PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA TUULA HEIKKINEN | 6.2.2013 | KOLLEGA.FI
Verkostoituminen kuuluu arkeen

Verkostoituminen on tätä päivää. Voimme olla mukana vaikkapa Facebookissa, LinkedInissä, työpaikan intranetissä tai sähköposti-ryhmässä. Arkielämän verkostoja ovat puolestaan harrastuspiirit, kurssikaverit, sukulaiset, taloyhtiön asukkaat sekä lasten koulun ja harrastusten kautta tutuksi tulleet vanhemmat.

Kuulumme moniin verkostoihin, vaikka emme aina tule sitä edes ajatelleeksi. Toiset meistä ovat taitavia verkostoitujia, ja olenkin aina ihaillut, miten vaivattoman helppoa se on joillekin. Itse olen enemmänkin sivustakatsoja kuin aktiivinen verkostoituja. Verkostoituminen kuitenkin kannattaa, sillä siinä on paljon hyviä puolia: voi jakaa tärkeää sanomaa helposti eteenpäin, voi kysellä toisilta neuvoa ja vastaavasti itse tukea toista avuntarvitsijaa. Yksin ihminen ei kaikkeen pysty, mutta verkostossa on voimaa.

Verkoston merkityksen tietää Taija Uusikumpu, joka on sihteereille ja assistenteille tarkoitetun ToimistoSissit-sivuston perustaja. Lehtemme haastattelussa Uusikumpu kertoo, miten lähti visiostaan varmana yksin toteuttamaan verkostoa, jossa on nyt jo lähes kaksituhatta jäsentä.

Työelämän psykologiaa -palstalla käsittelemme tunteita ja niiden merkitystä sekä minkälainen vaikutus tunteiden johtamisella on työyhteisön tunne-energiaan. Työn iloa -blogissa kerrotaan fiktiivinen, mutta tosielämän kokemuksiin perustuva tarina onnistuneesta työeläkekuntoutuksesta. Elämä järjestykseen -palstalla puolestaan vedämme rajoja kulutusyhteiskunnan vaatimusten ja omien tottumustemme orjalliseen toteuttamiseen.

Coaching-palstalla ilmestyi viime viikolla juttu, jossa käsitellään sisäisiä coachauksen ongelmia ja esitellään työpaikan vaihtoon liittyvä case. Kannattaa lukea, niin huomaa, miten moneen asiaan coachauksesta on apua.

Tammikuusta lähtien olemme alkaneet julkaista energiakuvia kerran kuussa mielen virkistykseksi ja iloksi. Käy katsomassa helmikuun kuvaa ja lataa se vaikka tietokoneen taustakuvaksi.

Seuraavat jutut julkaisemme kahden viikon päästä keskiviikkona. Kannattaa kuitenkin käydä jo ensi keskiviikkona Tasapainon avaimet -palstalla, jonne on luvassa uusi juttu.

Valoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
Päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)