HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI PIRKKO TAVAILA KUVA EMILIA RAUNIO | 5.8.2015 | KOLLEGA.FI
Kolme muskettisoturia

Tämä kesä ei toistaiseksi ole ollut helpoimmista helpoin, jos minulta kysytään. Silti tuntuu, että elämän kauneus on läsnä jokaisessa päivässä kaiken aikaa. Myrskyn silmässä on ihmeen turvallinen olo, vaikka välillä hirvittää. Uni maistuu ja usko vahvistuu. Tiedän, että kaikki selviää, enkä koskaan ole yksin. Tärkeiden ihmisten ja rakkaan vanhan koirani lisäksi minulla on henkilökohtainen turvajoukkoni, kolme muskettisoturia, Keho, Mieli ja Sielu.

Pirkko Tavaila on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt health coach.
Pirkko Tavaila on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt health coach.

Keho on arvokkain fyysinen kappale mitä ikinä tulemme omistamaan. Kehoa lakkaa pitämästä itsestäänselvyytenä viimeistään silloin, kun se reistailee. Ulkoilu ja liikunta kiehtovat välittömästi, kun niihin ei ole mahdollisuutta. Jalka paketissa tekee mieli kävelylle.

Keho on ensimmäinen kolmesta muskettisoturista, jotka pitävät meistä huolta valveilla ja nukkuessa. Keho on lojaali hyvinvoinnin vartija. Se palvelee 24/7. Se uudistuu jatkuvasti. Se poistaa elimistöstä vaurioituneet ja huonosti käyttäytyvät solut. Se tekee kaikkensa pitääkseen meidät terveinä, kunhan annamme sille vähäisenkin mahdollisuuden. Keho ei petä, vaikka me petämme sen aika-ajoin. Keuhkot hengittävät ja sydän pumppaa verta. Maksaa poistaa epäsuotuisia ainesosia sisuksistamme sitä mukaa, kun nautimme kesäjuomia ja grilliherkkuja. Välillä Keho joutuu liian koville. Ylirasitus ja häiriötilat ilmenevät vaivoina, mutta yleensä tila korjaantuu ajan kanssa. Kehoa ei niin vain nujerreta.

Keho tottelee Mieltä. Mielessä risteilevät ajatukset ja niitä seuraavat tunnetilat vaikuttavat kehon jokaiseen soluun. Kun mieli on tulvillaan rakkautta, keho käy ihanasti ylikierroksilla ja jaksaa mitä vain. Huolestuneen mielen komennossa keho reagoi negatiivisin tavoin. Mitä ikävämpiä ajatuskuvioita kierrätämme mielessämme sitä surkeampi on fyysinen tuntemus. Epäluottamus tai mustasukkaiset ajatukset saavat jopa oksentamaan. Toisaalta, terve mieli terveessä ruumiissa. Kun syö hyvin, juo riittävästi, liikkuu ja nukkuu, mieli pysyy kirkkaana ja rauhallisena. Hyvin ravitut aivosolut takaavat, että ajatus kulkee, oivalluksia syntyy ja olemme tehokkaita. Mieli kykenee uskomattomiin suorituksiin, kunhan se jaksaa keskittyä eikä juutu ajatuskuvioihin, joita tuppaamme toistamaan päivästä ja vuodesta toiseen. Mieli rauhoittuu hengittelystä, luonnosta, musiikin kuuntelusta ja fyysisestä ponnistelusta. Keho vaikuttaa Mieleen ja Mieli Kehoon. Loistava parivaljakko.

Kolmatta muskettisoturia, on vaikeampi hahmottaa. Huikean trion kruunaa henkinen osa olemustamme, se jota sydämeksi kutsutaan, Sielu. Sen avulla tunnemme mikä on oikein ja mihin suuntaan kulkea. Sielu janoaa kokea kuinka jalostumme elämänkokemusten myötä. Se on onnellinen saadessaan laulaa, nauraa ja osoittaa rakkautta kaikin mahdollisin tavoin. Puhutaan sielukkaista ihmisistä ja sielun ravitsemisesta. Sielu voi hyvin, kun rauhoitumme kuuntelemaan sisintämme tai kun innostumme uudesta tavoitteesta, vaikkapa uuden kielen opiskelusta. Sielu lepää kauniissa maisemassa, konsertissa, taidenäyttelyssä, hyvän kirjan ääressä tai rakkaan kainalossa. Lapset, eläinvauvat, hyvät ystävät ja viisaat opettajat ovat sielunhoitajia.

Täydellinen onnentunne, sielun täyttymys on mahdollinen vasta kun oppii antamaan ja rakastamaan pyyteettömästi, ehdoitta. Sisintään oppii kuuntelemaan henkisten harjoitusten myötä. Se voi tarkoittaa mietiskelyä, päiväkirjaan kirjoittamista, pitkiä kävelylenkkejä tai kunnon löylyjä. Tärkeintä on rauhoittua ja uskaltaa kääntyä sisäänpäin.

Kaikki sujuu paremmin ja vaivattomammin, kun Keho, Mieli ja Sielu ravitaan viisaasti, kaikki omalla tavallaan. Kun muskettisoturit ovat voimissaan, meitä ei pysäytä mikään.

EatBeNow.com-sivustolta löydät lisävinkkejä ja reseptejä hyvään elämään. Voit myös tilata kerran kuukaudessa ilmestyvän suomenkielisen uutiskirjeen osoitteesta pirkko@eatbenow.com.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)