TYÖELÄMÄN PSYKOLOGIAA

Mainos
TEKSTI MINNA MIAO KUVA JERRI PIITULAINEN | 3.4.2024 | KOLLEGA.FI
Tavoitteet siivittävät työntekoa

Tavoitteet ja niiden pohtiminen ovat työelämässä tarpeellisia, olipa kyse sitten isommista omaan uraan liittyvistä suuntaviivoista tai arkisen työn järjestelystä. Tavoitteet auttavat suuntaamaan rajallista aikaa ja voimavaroja työnteon kannalta olennaisiin asioihin, selkiyttävät työtä ja työtehtäviä sekä helpottavat onnistumisten huomaamista.

Minna Miao on psykologi, psyykkinen valmentaja ja kirjailija, jonka työfilosofia perustuu kasvun ajatteluun ja myönteiseen kuvaan ihmisestä oppijana.

Monia toisaalta mietityttää työelämän suorituskeskeisyys ja kiireen lisääntyminen. Saattaa herätä kysymys, eikö vähemmän tavoitteellisuutta sittenkin olisi meille hyväksi. Työn tavoitteiden miettiminen ei kuitenkaan ole sama asia kuin riman hilaaminen kohtuuttoman korkealle.

Arvostettujen tavoitetutkijoiden Gary Lathamin ja Edwin Locken mukaan tavoitteet vaikuttavat meihin neljällä merkityksellisellä tavalla: ne näyttävät suuntaa, tuovat työhön energiaa, tukevat motivaatiota ja auttavat meitä huomaamaan, mitä kaikkea jo osaamme.

Tavoitteet näyttävät suuntaa

Ensinnäkin tavoitteet antavat toiminnalle suunnan. Ne muistuttavat siitä, mikä on tärkeää, ja auttavat ohjaamaan voimavaroja olennaiseen.

Kaikkia askareita ei voi eikä kannatakaan hoitaa samalla intensiteetillä. Sen sijaan on hyödyllistä tunnistaa, mitkä työtehtävät tai -vaiheet vaativat erityistä panostamista ja missä puolestaan vähempikin riittäisi.

Joskus työn tavoitteita tutkiessamme voimme löytää työn tekemisen tapoja tai työvaiheita, joille ei enää ole tarvetta. Saatamme tehdä asiat tietyllä tavalla tottumuksesta, vaikka työn tavoitteisiin pääsemiseksi olisi olemassa sujuvampikin reitti.

Tavoitteisiin keskittyminen voi näin ollen auttaa karsimaan turhaa työtä ja tuunaamaan työstä entistä toimivampaa.

Tavoitteet tuovat energiaa

Tavoitteet tuovat työhön tarmoa ja auttavat tarttumaan toimeen. Erityisen tärkeää tavoitteita olisi pyrkiä kirkastamaan, jos työ on alkanut tuntua päivästä toiseen saman toistamiselta ja jo itselle tuttujen asioiden tylsältä puurtamiselta.

Intoa työhön voi saada esimerkiksi pohtimalla, mitä uutta työelämässä voisi vielä saavuttaa tai oppia.

Tavoitteen tuomaa tarmokkuussysäystä voi käyttää hyödyksi myös epämukavien mutta välttämättömien työn rutiinitehtävien hoitamisessa. Voi esimerkiksi kokeilla, montako myyntipuhelua ehtisi soittaa ennen lounastaukoa tai sopia työkaverin kanssa hiljaiset treffit, joiden aikana kumpikin työstää jotain aiemmin vetkuttelemaansa työtehtävää.

Kun työn tavoitteet ovat selkeinä mielessä, niiden edistymisen seuraaminen ja onnistumisten huomaaminen helpottuvat.

Tavoitteet vahvistavat motivaatiota

Paitsi tarmokkuutta, voi tavoitteiden asettaminen parhaimmillaan vahvistaa myös sinnikkyyttä ja motivaatiota. Sitä tarvitaan varsinkin pitkäjänteisyyttä vaativissa työtehtävissä.

Tavoitteet eivät kuitenkaan automaattisesti kasvata työmotivaatiota. Päinvastainen vaikutus tavoitteilla voi olla, jos työhön kohdistuvat odotukset tuntuvat kohtuuttomilta, emmekä koe pystyvämme vaikuttamaan niihin.

Se, että työn tavoitteisiin on mahdollista vaikuttaa, tukee työntekijän hyvinvointia ja saa työn tuntumaan mielekkäältä. Työtehtävät ja työpaikat kuitenkin eroavat toisistaan sen suhteen, paljonko tosiasiallista vaikutusmahdollisuutta työntekijällä on työnsä tavoitteisiin.

Jos työn sisältöön ei ole mahdollista vaikuttaa, voi miettiä, mihin pystyisi. Bussinkuljettaja ei voi valita matkan määränpäätä mielensä mukaan. Sen sijaan hänen on mahdollista vaikuttaa esimerkiksi ajotapaansa tai siihen, miten kohtaa bussiin nousevat matkustajat.

Motivoidakseen työn tavoitteiden ei pitäisi myöskään olla sellaisia, joiden äärellä lannistuu heti alkuunsa. Esimerkiksi liian isoilta tuntuvia tavoitteita voi olla tarpeellista pilkkoa pienempiin osatavoitteisiin. Jos omaan työhön kohdistuvat vaatimukset kuitenkin tuntuvat jatkuvasti kohtuuttoman suurilta, on asia hyvä ottaa puheeksi myös oman esihenkilön kanssa.

Tavoitteet auttavat näkemään omat vahvuudet ja taidot

Yleensä työn tavoitteita kohti ei tarvitse ponnistaa tyhjän päältä, vaan meiltä jokaiselta löytyy aiempaa kokemusta ja vahvuuksia, jotka on mahdollista valjastaa käyttöön.

Usein tavoitteen asettaminen itsessään aktivoi meitä miettimään, missä olemme aiemmin onnistuneet, ja miten voisimme hyödyntää jo olemassa olevia taitoja ja osaamista tavoitteen edistämisessä.

Tietoista pohdintaa jo olemassa olevien vahvuuksien ja osaamisen huomaaminen voi vaatia silloin, kun tavoitteet ovat itselle jollakin tavalla uusia. Erityisen tärkeää jo olemassa olevien voimavarojen ja taitojen pohtiminen on, kun työssä tapahtuu muutoksia.

Toisaalta on hyvä muistaa, että osaamista karttuu myös matkalla tavoitteisiin. Kaikkea tietoa ja taitoa meillä ei siis tarvitse olla valmiina, kun suuntamme kohti uutta tavoitetta, vaan taidot ja itsetuntemus vahvistuvat joka tapauksessa tekemisen myötä.

Minna Miao on psykologi ja tietokirjailija, joka koordinoi työkseen julkisten mielenterveyspalveluiden kehittämistä. Sitä ennen Miao työskenteli pitkään aikuisten oppimiseen liittyvien kysymysten parissa.

Miao on julkaissut kirjat Prokrastinaatio – Aloittamisen vaikeus ja miten se voitetaan (SKS 2023), Onnistuneen oppimisen lukuvuosi (PS-Kustannus 2023) ja Kasvun asenne oppimisessa – hyödyllisten haasteiden käyttöopas (PS-Kustannus 2021).

Lisätietoa Minna Miaosta löydät hänen verkkosivuiltaan osoitteesta www.minnamiao.fi sekä seuraamalla hänen Instagram-tiliään.

Lue myös Miaon aiemmin julkaistu kolumnit Arvot työssä, Tunnistatko vahvuutesi työssä?, Vähennä haitallista itsekritiikkiä työssä, Miten taltuttaa vitkuttelu, Viisi tapaa kehittää taitoja työssä, Mitä olen ilman ammati-identiteettiäni?, Työssä tylsistyminen uhkaa hyvinvointia, Osaatko antaa itsellesi palautetta ja Miten onnistuu opiskelun ja työn yhdistäminen? sekä Miaon Kasvun asenne oppimisessa -kirjan arvio Paremman oppimisen käsikirja.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)