JOHTAJUUDEN YTIMESSÄ

Mainos
TEKSTI MIRJA TILUS KUVA PETRA VIITANIEMI | 24.4.2024 | KOLLEGA.FI
Rutiinit tuovat turvaa arkeen

Tuntuuko sinusta, että päivät soljuvat eteenpäin saman kaavan mukaan ja elämä on yhtä oravanpyörää? Ei hätää. Saattaa olla, että sinunkin päiviäsi ohjaavat tutut ja turvalliset rutiinit.

Mirja Tilus on koulutukseltaan sisätautikirurginen sairaanhoitaja, joka työskentelee palvelupäällikkönä Tampereen yliopistollisen sairaalan Sydänsairaalassa.

Pidän rutiineista ja tylsän tuntuisesta arjestani, kunhan sinne väliin saan joskus mahdutettua kävelyretkiä ystävän kanssa ja lounashetken hyvän työkaverin kanssa. Rakastan myös yksin olemista ilman minkäänlaisia velvollisuuksia ja vaatimuksia. Se on arkeni ja elämäni luksusta.

Jos aamu on ollut jo lähtökohtaisesti kovin kuormittava, se voi näkyä koko päivän tekemisissäni. Niinpä aamurutiini kahvikupin ja sen iänikuisen rahkapurkin kanssa työpaikan taukohuoneessa auttavat minua päivän positiivisessa aloittamisessa. Pieni asia, jolla on iso merkitys. Suunnittelurutiinit puolestaan auttavat hallitsemaan työmäärääni. Parhaimmillaan säännölliset palaverirutiinit ovat hedelmällisiä ja edistävät kommunikaatiota ja yhteistyötä. Itsensä kehittämisrutiinit taasen auttavat jatkuvassa oppimisessa ja kasvussa – itselleni se merkitsee työnohjausta. Illan rutiinit puolestaan helpottavat päivän päätöksessä ja rentoutumisessa.

Kaiken kaikkiaan rutiinit auttavat minua pysymään tasapainossa ja hallitsemaan elämääni varsin tehokkaasti. Monelle meistä rutiinit ovat arjen selkäranka, joka pitää pakkaa kasassa niin töissä kuin kotonakin. Mitkä ovat sinun arkirutiinisi?

Rutiinien merkitys työyhteisössä

Helposti ajattelemme, että rutiinit ovat pelkästään päivittäin toistuvia tehtäviä toisensa perään. Rutiineilla on kuitenkin tärkeä merkitys. Kun tietyt tehtävät ja toiminnat toistuvat säännöllisesti, ne auttavat luomaan vakaan perustan ennakoivalle toiminnalle. Kun tietyt toimintatavat ja prosessit ovat vakiintuneet organisaatiossa, ne helpottavat uusien työntekijöiden perehdyttämistä ja integroitumista työyhteisöön.

Psykologinen turvallisuus on käsite, joka kuvaa työntekijöiden kokemaa luottamusta ja turvallisuutta ilmaista itseään ja ajatuksiaan, esittää kysymyksiä ja ottaa riskejä ilman pelkoa negatiivisista seurauksista. Työyhteisössä rutiinit eivät ainoastaan auta tehtävien suorittamisessa vaivattomasti ja tehokkaasti, vaan ne luovat turvallisuuden tunnetta. Kun työntekijä tietää, miten asia tehdään ja mitä odotetaan, hän voi tuntea olonsa turvalliseksi ja varmaksi.

Toistuvat rutiinit mahdollistavat työtovereiden välisen luottamuksen rakentamisen. Kun työyhteisön jäsenet oppivat tuntemaan rutiinien kautta toistensa vahvuudet ja heikkoudet, syntyy luottamus siihen, että jokainen tekee osansa ja että virheitä voidaan korjata yhdessä. Psykologisesti turvallisen työyhteisön tunnistaa avoimesta ja rehellisestä kommunikaatiosta, luottamuksesta ja kunnioituksesta, kyvystä oppia virheistä, yhteistyöstä sekä henkilöstön sitoutumisesta ja hyvinvoinnista.

Rutiinit auttavat esihenkilötyössä

Jokin aika sitten mentoroitavani pyysi minua kertomaan omista ajanhallintakeinoistani. Päätin kertoa hänelle rutiineistani. Esihenkilötyössä rutiinit ovat niitä, jotka auttavat ajanhallinnassa ja tehtävien priorisoinnissa. Kun aikataulutan tehtävät säännöllisesti ja etukäteen, se auttaa minua suunnittelemaan päiväni ja varmistamaan, että tärkeimmät asiat tulevat hoidetuksi. Rutiinit auttavat minua keskittymään olennaiseen luoden samalla vakautta tekemiseeni. Rutiinit ovat olennainen osa esihenkilötyötäni ja henkilökohtaista hyvinvointiani. Siksi toivoisin, että rutiineihin kiinnitettäisiin enemmän huomiota ja niitä kehitettäisiin kaikkien eduksi.

Johtajille tulisi tarjota valmennusta ja tukea psykologisen turvallisuuden lisäämiseksi. Tämä voi sisältää esimerkiksi johtamiskoulutusta, työnohjausta ja mentorointia. Toinen tärkeä tekijä on kollegoiden ja vertaistuen merkitys. Esihenkilöt ja johtajat tarvitsevat tukea ja ymmärrystä myös omantasoisiltaan ja samanlaisessa asemassa olevilta kollegoiltaan. Vertaistuki voi olla esimerkiksi kollegiaalista keskustelua, kokemusten ja parhaiden käytäntöjen jakamista sekä yhteisten haasteiden ratkaisemista.

Pohdi arjen rutiinejasi

Älä kuormita aivojasi millään turhalla. Anna itsellesi aikaa kehittyä. Kasvata itsetuntemustasi ja pyydä palautetta. Ja huomaa, että kaikki arjen rutiinit eivät kuitenkaan ole hyvästä. Päästä siis irti rutiineista, jotka selvästi vaikeuttavat tekemistäsi. Kysy itseltäsi, mitä hyödyn tästä rutiinista? Mieti, voisinko hoitaa tämän asian jotenkin toisin.

  • Kuuntele ja kysy itseltäsi, miten sinulla menee? Mihin aikasi menee? Olisiko muutokselle tarvetta?
  • Tuunaa tarvittaessa arkeasi niin töissä kuin kotonakin. Älä käytä aikaasi mihinkään sellaiseen, jonka koet vievän voimavarojasi.
  • Opettele tuntemaan itsesi. Ei ole mahdollista olla jatkuvasti positiivinen, jos olet koko ajan väsynyt.
  • Tee päätöksiä siten, että olet niistä aidosti tietoinen. Näin siitä muodostuu ajan myötä sinua palveleva rutiini.

Mirja Tilus työskentelee hoitohenkilökunnan esihenkilönä Tampereen yliopistollisen sairaalan Sydänsairaalassa, jossa toimii myös sisäisenä auditoijana. Tilus on vastikään valmistunut johdon työnohjaajaksi ja hänellä on  myös defusing- ja debriefing-ohjaajan pätevyys.

Lisätietoja Mirja Tiluksesta löydät osoitteesta: https://www.linkedin.com/in/mirja-tilus-450274193/ tai ota yhteyttä mirja.tilus@hotmail.com

Lue myös Tiluksen aiemmin julkaistu kolumni Tavallisen tyyni johtaja ja Tiluksesta kirjoitettu henkilökuva Sydänsairaalan sykkeessä.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)