KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 1.8.2019 | KOLLEGA.FI
Käsikirja uutta uraa pohtivalle

Työnhaku tai uuden uran miettiminen ei ole ihan yksinkertainen juttu. Aina ei tiedä edes, mistä lähtisi liikkeelle tai miten etenisi parhaiten ja mihin kaikkeen kannattaisi keskittyä. Näihin pulmiin vastaa kattavasti Riikka Pajusen Omaa tehtävää etsimässä -kirja, joka antaa työkaluja niin oman tehtävän löytämiseen kuin tehokkaaseen työnhakuun.

Riikka Pajunen on uravalmentaja, joka on työskennellyt aiemmin HR-tehtävissä ja rekrytoinnissa. Kirjassaan hän hyödyntää yli viidentoista vuoden uravalmennuskokemuksensa ja antaa arvokkaita vinkkejä oman unelmatyön etsijälle ja työnhakijalle.

Omaa tehtävä etsimässä -kirja koostuu seitsemästä käytännön askeleesta, jossa kussakin annetaan kosolti työkaluja itsetuntemuksen lisäämiseen ja oman tehtävän löytämiseen. Kirja alkaa uramuutoksen pohtimisella ja etenee intohimon, kiinnostusten kohteiden ja vahvuuksien tunnistamisen kautta unelmatyön löytämiseen. Esimerkiksi intohimojen löytäminen ei aina ole helppoa ja sitä varten kirjassa opitaan kiinnostuskartan teko, joka paljastaa itsestä usein yllättäviäkin taitoja.

Hyvät ohjeet annetaan myös vahvuus- ja osaamiskartan tekoon, minkä avulla pääsee käsiksi omiin piilossakin oleviin vahvuuksiin. Kirja patistaa myös unelmatyöstä haaveiluun, mikä ei ole koskaan turhaa. Työssä vietetään kuitenkin keskimäärin kolmasosa ajasta, ja mielekäs työ on onnellisuutta lisäävä asia.

Kirjan lopussa annetaan käyttökelpoisia vinkkejä työnhaussa erottautumiseen, piilotyöpaikkojen löytämiseen ja hissipuheen pitämiseen sekä vireen ylläpitoon uramuutoksessa.

Vaikka kirjan graafinen asu saattaa näyttää kevyeltä, sisältö on täynnä painavaa asiaa. Pajunen on itse testannut ja käyttänyt kaikkia vinkkejä, jotka ovat hänen kirjassaan. Jokaisessa luvussa on konkreettisia harjoituksia ja tehtäviä, joiden läpikäyminen vaatii aikaa ja keskittymistä. Työ kuitenkin kannattaa, sillä tehtävien avulla oma itsetuntemus kasvaa ja samalla myös itseluottamus omiin kykyihin lisääntyy.

Kirja sopii kaikille uutta uraa etsiville, alanvaihtajille ja työnhakijoille sekä myös ura-asioiden parissa toimiville ammattilaisille.

Kirjan nimi
Tekijä
Kustantaja
Painovuosi
Sivumäärä
Hinta
Omaa tehtävää etsimässä
Riikka Pajunen
Kustannusosakeyhtiö Otava
2019
176 sivua
19,95 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)