PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 31.1.2024 | KOLLEGA.FI
Kohdataan toisemme arvostavasti

Maailmassa on tällä hetkellä paljon ristiriitoja ja erimielisyyksiä riittää myös työpaikoilla. Omia mielipiteitä pidetään oikeina eikä toisia juuri haluta kuunnella. Riitely ei kuitenkaan koskaan vie eteenpäin, vaan saa asiat jumiutumaan.

Jokainen voi vaikuttaa asioihin ja ympäristöönsä myönteisesti, jos haluaa. Se kuitenkin vaatii oman ajatusmaailman tarkistelua ja perspektiivin laajentamista. Mitä jos alkaisimme katsoa asioita toisen näkökulmasta ja asettuisimme toisen nahkoihin. Silloin meidän olisi helpompi ymmärtää toisen mielipide, vaikka olisimme itse eri mieltä. Aina on mahdollista keskustella asioista toista arvostaen. Ja joskus toiselta voi oppia jotain, jos kuuntelee avoimella mielellä. Kuten minua aiheen pohdintaan innostanut ja tähän numeroon kirjoittanut Katja Kokko sanoo kolumnissaan: ”Aina on varaa parantaa vuorovaikutusta. Ja aina voi kohdata kauniimmin.” Juuri sitä tässä ajassa tarvitaan. Kohdataan siis toisemme arvostavasti ja ystävällisellä asenteella.

Coaching-blogissa Katja Kokko käsittelee mentalisointia, joka tarkoittaa yksilön kykyä pohtia omaa ja toisen ihmisen näkökulmaa ja kokemusta. Mentalisointi on kyky, jota voi ja kannattaa harjoitella, sillä se auttaa säätelemään omia tunnetiloja, luo vakautta ihmissuhteisiin ja parantaa kommunikointia, Kokko sanoo kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Kristiina Lampela perehtyy kasvun ja muuttumattomuuden asenteisiin ja niiden vaikutuksiin sekä yksilön että organisaation näkökulmasta. Kolumnissaan Lampela antaa vinkkejä, miten työyhteisön kulttuuria voi kehittää kasvun asenteen suuntaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Mia Blanc paneutuu kiusaamisen estämiseen hyveillä. Hyveellisyys ei ole mitään juhlapuhetta, vaan modernia toimintaa ja vastuullista käyttäytymistä, josta kaikki osapuolet hyötyvät. Hyveet ovat täyttä konkretiaa, kuten esimerkiksi kannustavuus tai keskustelevuus, jotka toimivat niin työelämässä kuin elämässä yleensäkin, Blanc toteaa kirjoituksessaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Mirja Tilus keskittyy tyyneyden tärkeyteen johtamisessa. Tyyneys on johtajalle arvokas ominaisuus ja kuin kartta myrskyn keskellä. Rauhallisen johtajuuden voima ei piile pelkästään hillityssä olemuksessa, vaan kyvyssä hallita erilaisia tilanteita, ohjata ja innostaa muita. Tyyneys luo vakaan perustan työyhteisölle, jossa jokaisen on hyvä toimia, Tilus sanoo kolumnissaan.

Uusille urille -blogissa Riikka Pajunen kertoo tuen vastaanottamisen tärkeydestä uramuutoksen tekemisessä. Moni meistä elää harhaluulossa, että kaikesta pitäisi selvitä yksin. Viisaampaa on luoda ympärilleen tukijoukot ja oman uramuutoksen kannustajat. Kolumnissaan Pajunen kertoo vinkit, kuinka oppia ottamaan vastaan apua muilta.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho syventyy sähköpostiviestintään. Sähköposteissa usein unohtuvat käytöstavat, ja mukavakin ihminen voi lähettää tökeröitä viestejä. Kaikessa viestinnässä on kohteliasta huomioida vastaanottaja – ja näin tulee tehdä myös sähköpostiviesteissä. Kolumnissaan Metsäaho antaa konkreettisia vinkkejä hyvän sähköpostiviestin rakentamiseen.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka pohtii valon luomista omakohtaisesta näkökulmasta. Valon tehtävä on sytyttää valo muihin – luoda uskoa ja toivoa ja kannatella hetken aikaa. Juuri nyt tarvitsemme toivoa ja uskoa tulevaan – sytyttäkäämme pieniä tuikkuja, suuria roihuja ja kaikkea siltä väliltä, Latikka kehottaa kolumnissaan.

Seuraavat jutut julkaisemme kolmen viikon kuluttua keskiviikkona 21. helmikuuta.

Sopuisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)