Mainos
TEKSTI VAPPU AURA KUVA MIKKO KAKELA | 14.11.2012 | KOLLEGA.FI
Työ ja perhe – mahdollinen yhdistelmä!

Perheen ja työn yhdistämisessä on edelleen vallalla ”joko tai” -ajattelu. Työssä käyviltä vanhemmilta – usein äideiltä – kysellään, haluavatko he uhrata jälkikasvunsa lapsuuden työn takia. Eikö siis ole mahdollista olla yhtä aikaa sekä hyvä vanhempi että hyvä työntekijä?

Monien työssä käyvien vanhempien reaalimaailma on tämä: lapsi menee päiväkotiin 1–2-vuotiaana. Siitä alkaa vanhempien jatkuva huono omatunto heidän raahatessaan kurahousuissa kirkuvaa lasta puolihämärässä päiväkotiin. Päätyäkseen työpaikalle, jossa pomo nostelee kulmiaan kun isän tai äidin täytyy taas lähteä kesken palaverin eikä hän voikaan osallistua illan myyntistrategioiden sparrausworkshopiin. Lopputulos: uupuneet vanhemmat, stressaantunut lapsi ja tyytymätön työnantaja.

Työn ja perheen täysipainoinen yhdistäminen on aika ajoin vaikeata, myönnän. Mutta olenko idealisti, jos ajattelen, että lapsia ei tarvitse uhrata? Että voin olla arvostettu ammattilainen, tehdä uraa ja antaa panokseni yhteiskunnan kehittämiseen – ja olla samalla hyvä äiti. Uskon tämän olevan mahdollista, jos vain tahtoa löytyy sekä kotona että työpaikalla.

Asenteesta kiinni

Vappu Aura työskentelee Ilmarisen viestintäpäällikkönä.

Esimiehen asenne ratkaisee paljon. Hyvä esimies ymmärtää, että hänen alaisillaan on myös elämä ja hyvä niin. Hän kannustaa ihmisiä tasapainottamaan työn ja vapaa-ajan ja puuttuu liiallisiin työkuormiin. Hyvinvointia lisää, jos työpaikalla ei tarvitse vetää työroolia vaan voi olla kokonainen persoona ja puhua myös perheestään. Jos pomo itse puhuu lapsistaan ja jää sairaan lapsen kanssa kotiin, niin alaistenkin on helpompi olla vastuullisia vanhempia.

Hyvällä työpaikalla löytyy joustoa työajoissa – molempiin suuntiin. Työn ja perheen yhteensovittamista helpottaa, jos voi vaikuttaa omiin työaikoihinsa tai joustaa esimerkiksi liukuman tai työaikapankin avulla. Näin neuvolakäynnin, joka sijoittuu keskelle päivää, voi tehdä sisään illalla tai viikonloppuna. Jos taas esimies tarvitsee tiimiään iltaisin, hän varaa ajan ajoissa ja sopii päivän, joka käy kaikille. Eivät iltatyöt ole poissuljettuja pienten lasten vanhemmiltakaan, ne vain täytyy suunnitella hyvissä ajoin.

Yhä useammalla työpaikalla ymmärretään myös, että fyysinen läsnäolo ei ole työtehonteon mittari. Etätyön rauhassa kiireinen kotiäiti saa usein enemmän aikaan kuin keskiverto insinööri kolmessa päivässä. Ei tarvitse pukea työvaatteita, meikata tai käyttää aikaa työmatkoihin – ihana flow! Tiedoksenne myös, ettei kukaan ei oikeasti halua lastensa sairastavan. Joskus niin vain käy, aivan kuten aikuisillekin.

Jousto kannattaa

Edellä mainitut keinot eivät maksa työnantajalle mitään – ainoastaan ripauksen asennetta ja ajatustyötä. Samalla on myös muistettava, että organisaatioiden on oltava paitsi perheystävällisiä, myös kilpailukykyisiä ja tehokkaita.

Mitä hyvää työantaja siis saa vastapalkaksi?

  • Sitoutuneen työntekijän, joka seisoo vaikka päällään jotta hommat hoidetaan. Hän istuu illalla koneella ja tekee entistä huimemman presentaation siihen viime viikon peruuntuneeseen palaveriin. Hän kyllä näyttää, että on luottamuksen arvoinen!
  • Perheen myötä parantuneen työtehon ja organisointikyvyn. Asiat osataan priorisoida, aikaa ei käytetä turhaan jaaritteluun ja aikataulut pidetään varmasti. Työn ja muun elämän tasapaino koituu työnantajan eduksi myös parempana ideointikykynä ja työn ilona. Perheen parissa työntekijät lataavat aivojaan ja saavat perspektiiviä haasteellisiinkin projekteihin.
  • Kaupan päälle tulee vielä sitoutunut henkilöstö, josta kasvaa tulevaisuuden huippuja. Pienten lasten isät ja äidit ovat usein innokkaimpia kehittämään osaamistaan. Haasteista selvittyään he ovat valmiita kohtaamaan niitä yhä uudelleen ja astumaan yhä vaativampiin tehtäviin.

Kotityöt jakoon

Panostuksia tarvitaan tietysti myös kotona. Erityisesti puolisot ovat avainasemassa jakamalla yhteistä kodin- ja lastenhoidon taakkaa. Isovanhemmat ovat kullanarvoisia, samoin siivooja sekä muut arkea helpottavat palvelut. Tekemällä yhteistyötä perheessä mahdollistetaan vaativankin uran tekeminen niin isälle kuin äidillekin.

Avainkysymys on kuitenkin tämän päivän työelämän vaatimustaso. Vaatiiko ura todella sitä, että työlle uhrataan 14 tuntia vuorokaudessa? Jo puolet palkansaajista tekee normaalin työajan ylittävää työaikaa säännöllisesti, joka kymmenes ilman minkäänlaista korvausta. Sellaista työelämää en haluaisi kenellekään, en edes lapsettomille.

Jos työpaikalla saadaan ratkaistua nämä asiat, ollaan jo melko lähellä ”sekä että” -ajattelua.

Vappu Aura
viestintäpäällikkö
2- ja 7-vuotiaiden tyttöjen (hyvä) äiti
Ilmarinen

Blogin tausta

Työn iloa -blogin jutut perustuvat Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen materiaaliin. Blogin tavoite on jakaa  Ilmarisen laajaa kokemusta lukijoiden hyödyksi. www.ilmarinen.fi

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)