HENKILÖKUVA

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN KUVAT M KASANEN JA HELI HEISKANEN | 18.12.2013 | KOLLEGA.FI
Intuition johdattama

Heli Heiskanen on ehtinyt elämässään paljon. Psykologina, kouluttajana ja energiahoitajana toimiva Heiskanen on uranuurtaja, joka luottaa intuitioonsa.

Heli Heiskasen urapolku on ollut vaiherikas. Yksi asia on johtanut toiseen ja vuosien varrella palaset ovat loksahtaneet paikalleen. Alkujaan opettajan ja kuvataitelijan ammatista haaveillut Heiskanen päätyi lukion jälkeen sosiaalialan ammattikorkeakouluun, sillä hän halusi auttaa lapsia.

Heli Heiskanen on kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostunut psykologi.

– Sain ensimmäinen voimakkaan intuition toimiessani tarjoilijana ravintolassa. Siellä näin baaritiskillä äidin kaljalasin ääressä. Mukanaan hänellä oli pieni lapsi. Minun sydäntäni särki niin paljon, että se sytytti halun auttaa lapsia, Heiskanen kertoo.

Heiskanen aloitti sosiaalialan opinnot 1993 ja suuntautui aikuis-, vammais- ja vanhustyöhön. Häntä kiinnosti erityisesti päihde- ja mielenterveystyö. Valmistumisen jälkeen Heiskanen alkoi työskennellä sosiaalityöntekijänä.

Työskenneltyään ammatissaan jonkin aikaa Heiskasessa heräsi halu opiskella psykologiaa. Intuitio oli niin voimakas, että hän alkoi saman tien selvittää mahdollisia opiskelupaikkoja.

– Jyväskylässä opetettiin kliinistä psykologiaa ja tajusin haluavani sinne. Aloin lukea pääsykokeisiin ja olin niin varma sisäänpääsystä, että kerroin kaikille tutuilleni alkavani opiskella seuraavana vuonna psykologiaa.

Vain viisi prosenttia hakijoista pääsi yliopistoon, ja Heiskanen oli yksi niistä.

– Muistan, että kiljuin onnesta, kun minut hyväksyttiin opiskelemaan. Se oli yksi elämäni parhaista hetkistä.

Suuntana työterveyspsykologia

Yliopistossa Heiskanen suuntautui työ- ja organisaatiopsykologiaan ja teki gradunsa työhön perehtymisestä. Psykologian maisteriksi hän valmistui vuonna 2003.

Pari vuotta myöhemmin Heiskanen aloitti ammatinharjoittajana Jyväskylän Terveystalossa, joka tarjosi hänelle työterveyspsykologin työtä. Samaan aikaan hän suoritti myös työterveyspsykologin tutkinnon.

Heiskanen piti työstään ja viihtyi talossa. Yhteistyö Terveystalon lääkäreiden ja hoitajien kanssa toimi erinomaisesti ja toimeentulokin oli parin ensimmäisen vuoden jälkeen hyvällä tasolla. Tästä huolimatta jo muutaman vuoden päästä Heiskasesta alkoi tuntua, että hän työskenteli väärällä maaperällä. Hän oli kouluttautunut vuonna 2007 intuitiiviseksi energiahoitajaksi ja olisi halunnut suositella asiakkaille myös luontaishoitoja, kuten Rosen-terapiaa, homeopatiaa ja vyöhyketerapiaa.

– Lisäksi sain meditaatiossa intuition, että tulen perustamaan kokonaisvaltaisen hyvinvointikeskuksen.

Vaikka työpaikka, asiakkaat ja työkaverit olivat ihania, sisäinen paine alkoi ajaa muutoksiin.

Raja-aidat kumoon

Heiskasen visiona oli perustaa hyvinvointikeskus, jossa virallinen terveydenhoito ja luontaishoito olivat saman katon alla. Hänen ideansa oli tarjota ihmisille vaihtoehtoja, joista kukin saattoi poimia itselleen sopivat palvelut.

Maalaaminen on Heiskaselle rakas harrastus, josta hän ammentaa voimia.

Vuonna 2009 Heiskanen alkoi määrätietoisesti rakentaa uutta Origonova-hyvinvointikeskusta Jyväskylään tehden samalla koko ajan psykologin työtä, työnohjausta ja kouluttamista vanhassa työpaikassaan.

Keväällä 2010 hän jätti Terveystalon ja alkoi johtaa hyvinvointikeskusta, jonka siipien suojissa työskenteli kymmenen terveydenhoidon ja luontaishoidon ammattilaista ammatinharjoittajina.

– Toimin yritykseni Origonovan toimitusjohtajana ja hoidin kaikki yrityksen hallinnolliset tehtävät, minkä lisäksi harjoitin omaa ammattiani.

Vaikka keskus toimi hyvin, byrokratian pyörittäminen vei Heiskaselta paljon aikaa ja energiaa, ja omaan ammattityön hoitamiseen jäi liian vähän aikaa.

– Aloin pohtia eri vaihtoehtoja ja miettiä keskukselle uutta vetäjää tai osakasta, joka hoitaisi operatiivisen työn.

Lopulta kolmen vuoden jälkeen viime keväänä Heiskanen luopui hyvinvointikeskuksesta, irtisanoi tilat ja ammatinharjoittajat.

– Ratkaisuni oli kaikkea muuta kuin helppo, mutta kaikki ymmärsivät sen. Olin jo pitkään valmistellut ihmisiä ja kertonut etsiväni uusia vaihtoehtoja. Keskuksen lopettaminen oli lopulta valtava helpotus, sillä sen vetäminen oli vienyt minulta paljon energiaa.

Uusi vaihe käsillä

Heiskanen vuokrasi itselleen pienen vastaanottotilan, jossa ehti toimia runsaan kuukauden, kun intuitio puuttui jälleen peliin.

– Olin ehtinyt nauttia oman pesän rauhasta vain vähän aikaa, kun tunsin, että minun piti irtisanoa tila ja myydä kalusteet. Olin täysin yllättynyt enkä ensin uskonut sydämeni ääntä.

Menikin kuusi viikkoa, ennen kuin Heiskanen oli vakuuttunut ratkaisun viisaudesta ja ryhtyi toimeen.

– Kun sitten rupesin miettimään, kuinka paljon oikeastaan tarvitsin tiloja, huomasin, että olin paikalla vain alle puolet kuukaudessa, vaikka maksoin koko kuukauden vuokran. Tajusin, että työni luonne oli muuttunut täysin entisestä.

Suurimman osan Heiskasen ajasta veivät koulutukset, jotka hän järjesti yleensä muissa tiloissa Jyväskylässä ja Helsingissä. Vastaanottotyö oli myös jäänyt paljon vähemmälle ja tulevaisuudessa se vähenisi entisestään.

– Nyt alkuvuodesta minulla ja yritykselläni Origonovalla alkaa uusi vaihe. Olen vapaa kouluttaja ja liikun työn mukana. Lisäksi kirjoitan omaa blogia muun muassa herkkyyden voimasta, josta aion kirjoittaa myös kirjan.

Haaveet todeksi

Heiskanen on huomannut, että hänen nuoruudenhaaveensakin ovat kuin huomaamatta toteutuneet.

– Opettaja-haaveeni on toteutunut, sillä nyt koulutan ihmisiä. Myös taiteilija-haaveeni on toteutunut ainakin jossain määrin, sillä olen jo pitkään harrastanut maalausta.

Luontokävely, saunominen ja yksinolo ovat Heiskaselle tärkeitä energianlähteitä.

Sen lisäksi Heiskanen on aina rakastanut kirjoja ja lukemista, ja aikoo nyt myös itse kirjoittaa.

– Kun ryhdyin yrittäjäksi, tajusin, että voin tehdä ihan mitä vaan – vain minä itse olen ainoa rajoittaja. Nyt olen pikkuhiljaa purkanut omia sisäisiä rajoitteitani ja päässyt lähemmäksi sisintäni.

Heiskasen mukaan pelkästään koulutus ja työkokemus eivät ole tuoneet häntä tähän pisteeseen, vaan myös oma kasvuprosessi, joka jatkuu yhä.

– Katsoessani taaksepäin omaa elämääni, voin vain todeta, että ihmismieli ei olisi osannut tehdä tällaista suunnitelmaa. Elämäntehtäväni ja intohimoni on ihmisyyden ymmärtäminen. On palkitsevaa auttaa ihmisiä hyväksymään itsensä ja selviytymään haasteistaan.

Heli Heiskanen on psykologi, työterveyspsykologi, energiahoitaja ja kouluttaja. Lisää tietoa Heiskasesta ja hänen Herkkyytesi voima -blogistaan löydät  osoitteesta http://heliheiskanen.fi/.
Heiskasen kirjoittaa myös lehtemme Työelämän psykologiaa -palstalle.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)