HENKILÖKUVA

Mainos
TEKSTI JA KUVA MARJA KASANEN | 6.2.2013 | KOLLEGA.FI
Verkostossa on vaikutusvaltaa

Taija Uusikumpu on tehokas verkostoituja ja aikaansaava organisaattori. Runsaat kolme vuotta sitten Uusikumpu toteutti unelmansa ja perusti sihteereille ja assistenteille tarkoitetun verkoston, joka laajenee vauhdikkaasti viidakkorummun avulla.

Aktiivisesti toimiva ToimistoSissit-sivusto on Taija Uusikummun luomus. Uusikumpu toimii verkoston koordinaattorina ja on sen sielu. Sosiaalipsykologiaan perehtynyt Uusikumpu on valtiotieteen maisteri, jota ihmisten mielipiteiden tutkiminen on aina kiinnostanut.

Taija Uusikumpu nauttii työstään ToimistoSissit-verkoston koordinaattorina.

– Koulutukseni ja aiemmat tehtäväni niin markkinatutkimusfirmoissa kuin tapahtumamarkkinoinnin parissa ovat antaneet vankan pohjan verkoston rakentamiseen, Uusikumpu kertoo

Uusikumpu teki kvalitatiivisia tutkimuksia sekä Consumer Compassissa että IROResearchissa, jossa toimi kvalitatiivisen tutkimuksen tutkimuspäällikkönä.

– Oli äärettömän mielenkiintoista keskustella tutkimuksiin osallistuvien kanssa ja analysoida heidän mielipiteitään. Kiinnostukseni sosiaalipsykologiaan pääsi työssäni oikeuksiinsa.

Hyödyllistä kokemusta Uusikumpu sai myös Image Personellessa, jossa hän rekrytoi ja koulutti konsulentteja, tuote- ja messuedustajia, ja teki yhteistyötä Suomen Messujen kanssa.

– Tapahtumamarkkinointia pääsin tekemään kokopäiväisesti, kun BBM pestasi minut koordinoimaan Sihteeri & Assistentti -päiviä.

Tapahtumapäällikkönä työskennellessään Uusikumpu tutustui sihteerien maailmaan ja alkoi pikkuhiljaa miettiä ideaa assistenttiverkostosta.

– Messuilla näin, miten näytteilleasettajat taistelivat assistenttien mielenkiinnosta. Sihteerit taasen kaipasivat selkeästi sosiaalista verkostoa, jossa esimerkiksi palveluntarjoajia voi vertailla ja antaa rehellistä palautetta.

Visiosta toimeen

Uusikumpu ehti työskennellä BBM:llä kolme vuotta, kunnes S&A-päivät myytiin Suomen Messuille. Uusikummun työnkuva muuttui ja hän näki hetkensä koittaneen.

– Neljä vuotta sitten eräänä aamuna lumipyryssä kävellessäni sain vision, miten kaikki Suomen sihteerit voisivat olla on line ja vaihtaa kokemuksia ja tietopääomaa keskenään. En hetkeäkään miettinyt, miten vaativa projektista voisi tulla tai millaista työmäärää se käytännössä merkitsi, vaan perustin oitis yhden naisen yrityksen ideaani toteuttamaan.

Kontakteja Uusikumpu oli luonut määrätietoisesti työskennellessään aiemmissa työpaikoissaan. Assistentin maailma ei myöskään ollut täysin vieras Uusikummulle, sillä hän oli aloittanut työelämässä viestinnän assistenttina ja tutkimusassistenttina. Markkinatutkimusyrityksistä ammennettujen oppien avulla hän selvitti itse järjestämissään ryhmäkeskusteluissa, mitä sihteerit ja assistentit oikein verkostolta haluaisivat.

ToimistoSissit-sivusto näki päivänvalon vuoden 2009 syksyllä, kun Uusikumpu lanseerasi verkoston S&A-päivillä.

– Heti alkuun sain omien verkostojeni kautta parisataa jäsentä. Vuosi sitten tähän aikaan jäseniä oli jo tuhat, ja nyt meitä on liki 2000 jäsentä.

Tietopankista pika-apua

Sivusto toimii muun muassa sihteerien tietopankkina. Jäsenet voivat kertoa Verkosto suosittelee -osiossa omista palvelukokemuksistaan. Jos jokin tilaisuus tai palvelukokemus on onnistunut, assistentti voi suositella firmaa toisille.

– Tietopankki auttaa esimerkiksi silloin, kun sihteerille tulee nopeasti järjestettäväksi jokin tilaisuus. Tavallisesti assistentti soittaa kollegalleen kysyäkseen suosituksia hyvistä paikoista, mutta nopeammin hän löytää tietoa verkoston sivuilta, joissa on arvioitu satoja eri palveluntuottajia.

Arvostelu kerrotaan omalla nimellä ja mukaan laitetaan myös oma titteli ja työpaikan nimi.

Sivuston Uutisfoorumi puolestaan helpottaa assistentin työtä arkistoinnin osalta, sillä sivustolle kerätään palveluntarjoajien mainoksia ja tarjouksia, jotka löytyvät keskitetysti sivustolta.

Tilaisuudet vetävät

Verkosto toimii myös reaalimaailmassa, sillä se järjestää koulutusta ja erilaisia tapaamisia.

– Olemme juuri perustaneet SissiRekry-ryhmän, johon työn vaihdosta kiinnostuneet tai työttömänä olevat jäsenemme voivat osallistua. Keskustelemme, jaamme tuntoja ja annamme vinkkejä toisillemme.

Koulutusta on myös tarjolla runsaasti sähköpostikirjoittamisesta pukeutumisoppiin. Uusikumpu huolehtii tilaisuuksien järjestelyistä. Vaikka tapahtumien järjestäminen on välillä työlästä, Uuskumpu nauttii siitä, että pääsee paikan päälle tapaamaan jäsenistöä ja keskustelemaan heidän kanssaan.

– Järjestän tilaisuuksia yhteistyökumppaneiden kanssa. Osa niistä on ilmaisia, osa maksullisia. Hinnoittelu on maltillista, jotta mahdollisimman monet pääsisivät mukaan.

Aika kortilla

Suurin osa Uusikummun ajasta menee kuitenkin sivuston ylläpitoon. Sivusto kasvaa kaiken aikaa ja Uusikummun aika alkaa jo olla kortilla.

– En itse enää ehdi tehdä kaikkea, vaikka haluaisinkin. Olenkin värvännyt aktiivisia jäseniä avuksi ja perustanut idearyhmän toimintamme tulevaisuutta suunnittelemaan.

Jyväskylään Uusikumpu on jo nimittänyt ensimmäisen alueellisen PääSissin, joka hoitaa paikallista toimintaa.

Kiireestä huolimatta Uusikumpu saa työstään intoa ja energiaa, jonka avulla hän jaksaa paahtaa yötä päivää.

– Tunnen tekeväni merkityksellistä työtä. Minulla on vapaus toteuttaa itseäni ja saan jäsenistöltä kannustusta. Paras palkkioni on se, kun näen ihmisten poistuvan verkoston tilaisuudesta uudistuneina ihmisinä.

Lisätietoa ToimistoSisseistä löydät sivulta http://www.toimistosissit.fi/.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Tätä artikkelia on kommentoitu yhden kerran.

  1. Sirpa kommentoi 7.2.2013 klo 09.47
    Hei, tämä oli erinomainen artikkeli Taijasta. Olen ollut Taijan järjestämissä tilaisuuksissa ja voin sanoa, että jokaisesta tilaisuudesta on saanut lähteä hyvällä mielin ja virkistyneenä kotiin. Taija on todellinen tuhattaituri ja henkilö, jonka energisyys on enemmän kuin tarttuvaa. Se suorastaan säteilee tuhansien kilometrien päähän. Nostan hänen työlleen hattua! Keväistä päivää toimitukselle. Terveisin Zippe

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)