorilta kuluttamisesta, mitä mieltä he ovat siitä? Jaana 15 v. vastasi kuluttamiseen: "Jos mulla olisi sitä rahaa, niin menisi ensiksi johonkin luksus tavarataloon ja ostaisin sellaiset kuteet mistä itse tykkään ja loput törsäisin johonkin krääsään, mutta kun sitä rahaa ei ole. Janne 14v. vastasi kuluttamiseen: " Ihmiset ovat menettäneet terveen järjen kahleen", viitaten ympäristöongelmiin ja kierrättämiseen. Missä arvot kasvavat ja luuraavat? Terveisin Tarja
  2. Riitta kommentoi 9.9.2015 klo 09.01
    Hei, Todella hyvää luettavaa ja toivoisinkin että säästämisen tärkeydestä juuri nuorille naisille olisi hyvä kertoilla enemmänkin.Muodin ja trendien perässä juokseminen on loputonta, ei rättien, kenkien yms ostaminen ole sijoittamista tulevaisuuteen, huomenna ne ovat jo kirpputori kamaa. Itse olen jo eläkkeelle siirtyvä vanha lady, säästänyt ja sijoitellut mm asuntoihin, osakkeisiin yms. Voin kertoa että pienestäkin palkasta hyvällä suunnittelulla jää mukavasti sivuun. Terveisin Riitta-mummo

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)