TASAPAINON AVAIMET

Mainos
TEKSTI JA KUVA CARITA NYBERG | 13.3.2024 | KOLLEGA.FI
Elämän­makuinen matka

Haluan jakaa tarinan omasta etsijän matkastani. Elämässäni on ollut muutama käännekohta, jolloin elämä on pysäyttänyt. Tapahtumia on jo useampi, ja jokainen pysäkki on ollut merkityksellinen, erityisesti oman heräämiseni, henkisen matkani kannalta.

Uni omasta kuolemasta

Master Trainer Carita Nyberg on Tasapainon Avaimet -menetelmän kehittäjä.

Olin lapsena kiltti äidin apulainen ja menestyin koulussa. Suoritin arkeani, ja erolapsena hain äitini hyväksyntää tuomalla kymppejä koulusta ja valitsemalla akateemisen polun. Isäni sain ylpeäksi olemalla menestyvä jalkapalloilija ja jo kymmenvuotiaasta kesätöissä – opin, että kovasti työtä tekemällä pärjää. Vanhempien toiveet paremmasta tulevasta olivat sinänsä hyviä, mutta samalla kadotin yhteyden itseeni ja siihen, mitä halusin. Olin vanhempieni toiveiden toteuttaja.

Parikymppisenä koin, että jokin päättyi elämässäni, vaikka olin ulkoisesti mitattuna menestyjä – esihenkilötehtävissä työelämässä, Suomen mestari jalkapallossa ja gradua vaille valmis kauppatieteilijä. Siinä aikaikkunassa vahvat ja samalla kauniit unet omasta kuolemastani herättivät minut eloon, ja siitä alkoi henkinen herääminen, matka itseen.

Missio alkaa hahmottua

Reilut kymmenen vuotta myöhemmin olin jättänyt urheilun ja perustanut perheen. Mieheni oli ankkurini ja rakkauteni, saimme kaksi ihanaa lasta, hän jäi kotiin hoitamaan lapsia kun minä keskityin uraani. Silloin jo pelkkä ajatus olla poissa töistä ahdisti minua.

Toinen pysähdys tuli, kun olin taas haalinut liikaa tehtäviä itselleni ja tunnollisena en osannut asettaa rajoja, vaan vein kehoni lähelle murtumispistettä. Vaihdoin työpaikkaa, koska en olisi osannut rajata puolta pois tehtävistäni ja ajattelin, että nyt on aika uudelle.

Minut pelasti ymmärrys, että elämässä on muutakin, kuin mitä silmä näkee ja mieli ymmärtää. Sain voimaa henkisen matkan kursseilta, perheestäni, ystävistäni ja arjen hyvistä hetkistä. Uusi työroolini Hyvää Suomesta -joutsenmerkin parissa toi minut lähemmäs missiotani: halusin auttaa niin yrittäjiä kuin johtoa eettisesti hyvä asian puolesta, pellolta pöytään, suomalaisen ruuan matkasaarnaajana. Silloin ymmärsin, että haluan vaikuttaa, tehdä hyvää Suomen ja suomalaisten puolesta.

Nyt on uudemman kerran se aika jolloin minun kuuluu astua esille ja tehdä hyvää näkyvämmin.

Matkalla uudessa ajassa

Mieheni kuolemasta on kulunut yksitoista vuotta, hän on kuitenkin aika ajoin vieläkin läsnä ja saan häneen halutessani energiayhteyden – ja kauniita viestejä. Äitini lähtö noin vuosi sitten nosti monta asiaa käsittelyyn – ja kuolemanpelkoa minulla ei enää ole. Sen sijaan on suuri kiitollisuus elämää kohtaan, ymmärrys että teemme jatkuvasti valintoja ja pyrimme löytämään takaisin itseemme, luomaan itsellemme ja läheisillemme hyvää elämää.

Olen elänyt vahvasti, usein kiihkeästi kokemuksia ja elämyksiä hakien. Ihmiset ja matkat ovat olleet tärkeitä peilejä ja maisemia itselleni. Nyt olen pysähtynyt syvemmän kysymyksen ääreen ja oivaltanut, että parhaiten nautin elämästä, kun annan asioiden tapahtua, täysin läsnäolevana, rakastaen sitä pikkutyttöä sisälläni, joka teki kaikkensa että hänet hyväksytään. Nyt en hae lupaa itseni ulkopuolelta, vaan olen yhteydessä johonkin itseäni suurempaan, universumin energiaan, joka on kaikissa meissä.

Kaikki muuttuu kun itse muuttuu

Työssäni olen antanut paljon itsestäni Tasapainon Avaimet -menetelmän kehittäjänä ja valmentajana, ja olen kohdannut ihmisiä syvällisellä tasolla. Nyt olen siirtymässä uuteen vaiheeseen siinä, miten teen työtäni. Rohkeasti tulen tuomaan myös henkisen matkaopas -puoleni näkyvämmäksi ja autan etsijöitä löytämään oman polkunsa tässä taitekohdassa.

Koen, että nyt on aika siivittää ihmisiä kohti syvempää yhteyttä itseensä ja elämäänsä. Tässä runo, jonka olen vastaanottanut ja taltioinut jo vuosia sitten, ja nyt on sen aika tulla jaetuksi. Tunnustele tekstin energiaa ja anna sen tuntua kehossasi, kun luet sen.

Ole ja elä.
Nauti ja kosketa.
Tunne ja kohoa.
Kaikki on tässä.

Tiedä ja unohda.
Anna ja vastaanota.
Virrata ja voimaannu.
Kaikki on tässä.

Mitä kaipaatkaan
se on kentässä.
Avaudu luomaan.
Kaikki on hyvin.”

Valon joukot

Carita Nyberg on Keys2Balance Oy:n perustaja ja Master Trainer. Nyberg on kehittänyt käytännönläheisen ja oivalluttavan Tasapainon Avaimet® -menetelmän, jonka avulla voi parantaa itsensä johtamisen ja yhteistyötaitojaan. Lähes kaksikymmentä vuotta johtajia, esihenkilöitä ja tiimejä valmentanut Nyberg on kirjoittanut myös seitsemän e-kirjaa.

Lisätietoa Carita Nybergistä ja Tasapainon Avaimista:
www.k2b.fi
https://www.linkedin.com/in/caritanyberg/
carita.nyberg@k2b.fi

Lue myös Nybergin aiemmat kolumnit Hyvä perehdytys kantaa kauas, Enkö riitä itselleni, Hyvä pomo, paha pomo, Läheisen menettäneen kohtaaminen, Kasvun päämäärä arjessa, Motivaatiotekijät rekrytoinnin tukena, Matkalla kohti iloa, Uuden ajan johtajaksi, Palautumisen tasapainoilua, Kenen seura vie voimasi?, Miten menestyä paineiden alla ja Arvomaailmojen ristiriita sekä Nybergistä tehty henkilökuva Vahvalla arvopohjalla.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)