ELÄMÄ JÄRJESTYKSEEN

Mainos
TEKSTI SANDY TALARMO KUVA ALESSANDRA GIRARDI | 5.8.2015 | KOLLEGA.FI
Virtaa työympäristöstä

Työpaikalla vietetään paljon aikaa, joten työympäristön merkitystä ei kannata vähätellä. Toimiva tilat tukevat työn kannalta olennaisia asioita, kuten työssä viihtymistä ja oikeisiin asioihin keskittymistä. Miltä sinusta tuntuu tulla töihin? Millainen ympäristö inspiroi sinua? Millaisia asioita haluat saada aikaan? Mihin haluat keskittyä?

Sandy Talarmo on koulutukseltaan sosionomi, ammattijärjestäjä ja life coach.
Sandy Talarmo on koulutukseltaan sosionomi, ammattijärjestäjä ja life coach.

Näin lomien lopulla oman työympäristön tarkastelun voisi aloittaa siitä, mikä muuttuu arkeen palatessa. Millaisia asioita haluaisit tuoda lomatunnelmista osaksi arkeasi? Loma on myös antanut mahdollisuuden ottaa etäisyyttä, joten työn pariin palatessa monia asioita katselee tuoreemmin silmin. Voit panna tietoisesti merkille, millaisiin asioihin kiinnität huomiota. Mistä tulet iloiseksi? Mikä huokailuttaa?

Lomatauon ansiosta on helpompi huomata, mikä on tarpeellista ja ilahduttavaa, ja mikä taas ei enää kuulu kuvaan. Toimita pois kaikki tarpeeton. Tämän jälkeen sinun on helpompi keskittyä olennaiseen ja nähdä, mikä ympäristössäsi toimii ja mitä ehkä haluaisit muuttaa.

Tyhjä vai täysi työpöytä?

Jonkun mielestä siisti työpöytä on tehokkaan ihmisen merkki, kun taas toisen mielestä juuri kaaos kertoo tekemisen meiningistä ja luovuudesta. Olennaista onkin tunnistaa, millaisessa ympäristössä olet itse parhaimmillasi. Auttaako pelkistetty ympäristö sinua keskittymään vai inspiroidutko esillä olevista materiaaleista? Millainen työympäristö tukee työskentelytapojasi?

Työn sujuvuuteen vaikuttaa joka tapauksessa se, että kaikki työssä tarvittava on mahdollisimman helposti saatavilla. Tällöin työ ei keskeydy turhaan etsimiseen ja penkomiseen, vaan voimavarat virtaavat oikeisiin asioihin. Mitä useammin tarvitset tiettyä tavaraa tai paperia, sitä helpommaksi sen käyttäminen kannattaa tehdä. Esimerkiksi päivittäin tarvittavat paperit saattavat toimia paremmin muovitaskussa kuin kansiossa.

Sujuvuutta pienillä muutoksilla

Arjessa toistuvien toimintojen kohdalla kannattaa ainakin silloin tällöin pysähtyä kysymään, voisinko tehdä tämän helpommin. Saatat esimerkiksi huomata, että jokin hylly tai kansio on sijoitettu sen verran hankalasti, ettei sinne kuuluva materiaali koskaan pääse perille saakka, vaan pinoutuu matkan varrelle. Tarvitaan vain pieni muutos ja ongelma on ratkaistu.

Jos työympäristösi kaipaa raivaamista tai muunkaltaista muutosta, ota joka päivä pieni askel kohti päämäärääsi. Tällä tavalla etenet asiassa heti sen sijaan, että jäisit odottamaan sitä sopivaa hetkeä, jolloin voit tehdä kaiken kerralla. Lisäksi moni asia helpottuu jo matkan varrella, ei vasta sitten, kun on valmista.

Hyvä alku huomiselle

Sujuvalla aamulla on merkitystä koko päivän tunnelmalle ja aikataulussa pysymiselle. Voit miettiä helppoja rutiineja, joilla valmistelet hyvän alun uudelle työpäivälle jo edellisenä päivänä. Millaiseen kuntoon haluat jättää työpisteesi päivän päätteeksi? Haluatko kirjoittaa jonkun muistilapun itsellesi aamulla löydettäväksi? Millaiset asiat omalla kohdallasi vaikuttavat siihen, että päivä käynnistyy mahdollisimman sujuvasti?

Jos et voi tehdä tätä päivittäin, tee se ainakin työviikon päätteeksi ja ennen lomia. Rentoudut varmemmin vapaapäivinäsi ja pääset taas mukavasti vauhtiin töihin palatessasi.

Sandy Talarmo on life coach ja ammattijärjestäjä. Lisätietoja Talarmosta löydät osoitteesta www.sandytalarmo.fi. Katso myös Talarmosta aiemmin julkaistu juttu Valmentaminen unelma-ammattina.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)