ELÄMÄ JÄRJESTYKSEEN

Mainos
TEKSTI MIA BLANC KUVA TAPIO SAUNAMÄKI | 3.4.2024 | KOLLEGA.FI
Miksi tapojen muuttaminen on niin vaikeaa?

Törmäsin eräässä self helpiä käsittelevässä keskustelussa varsin oivaltavaan toteamukseen: ”Inspiration is not transformation” (inspiraatio ei ole muutos). Sillä kuvattiin ilmiötä, jossa inspiroidumme käymään erilaisia kursseja, lukemaan muutostarinoita tai hankkimaan tietoa terveellisestä elämästä sekä hyvää tekevistä asioista, joiden avulla haluaisimme muuttaa omaa arkeamme. Älynystyröitä ja tunteita kutkuttelevista syötteistä huolimatta mitään muutosta ei tapahdu, vaikka kuinka voimakkaasti haluaisimme hivuttaa piintyneitä paheitamme parempaan suuntaan.

Mia Blanc työskentelee Haaga-Heliassa projektiasiantuntijana. Blanc motivoituu monipuolisista tehtävistä, tuloksista sekä siitä, että ihmiset löytävät oman potentiaalinsa.

Aina ei toki tarvitse olla kyse edes paheesta: voimme haluta liikkua enemmän, käyttää aikamme johonkin muuhun kuin somen selaamiseen tai omaksua kestävämmän kulutuksen tekoja, kuten karsia turhia hankintoja. Jokavuotinen tammikuun ja elokuun ilmiö kuntosaleilla osoittaa, että monella muullakin on sama vakaa aikomus räjäyttää elämäntavat uusiksi, mutta hyvä tahto valuu helposti hukkaan jo viikoissa.

Kaikki se, mitä säännöllisesti toistamme, määrittelee lopulta arkitodellisuutemme. Omalla vastuulla on viimekädessä se, miten olemme tapojemme tuote ja rutiiniemme summa. Muutosvastarinnan vallitseva tila tai vitkuttelun jatkuminen harvoin johtuu tiedon puutteesta. Tietoa kun on tarjolla vaikka kuinka monessa kanavassa ja vuorokauden ympäri vain muutaman klikkauksen päässä. Vaikka ahmimme tietoa ja inspiraatiota, mikään ei muutu.

Olemassa olevissa tavoissa pysyttely johtuu osittain siitä, että aivomme rakastavat helppoutta. Kun on olemassa jokin valmiiksi omaksuttu tapa, menemme mieluusti tuttua polkua sen sijaan, että vaivaisimme systeemiämme uuden ja vaivalloisen tien opettelulla.

Ärsyke laukaisee opitun käyttäytymismallin

Viime vuosien tunnetuimpia tapojen muuttamisesta kirjoitettuja teoksia ovat James Duhiggin Tapojen voima sekä James Clearin Pura tavat atomeiksi. Molemmissa kirjoissa kuvataan toistuvaa kehää, jonka mukaan tietty tilanne, tunne tai ajatus luo tarpeen ja virittää toimintaan, jonka jälkeen teemme varsinaisen teon eli rutiinin ja saamme siitä odotetun palkinnon. Tämä prosessi toistuu aina kun sama ärsyke ilmenee ja laukaisee meissä opitun käyttäytymismallin.

Esimerkkinä henkilö, joka saapuu väsyneenä työpäivän jälkeen kotiin ja haluaa nauttia jonkin makean välipalan ja sen jälkeen rentoutua sohvalla. Tässä ärsyke on kotiintulo, tarve taas nuutuneen olon parantaminen, rutiini syöminen ja palkinto puolestaan ainakin näennäinen helpotus väsymykseen. Helppo ratkaisu tässä tilanteessa on makean syömisen muuttaminen terveellisemmäksi. Jos taasen tylsistyneenä kesken työpäivän on tapana alkaa selata sosiaalista mediaa ja tämä johtaa siihen, että töitä ei saa tehtyä, on raja haitallisen tavan ja addiktion välillä varsin häilyvä.

Ratkaisuna tapojen muuttamiseen tutkijat tarjoavat uusien mikromuutosten säännöllisiä laadukkaita toistoja sekä jonkin osan muuttamista tällä opitulla kehällä. Duhiggin mukaan tapoja voidaan omaksua myös organisaatioiden menestyksen vahdittamiseksi. Näin tekee esimerkiksi Starbucks, joka kouluttaa työntekijät niin perusteellisesti ja tunteja säästelemättä haastaviin asiakastilanteisiin, että yksittäisen työntekijän tilanne sujuisi jouhevasti huononakin päivänä, vaikka vastassa olisi erityisen hankala asiakas.

Clearin käytännönläheinen malli kuvaa pienten muutosten tekemistä tavoissa siten, että muutoksesta tulee ilmeistä, houkuttelevaa, helppoa ja heti palkitsevaa. Hänen pistämätön laskukaavansa siitä, että yhden prosentin muutos päivässä laskettuna potenssiin 365 tarkoittaa vuodessa 37 prosentin muutosta. Melko vastaansanomatonta!

Pienillä teoilla suuria muutoksia

Elämässä tapahtuvat muutokset voidaan jakaa karkeasti kolmeen luokkaan: Muutos tapahtuu joko kriisin kautta, se tehdään tietoisesti tai vain ajaudutaan johonkin suuntaan. Päättäväisesti tehty tapojen muutos saattaa saada alkusysäyksensä kriisitilanteesta tai jostakin hetkestä, jolloin järkytyksekseen huomaa, mihin jamaan onkaan ajautunut. Jotta pystymme näistä tilanteista käsin ylipäätään tekemään muutoksia, tarvitsemme motivaatiota.

Vaikka tahdonvoimasta tai itsekurista monesti puhutaan, eivät nämä mielen lihakset kuitenkaan yksinään loputtomasti jaksa jumpata, jos motivaatio piiputtaa. Ratkaisuksi tähän James Clear tarjoaa lähestymistapaa, jossa pohditaan koko identiteettiä ja uskomuksia siitä näkökulmasta, että jokainen teko on ääni sille, millaiseksi haluaa tulla. Yksittäinen tapahtuma ei muuta uskomuksia, mutta sitä mukaa kun ääniä kertyy, sitä vahvemmaksi uuden identiteetin todisteet kasvavat.

Tämä on yksi syy sille, miksi merkittävä muutos ei vaadi radikaaleja toimenpiteitä. Jo pienillä tavoilla voi olla merkityksellinen vaikutus, koska ne tarjoavat todisteita uudesta identiteetistä. Ja jos muutos on merkityksellinen, se on oikeasti suuri. Siinä piilee pienten parannusten paradoksi. Joskus uusi identiteetti voi muodostua siitä, että sen sanoo ääneen: ”En tupakoi” kuulostaa itsellekin paljon vakuuttavammalta kuin ”yritän vähentää”.

Kohti toivottua suuntaa vieviä tekoja yhdistää se, että ne on usein yhtä helppo tehdä kuin jättää tekemättä. Jos haluat lukea 150-sivuisen kirjan kuukaudessa, joka päivälle jaettuna se tarkoittaisi viiden sivun lukemista, mikä puolestaan on melko helppo toteuttaa – ja toisaalta helppo jättää tekemättä. Vaikeaksi aloittamisen tekee monesti se, että tuloksia ei havaitse heti sekä se, että niiden saavuttaminen vaikuttaa kestävän ikuisuuden.

Tapojen muuttamiseen ei vaadita pitkän matkan juoksijan kestävyyttä, mutta sitäkin enemmän kärsivällisyyttä edetä pienin askelin.

Mia Blanc on ohjaus- ja koulutusalan ammattilainen, työnohjaaja ja ammatillinen opettaja, joka on tehnyt pitkän uran muotikaupan yrittäjänä. Blanc työskentelee projektiasiantuntijana ja opettajana Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Häntä inspiroivat ihmisten erilaisuuden ja verkostojen rikastava vaikutus, jatkuva uuden oppiminen sekä paremman työelämän rakentaminen.

Lue myös Mia Blancin aiemmin julkaistu kirjoitus Aristoteleen opeilla kiusaamista vastaan.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)