PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 7.5.2014 | KOLLEGA.FI
Hyvä käytös kunniaan

Toisten huomioon ottaminen on tärkeä asia, joka luvattoman usein unohdetaan työelämän kiireessä. Tervehtiminen, kiittäminen ja anteeksi pyytäminen ovat pieniä, mutta tutkimuksissakin merkitykselliseksi todettuja asioita, jotka takaavat työpaikan viihtyvyyden. Ne eivät paljoa vaadi, mutta viljelemme niitä turhan harvoin. Jo pelkkä työkaverin tervehtiminen, mieluiten hymyn kera, on toisen ihmisen huomioimista, jota jokainen meistä arvostaa. Pienillä eleillä saa paljon aikaan!

Oma vaikutuksensa työyhteisön käytöskulttuuriin on myös johtajalla, joka näyttää esimerkkiä. Hyvä johtaja kunnioittaa kaikkia ihmisiä asemasta riippumatta ja käyttäytyy arvostavasti, sanoo johdon valmentaja Nonna Babitzin lehtemme haastattelussa. Babitzin on asialleen omistautunut valmentaja, joka haluaa tuoda johtamiseen eettisyyttä ja arvoja. Näillä eväillä päästään hänen mukaansa pidemmälle kuin tulosjohtamisella. Babitzinin mielenkiintoisista ajatuksista ja työstä voit lukea hänen henkilöhaastattelustaan.

Elämä järjestykseen -palstalla Anne te Velde-Luoma pohtii täydellisyyden tavoittelun tuskaa. Asetamme itsellemme mahdottomia vaatimuksia niin naistenlehtien hyötykäsittelyn, käyttämättömien vaatteiden muodistamisen kuin digikuvien järjestämisen suhteen – vaikka vähempikin riittäisi.

Vierailija-blogissa on tällä kertaa kaksi kirjoittajaa. Työsuojelurahaston tutkimusasiantuntijana toimiva Mikael Saarinen pureutuu kolumnissaan työelämän kehittämisprojekteihin ja niiden vaatimattomiin tuloksiin. Kirjoituksessaan Saarinen perää asennemuutosta, ja antaa vinkkiä myös pienimuotoisen työhyvinvointihankkeen tekoon.

Toinen kirjoittaja Maarit Laurento käsittelee kolumnissaan asennetta ja aikaa. Esimerkkinä hän käyttää Erin Brockovichistä kertovaa elokuvaa, jossa tämä tosielämän henkilö toimii sinnikkäästi ja päättäväisesti. Kriisinkin keskellä voi menestyä, kun omaa oikean asenteen ja tarttuu hetkeen.

Tasapainon avaimet -palstalla on edetty arkkityyppejä käsittelevän artikkelisarjan viimeiseen osaan. Tässä osassa Carita Nyberg esittelee avustajan, papin ja tutkijan arkkityypit. Sarjan aiemmissa osissa on esitelty taitaja, tarinoija, soturi ja kuningas. Artikkelin lisäksi julkaisemme arkkityyppi-testin, jonka avulla voit testata mikä arkkityyppi on sinulle läheisin.

Olethan muistanut osallistua kilpailuumme? Tällä kertaa kysymme, mistä lehtemme jutusta pidät eniten ja millaiset lehtemme aiheet kiinnostavat sinua. Vastaamalla voit voittaa Pekka Hämäläisen kirjan Elämisen vimma ja syvä ilo. Vastausaikaa on 18.5. asti.

Uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona. Tilaa uutiskirjeemme pysyäksesi ajan tasalla.

Huomaavaista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)