PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 15.5.2024 | KOLLEGA.FI
Sisäiset voimavarat käyttöön

Meillä jokaisella on sisäisiä voimavaroja, joita voimme käyttää hyväksemme. Usein kuitenkin jumiudumme miettimään, mitä meidän on mahdollista saavuttaa tai meillä on uskomuksia, ettemme pysty johonkin asiaan – vaikka pystyisimmekin. Haluamme muutosta elämään, mutta emme saa sitä aikaiseksi.

Jokainen meistä tietää, mikä on itselle parasta. Ei ole itsekkyyttä keskittyä itselle merkityksellisiin asioihin. Jos annamme toisten määritellä elämämme suunnan, emme voi hyvin. Oman suunnan löytäminen vaatii voimavaroja. Sen lisäksi tarvitsemme myönteistä elämänasennetta ja uskoa itseen. Näiden avulla olen itse saavuttanut elämässäni kaikki tärkeät asiat. Kuten minua aiheen pohdintaan innostanut ja tähän numeroon kirjoittanut Teila Tanner-Heikkilä sanoo kolumnissaan: ”Optimistinen elämänasenne edistää onnellisuutta. Opi näkemään mahdollisuuksia esteiden ja ongelmien sijaan. Käytä voimavarojasi uudella tavalla. Usko ja luota itseesi.” Mahdollisuuksia löytyy aina, ne pitää vain huomata. Keskitytään siis hyvän huomaamiseen ja luodaan elämästä paras mahdollinen.

Coaching-blogissa Anniina Hukari käsittelee tunteita. Tunteet vaikuttavat kaikkeen ja ovat jokaisen ajatuksemme, reaktiomme ja toimintamme taustalla. Tunteilla on meille aina jotain kerrottavaa ja niiden äärelle kannattaakin pysähtyä, Hukari kehottaa kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä keskittyy olemisen tilaan. Moni meistä elää kiireistä ja stressaavaa elämää, mutta haluaisi tehdä siihen muutoksia. Olemisen tila on vastalääkettä stressiin, sillä silloin olemme aidosti läsnä itsellemme ja ympäristöllemme. Olemisen tila antaa suunnan ja laadun tekemiselle ja luo hyvää oloa, Tanner-Heikkilä kertoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Anu Lyra tarkastelee kohtaamisen tärkeyttä johtamisessa. Työhyvinvoinnin rakentumisessa avoin kommunikaatio, arvostus ja työyhteisön tunneilmasto ovat keskeisiä elementtejä. Näitä kaikkia yhdistää taito kohdata toinen ihminen myötätunnolla. Empatia onkin tutkimusten mukaan kaikkein tärkein johtamistaito, Lyra toteaa kirjoituksessaan kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg kertoo omakohtaisista oivalluksistaan ja pelon voittamisesta. Erilaiset pelkomallit ja kompastuskivet usein estävät meitä nauttimasta elämästä tai toteuttamasta unelmiamme. Kirjoituksessaan Nyberg antaa vinkkejä omien kompastuskivien löytämiseen.

Elämä järjestykseen -blogissa Marja Koivisto pohtii, onko sallittua jakaa omaa hyvää onneaan. Yleensä on paljon helpompaa puhua huolistaan kuin hyvistä asioista. Saatamme myös pelätä, että hyvien asioiden kertoiminen aiheuttaa kateutta. Meillä kaikilla on kuitenkin täysi oikeus olla onnellisia ja sanoa myönteisiä asioita ääneen ja antaa siihen lupa myös muille, Koivisto korostaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä uppoutuu iloon. Ilo voi olla arvo siinä missä terveys. Ilo mahtava asia, koska se on energiaa ja se tarttuu. Iloon liitetään energia, yltäkylläisuus, vapaus, leikkisyys, yllätyksellisyys, kepeys ja uusiutuminen. Kannattaa joka päivä etsiä arjestaan jotain, joka tuottaa itselle iloa, Järvelä kehottaa kirjoituksessaan.

Vierailija-blogissa Pekka Ahola käsittelee työntekijän kriisiä työyhteisössä. Kun kollega sairastuu, se koskettaa myös työkavereita. Kriisin kohtaamiseen voi varautua työyhteisössä ennakkoon, ja se vähentää niin väärinkäsityksiä kuin vääriä olettamuksia. Työyhteisö voi tukea kollegaa monin tavoin, eikä se vaadi muuta kuin tahtoa, yhteisöllisyyttä ja inhimillisyyttä, Ahola sanoo kolumnissaan.

Seuraavat jutut julkaisemme kolmen viikon kuluttua keskiviikkona 5. kesäkuuta.

Energistä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)