PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 24.10.2018 | KOLLEGA.FI
Kuusi vuotta täyttä menoa

Kuinka vinhaa vauhtia aika kulkeekaan. Taas on yksi vuosi ehtinyt vierähtää ja lehtemme täyttää nyt kokonaista kuusi vuotta!

Täyttä menoa on ollut tämänkin vuosi. Lehden tekeminen ja juttujen kirjoittaminen ovat asioita, joita teen intohimolla. Tämänkin vuoden aikana olen tavannut lukuisia mielenkiintoisia ihmisiä ja saanut perehtyä moniin kiehtoviin asioihin sekä matkan varrella oppia kaikenlaista uutta. Lehti on kehittynyt kaiken aikaa ja kirjoittajien määräkin on kasvanut. Olen äärimmäisen ylpeä lehden korkeasta tasosta ja upeista kirjoittajista, jotka jakavat asiantuntemustaan lukijoillemme. Kuusi vuotta sitten perustin lehden intohimosta työhyvinvointiin ja työelämään, joista halusin kirjoittaa laajemmasta näkökulmasta. Se ajatus on toteutunut paljon upeampana kuin ikinä visioissani uskalsin toivoa. Tästä on hyvä jatkaa.

Ajankohtaisartikkelissa käsittelemme kiirettä, joka vaivaa lähes jokaista työelämässä toimivaa. Usein syytämme kiireestä ulkopuolisia tahoja, kuten pomoa tai tiukkoja aikatauluja, mutta syytä voi olla myös itsessämme. Osa aikapaineista on sisäsyntyisiä ja vain osa tulee ulkopuolisesta maailmasta, kiireenkesyttäjä Anja Kulovesi sanoo artikkelissamme. Kiire-puheesta on myös tullut myyttinen suojakilpi, jonka taakse pakenemme, kun emme pysty pitämään omia terveitä rajojamme. Kiireen taltuttamisessa onkin ensiarvoisen tärkeää tunnistaa omat kiirehtijätyylinsä, jotka esittelemme artikkelissa.

Coaching-blogissa Terhi Lavonen pohtii omalla tontilla pysymistä. Intohimoinen suhtautuminen työhön ja asioiden edistämiseen voi nimittäin johtaa hakauksiin, jos ryhtyy jeesaamaan toisia ja jakamaan ideoitaan pyytämättä. Useimmiten viisainta on malttaa keskittyä omaan työhönsä, Lavonen toteaa kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Pirjo Saarni käsittelee tavoitteilla johtamista. Tavoitteiden asetannassa pelkät järkisyyt eivät yleensä sytytä, vaan suoriutumisen lisäksi tarvitaan mahdollisuutta kehittymiseen ja kasvuun tai parhaimmillaan tilaisuutta työn äärellä kukoistamiseen, Saarni sanoo kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg käsittelee aamurutiinien merkitystä ja antaa seitsemän hyvää vinkkiä paremman aamun avaukseen.

Hyvinvointi-blogissa Annika Havaste antaa pimeään vuodenaikaan sopivia, käytännöllisiä vinkkejä oman vastustuskyvyn vahvistamiseen.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin teemaan liittyvän Anja Kuloveden ja Anna-Liisa Niemelän Kiireenkesyttäjä-kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kysely, jossa tiedustelimme, millainen työilmapiiri työpaikallasi vallitsee ja oletko pystynyt vaikuttamaan siihen. Saimme yli 150 vastausta ja tulos oli varsin ilahduttava. Vastaajista 42 % kertoi pitävänsä pitää työpaikkansa ilmapiiriä hyvänä, rentona ja avoimena, 34 % melko hyvänä ja 24 % huonona. Vastaajista lähes puolet ilmoitti, että pystyy vaikuttamaan ilmapiiriin. Monissa vastauksissa kehuttiin oman työpaikan yhteisöllisyyttä, luottamuksellisuutta ja kannustavuutta. Huonon ilmapiiriin työpaikoissa puolestaan korostui huono johtaminen ja liiallinen kiire. Kilpailun palkinnon, Otavan kustantaman, Petri Hiissan kirjoittaman Täydellinen kirja -tehtäväkirjan, voitti Suvi Vikholm Espoosta. Onnittelut Suville ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kysely on jo käynnistynyt. 6-vuotisjuhlamme merkeissä kysymme, oletko saanut lehdestämme hyötyä tai iloa ja jos, niin millaista? Vastaajien kesken arvomme Readme.fi:n kustantaman, Anja Kuloveden ja Anna-Liisa Niemelän kirjoittaman Kiireenkesyttäjä – Avain hyvään elämään -kirjan (arvo 35 euroa).

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 7. marraskuuta.

Hyvää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)