PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 12.6.2019 | KOLLEGA.FI
Vaihdetaan vapaalle

Kesä on ihanaa aikaa. Kun aurinko paistaa ja on lämmintä, on helppo päästää irti työasioista. Saa hyvällä omallatunnolla ajatella ihan muita juttuja ja nauttia täysin siemauksin lomasta. Mielen nollaus onkin todella tärkeää, varsinkin jos sattuu olemaan tunnollinen puurtaja, kuten itse olen.

Omalla kohdallani kevät on ollut työntäyteinen ja tiivis, mutta jotain edistystä olen huomannut omassa ajattelussani. Kuten olen jo aiemmin maininnut, aloin muutama kuukausi sitten välttää kiire-sanan käyttöä ja sillä on ollut uskomattoman suuri vaikutus fiilikseeni. Mieli uskoo sen, mitä sille kerrotaan. Omalle mielelle kannattaakin syöttää positiivisia asioita, sillä silloin niistä tulee itseään toteuttava myönteinen kehä. Vaikka välillä asiat ovat tuntuneet vyöryvän päälle, olen stressannut paljon vähemmän kuin ennen. Olen myös saanut mahdutettua elämääni enemmän toiveikkuutta ja luottamusta – ja sen myötä myös myönteisiä asioita on alkanut tapahtua entistä enemmän. Olenkin tullut siihen johtopäätökseen, että elämästä kannattaa aina ja joka hetki nauttia mahdollisimman paljon!

Henkilökuvassa esittelemme Riikka Pajusen, joka ehtinyt tehdä elämässään paljon. Aluksi palkkatyössä HR-tehtävissä ja rekrytoijana työskennellyt Pajunen koki kolmekymppisenä työuupumuksen, irtisanoutui ja lähti maailmanympärysmatkalle, jossa oma elämäntehtävä kirkastui. Palattuaan hän kehitti valmennustaitojaan eri työpaikoissa, kunnes lopulta perusti oman yrityksen lähes kymmenen vuotta sitten. Tätä nykyä Pajunen tekee rakastamaansa työtä uravalmentajana ja nauttii täysin siemauksin arjesta tyttärensä kanssa.

Coaching-blogissa Terhi Lavonen pohtii ihmisten rakentamia voimakkaita näkemyskuplia. Eri tavalla ajattelevien ihmisten ympärille rakennetaan helposti niin korkeat muurit, ettei niitä voi ylittää. Aikuisena olemiseen kuuluu kuitenkin taito säädellä omaa käytöstään ja huomata, milloin kärkkäillä mielipiteiden ilmauksilla ei saavuteta mitään hyvää, Lavonen toteaa kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Satu Pihlaja käsittelee aloittamisen lykkäämistä. Tekemisen lykkäämisen taustalla on aivojen ponnistelu, joka vie energiaa, ja siksi koetamme välttää sitä. Vaikka mielemme on taitava keksimään tekosyitä, voimme opetella antamaan niille kyytiä. Kolumnissaan Pihlaja antaa vinkkejä tekosyiden kumoamiseen.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg tarkastelee suorittamista ja riittämättömyyttä. On tyypillistä, että vaadimme itseltämme paljon, emmekä osaa iloita tavallisista asioista. Vain superonnistumiset riittävät, jos nekään. Kolumnissaan Nyberg kertoo keinoista, joiden avulla saa lisää iloa ja kepeyttä elämään.

Kiire hallintaan -blogissa Anja Kulovesi pohtii ajanmittaamisen ansaa. Jo ajat sitten kellosta luopunut Kulovesi kurkistaa kolumnissaan ajanmittaamisen idean taakse hetkiin, jolloin aikaa oli rajattomasti eikä ajalla ollut merkitystä. Ulkopuolisen maailman odotuksia mittaava kellonajan idea on vain yksi tarinoistamme, Kulovesi toteaa.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä ihastelee suomalaisen luonnon runsautta ja kauneutta. Metsän hyvinvointivaikutukset ovat tutkitusti kiistattomat ja luonnosta saa myös villiyrttejä, joita voi käyttää moneen ruokaan. Kolumnissaan Järvelä antaa vinkkejä niin upeista patikointipaikoista kuin villiyrttiresepteistä.

Toimituksemme siirtyy nyt kesälaitumille. Lehti on tauolla heinäkuun loppuun saakka ja aloitamme uusin voimin 1. elokuuta.

Ihanaa kesää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)