HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI TIINA LATIKKA KUVA JARMO RANTANEN | 29.11.2023 | KOLLEGA.FI
Uusi alku

Halusin muistaa hyvää ystävääni, koska hän on Ihminen, joka on näyttänyt minulle kauneuden monet muodot. Varsinkin niitä, joita en ole itse ymmärtänyt enkä ole niitä omalta sokeudeltani nähnyt. Olen oppinut valtavasti yhdessä käymiemme retriittien kautta elämän monimuotoisuudesta ja itsestäni. Rakastamme molemmat tuoksuja ja se ajatus johdatti minut erääseen kosmetiikkamyymälään.

Tiina Latikka on valmentaja ja mindcoach, jonka intohimona on auttaa ihmisiä saavuttamaan unelmansa.

Mykistyin astuessani liikkeeseen sisään, sillä sen kauneus, harmonisuus ja levollisuus asettui minuun samalla, kun seisoin vain kolmen askeleen päässä kauppakeskuksen käytävästä. Miten tämä tunne saattoi olla mahdollista? Kauneuden ja harmonisuuden lisäksi minua kosketti kiireettömyys ja lempeys. Sain hädin tuskin sanottua myyjälle, että etsin hyvälle ystävälleni lahjaa, mutta en vielä tiedä, mikä se olisi. Kiireettömästi opastaen ja tutustuttaen minut erilaisiin luonnollisiin tuoksuyhdistelmiin myyjä kuljetti minut kohti pöytää, joka sai sisimpäni heittämään volttia. Erään sarjan tuotteet olivat yhdistelmä luumua ja seetripuuta. Luumu symboloi pitkäikäisyyttä ja elinvoimaa, majesteettinen seetripuu rauhoittaa kehoa ja mieltä sekä täyttää energialla. Tarina sai lisää syvyyttä, kun kuulin, että sarjaa voi verrata ”uuden alkuun”, jota symboloi pakkauksissa monivärisesti ja taitavasti toteutettu lohikäärme. Lohikäärmeen symbolinen merkitys liittyy sisäiseen voimaan. Kaiken tämän kuultuani lahjavalinta ystävälleni oli helppo.

Sisäinen yhteys ja palo on meissä

Kaikki meistä tarvitsee elämäänsä uusia alkuja ja kosketuksen sisäiseen voimaansa. Antoine de Saint Exupéry on sanonut: ”Jos haluat rakentaa laivan, älä houkuttele ihmisiä keräämään puita tai osoita heille tehtäviä, vaan opeta heidät kaipaamaan meren loputonta suuruutta.” Siinä viisaus, joka nivoutuu kokemukseeni myymälässä. Yhteys omaan sisimpään ja kaipaus, joka sytyttää sisäisen palon.

Pysähdyin tutkimaan asioita, joita kaipaan, eikä niistä syntynyt ostoslistaa. Listaan kertyi enemminkin asioita, jotka saavat minut näyttämään yhä syvemmin minulta; toivoa, uskoa paremmasta, rohkeutta, keveyttä, virtaavuutta, herkkyyttä nähdä kauneus ja unelma, jota kohti kurottaa. Luen listani useaan kertaan viikon aikana, jotta voin konkretisoida asioita todeksi tulevaisuudessa. Askel askeleelta pakottamatta, kaipauksesta meren loputtomaan suuruuteen, kuten de Saint Exupéry muistutti.

Tunnistin, että arki oli vienyt mennessään ja tuoksujen maailma sai minut takaisin omalle raiteelleni. Kiitollisuus tällaisesta kokemuksesta nousi aivan omaan luokkaansa ja sytytti sisäisen palon. ”Et tule koskaan katumaan asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi”, löysin vanhoista muistiinpanoistani.

Vastaukset ovat kulman takana

Oli mielenkiintoista, miten moni asia ilmestyi eteeni kuin vastauksena, kun olin läsnä ja hereillä hetkessä. Pysähtyminen ja syvempi tarkastelu näytti asian todellisen syvyyden ja merkityksen. Läsnä oli herkkyys havaita ja syvyys ymmärtää viestiä pysähtymisen myötä, olla itselleen totta. Toinen havainto oli, miten olen tämän kokemuksen myötä ollut myös muille vielä enemmän läsnä, vaikka se on vahvuuteni. Pienissä hetkissä asuu ikuisuus ja uusia alkuja.

Kaikilla meillä on vastuu omasta itsestämme ja valinnoistamme elämässä. Kysymys on siitä, miten kuulemme sisäisen kaipuumme ja annamme itsellemme mahdollisuuden uusille aluille.

Ajatuksia matkan varrelle

Pysähdy hetkeksi ja pohdi seuraavia kysymyksiä:

  1. Milloin olet saanut kosketuksen siihen, mitä toivot? Mitä tapahtuu, jos teet niin? Mitä tuttua tai uutta alkaa piirtyä mielesi maisemaan? Anna sisimmälle mahdollisuus ja tilaa tulla näkyväksi.
  2. Tunnistatko ihmiset, jotka kannustavat ja peilaavat ajatuksiasi, vaikka ne olisivat vielä keskeneräisiä? Kiitä tällaisista ihmisistä jo nyt ja kerro se heille ääneen. He ovat lahja sinulle.
  3. Mille haluat antaa mahdollisuuden elämässäsi? Mitä haluat vahvistaa? Sinussa on sisäistä voimaa enemmän kuin voit koskaan uskoakaan!
  4. Tunnista asiat, jotka tuovat lisää näkemystä ja syvyyttä asiaan. Pysähdy ja ole rohkea – elämä on tässä ja tänään! Huomisesta ei kukaan tiedä. Voimme aina luottaa sisäiseen paloon ja voimaan.

Toivon, että annat itsellesi riittävästi aikaa pysähtymiseen, kuulet oman kaipuusi ja löydät sisäisen palon.

Tiina Latikka on ammatticoach ja Mind Coach, joka uskoo ihmisen mahdollisuuksiin ja potentiaaliin ylittää itsensä, kun siihen annetaan mahdollisuus. Latikka on työskennellyt coachina ja työnohjaajana runsaan 15 vuoden ajan.

Lisätietoja Tiina Latikasta löydät osoitteesta https://sillanrakentajafi.wordpress.com/. Facebook ja Instagram @tiina.latikka.

Lue myös Latikan edelliset kolumnit Lapsenomainen ilo antaa virtaa, Hyvän voima meissä, Vilpitön ilo ja vihreä paita, Elämän puolella, Sydämen tähtikartta, Ihmisyyden ytimessä, Myötätunto ja rakkaus ovat tehokkaimpia parantajia ja Anna elämälle mahdollisuus.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)