PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 5.6.2024 | KOLLEGA.FI
Kesän iloja

Kesä on mielestäni ehdottomasti paras vuodenaika. Rakastan auringonpaistetta ja lämpöä. Kesällä nautin luonnon vehreydestä, lomasta, kirjojen lukemisesta, kiireettömyydestä, ystävien tapaamisesta, golfaamisesta, pitkään nukkumisesta, aikatauluttomuudesta ja huolettomuudesta. Työt eivät paina ja on vapaa menemään minne tykkää.

Huolettomuutta varmaan jokainen meistä kaipaa. Tarvitsemme iloa ja kepeyttä, jotta jaksamme. On täysin sallittua heittäytyä johonkin itselle iloa tuottavaan harrastukseen tai puuhaan. Ilo lisää energiaa ja energisenä loistamme maailmaan valoa. Pienetkin asiat tuovat iloa ja niitä löytyy ihan arjesta. Itselleni sellainen on kahvihetki omalla terassilla Aku Ankkaa lukien. Siitä saan aina buustia työntekoon.

Juuri nyt on oivallinen aika unohtaa hetkeksi maailman murheet ja ladata akkujaan. Kukaan muu ei pidä meistä huolta, jos emme itse pidä. Otetaan siis rennosti ja nautitaan kesästä!

Ajankohtaisartikkelissa tutkimme rohkeasti rehellistä vuorovaikutusta. Rohkea rehellisyys ei ole sitä, että töksäyttelee tökeröitä mielipiteitä muille, vaan sitä, että viestii omaa aitoa sisintään suoraan ja muita arvostaen, Reija Könönen sanoo lehtemme haastattelussa. Harva meistä kuitenkaan osaa kommunikoida rehellisesti, ja arastelemme sanoa sitä, mitä ajattelemme. Mieluummin suljemme suumme ja myötäilemme muita, sillä haluamme tulla hyväksytyksi porukassa. Usein myös kuvittelemme, että meidän pitäisi olla parempia ja viisaampia, ennen kuin voimme avata suumme. Sopeutuksemme kavennamme ja typistämme itseämme, jolloin alamme pikkuhiljaa unohtaa, keitä olemme. Ajankohtaisartikkelissa syvennytään vuorovaikutuksen esteisiin ja annetaan vinkkejä rohkeasti rehelliseen kommunikointiin.

Työelämän psykologiaa -blogissa Minna Miao käsittelee työstä palautumista. Vaikka loma on itsekullekin tärkeä, ei lomanvietto aina takaa täyttä palautumista. Jos loma ei tunnu palauttavalta, on tarpeen kääntää katse työpäivien sisältöön. Loma-aika on loppujen lopuksi lyhyt ja palautumista tarvitaan säännöllisesti pitkin työvuotta, Miao muistuttaa kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Mia Blanc tarkastelee kestävää elämää ja vastuullisuutta. Omia vastuullisuustaitojaan on mahdollista kehittää ja kolumnissaan Blanc esittelee viisi sisäistä vastuullisuustaitoa.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho ihmettelee kaupoissa vallalla olevaa uutta moikkailukulttuuria. Ennen vanhaan ei haahuilevaa asiakasta tervehditty, vaan jätettiin omaan rauhaan. Nykyään myyjä saattaa melkeinpä säikäyttää alelaarin penkomiseen keskittyneen asiakkaan reippaalla tervehdyksellään, Metsäaho sanoo pilke silmäkulmassaan.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka pohtii kesäretriitissä saamiaan oivalluksia. Kun saa aamuauringonpaisteessa kävellä kasteisella ruoholla ja istahtaa tuoksuvan kahvikuppinsa kanssa saunan portaille ystävän seurassa linnunlaulua kuunnellen, on siinä kaikki mitä tarvitaan. Kolumnissan Latikka antaa vinkkejä pysähtymiseen ja itsensä kuunteluun.

Vierailija-blogissa Marja-Liisa Manka keskittyy iloa tuottaviin asioihin, joita löytyy arjesta runsaasti. Jo linnunlaulu tekee meidät onnelliseksi. Mikä onkaan hienompaa kuin kuulla satakieltä tai mustarastasta metsän keskellä. Eikä juhliakaan pidä unohtaa. Välillä kannattaa lähteä huvittelemaan ja jopa hurvittelemaan ilman tavoitetta, Manka vinkkaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin teemaan liittyvän Reija Könösen ja Sanna Laakkion Rohkeasti rehellinen -kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi kyselymme, jossa tiedustelimme, käytetäänkö työpaikallasi turhanpäivästä ammattikieltä eli jargonia? Ja jos, niin kuinka suuressa määrin? Saimme yli 120 vastausta. Vastaajista 44 prosenttia oli sitä mieltä, että jargonia käytetään liikaa, mutta osa mainitsi, että kyse oli osin hyödyllisestä ammattikielestä. 33 prosenttia vastaajista taasen kertoi, ettei heidän työpaikallaan käytetä jargonia. Loput 28 prosenttia vastaajista ilmoitti, että heillä käytetään jossain määrin jargonia. Arvonnan palkinnot, kaksi kappaletta Otavan kustantamaa ja Perttu Pölösen kirjoittamaa Saisinko huomiosi? -kirjaa, voittivat Tiina Lintunen Varkaudesta ja Mart Kaukonen Pirkkalasta. Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille osallistuneille!

Lehtemme siirtyy nyt kesätauolle ja toimituksemme kesälomille. Syyskauden ensimmäinen numero julkaistaan keskiviikkona 14. elokuuta.

Aurinkoista ja rentoa kesää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)