PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 14.10.2015 | KOLLEGA.FI
Kohtuullistaminen tavoitteena

Työnteko menee helposti överiksi, koska tekemistä on itse kullakin niin paljon. Yksi tekee töitä intohimosta, toinen tunnollisuudesta ja kolmas työpaikkansa menettämisen pelosta. Oli syy mikä tahansa, hommia tehdään tämän päivän työelämässä niin valtavasti, että uupumus on monelle todellinen uhka. Onko nykymenolle vaihtoehtoa? Voisiko tahtia hieman höllätä?

Keinoja siihen on, mutta ne vaativat järjestelyjä. Esimerkiksi vuorotteluvapaata, osa-aikatyötä, osa-aikalisää tai etätyötä kannattaa harkita, jos voimat alkavat uupua tai tarvitsee etäisyyttä työhönsä. Näinä aikoina joustojen pyytämisessä on varmasti omat riskinsä, mutta omaa terveyttään ei koskaan kannata uhrata työn takia.

Kohtuullistamista käsitellään lehtemme artikkelissa, johon olemme haastatelleet sosiologi Antti Kasviota. Hän on yhdessä Susanna Lundellin kanssa tutkinut downsihftingiä ja kirjoittanut aiheesta kirjan. Työn kohtuullistaminen kiinnostaa entistä useampia ihmisiä, sillä työkulttuurimme on muutoksessa, Kasvio sanoo. Downshiftaaminen on iso muutos, joka vaatii rohkeutta, mutta antaa tutkimusten mukaan siihen ryhtyneille paljon.

Tasapainon avaimet -palstalla käsitellään esimiestyötä arkkityyppien näkökulmasta. Arkkityyppien ymmärtämisestä on arvokasta hyötyä, sillä sen avulla voi tunnistaa esimiehen vahvuudet ja heikkoudet, mikä helpottaa arjen kanssakäymistä, Carita Nyberg toteaa kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -palstalla pohditaan pelolla johtamista. Pelolla johtaminen on heikkojen esimiesten ja johtajien johtamistapa, joka on aina tuhoava. Pelko johtaa siihen, että voimavarat kuluvat suojautumiseen ja jähmettävät toiminnan, Annu Palmu kirjoittaa kolumnissaan

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Terhi Lavonen, joka nostaa kyseenalaistajan tärkeään rooliin työpaikalla. Työntekijä, joka uskaltaa kyseenalaistaa, on johdolle kultaakin kalliimpi. Kyseenalaistaja uskaltaa sanoa ääneen sen, mitä muut eivät uskalla ja tuo esille prosessien heikot kohdat.

Sana hallussa -palstalla Eeva Heinonen ihmettelee, miten väritämme maailmaa omien suodattimiemme kautta. Siirrämme omia asenteitamme ja tunteitamme toisiin ihmisiin ja tilanteisiin, joihin ne eivät alun perin ole kuuluneet, ja saatamme pitää sitä vielä täytenä totena, vaikka asia on kaukana siitä.

Kirjapalstalla arvioimme pääartikkelin aiheeseen liittyvän Antti Kasvion ja Susanna Lundellin kirjoittaman kirjan Ulos oravanpyörästä.

Olethan jo osallistunut kilpailuumme, jossa kysymme mikä motivoi sinua työssäsi. Kilpailun palkintona arvomme vastaajien kesken Basam Booksin aikuisille tarkoitetun Mindfulness-värityskirjan. Vastausaikaa on sunnuntaihin 25.10. saakka

Uudet jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona 28.10.

Mukavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)