PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 29.11.2023 | KOLLEGA.FI
Rauhoittu­misen aika

Itselleni marraskuu on aina vuoden kiireisin kuukausi. Silloin pitää valmistella niin joulunaikaan liittyviä asioita kuin myös seuraavan vuoden aikatauluja, aiheita ja suunnitelmia sekä saada vuoden loppuun liittyvät asiat hoidettua kuntoon. Nyt kun syyskauden viimeinen numero on julkaistu, alkaa omalla kohdallani työtahti hieman helpottaa. Ja parin viikon kuluttua aloitan loman ja laskeutumisen joulurauhaan.

Näin joulunaikaan onkin vihdoin lupa pysähtyä ja rauhoittua. Sitä varmasti kaipaavat kaikki töissä käyvät. Tuntuu, että maailman tahti vain kiihtyy vuosi vuodelta. Ainakin itse koen, että kuluva vuosi on ollut entistäkin kiireisempi ja kulunut aikaisempaakin vauhdikkaammin. Työ kaikkinensa sekä myös maailmantapahtumat vievät paljon energiaamme. Joulunaika onkin hyvä hetki keskittyä paitsi lepoon, myös kaikkeen siihen hyvään, mitä meillä on elämässämme – ja niitä asioita kyllä riittää, kun alkaa miettiä. Ja kun löytää yhden asian, huomaa toisen ja kolmannenkin. Katsotaan siis asioita tietoisesti myönteisestä näkökulmasta ja luodaan ympärillemme valoa ja rauhaa.

Coaching-blogissa Jaana Hautala käsittelee luottamuksen tärkeyttä kohtaamisissa. Tänä päivänä, kun epävarmuus nostaa päätään ja olemme sopeutuneet hybridiaikaan, yhteyden rakentaminen korostuu eri tavalla. Jokaisen onkin hyvä ottaa tietoisesti vastuuta luottamuksen tunteen rakentamisesta sekä harjoitella vahvan läsnäolon kohtaamista, Hautala sanoo kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg tarkastelee kompastuskiviä, jotka sabotoivat ajoittain elämäämme. Kun olemme epämukavuusalueella tai joudumme kiusalliseen tilanteeseen, kompastuskivet ottavat helposti ohjakset ja tapahtuu juuri se, mitä haluaisimme välttää. Kolumnissaan Nyberg antaa vinkkejä kompastuskivien taltuttamiseen.

Työelämän psykologiaa -blogissa Kristiina Lampela käsittelee psykologisia perustarpeitamme sekä niiden toteutumisedellytyksiä ja antaa käytännönläheisiä vinkkejä, miten niitä voi ja kannattaa ottaa huomioon kehityskeskusteluissa.

Elämä järjestykseen -blogissa Mikko Pahkasalo keskittyy iloisemman elämän luomiseen. Kaiken lannistavuuden ja nuutuneisuuden keskellä meidän täytyy muistuttaa itseämme, että tarkoituksemme on elää elinvoimaisena, iloisena ja rakastavana. Jokainen meistä pystyy vaikuttamaan siihen, millaista energiaa ja tunnetta koemme ja lähetämme ympäristöömme, Pahkasalo sanoo kirjoituksessaan.

Uusille urille -blogissa Riikka Pajunen perehtyy oman voiman vahvistamiseen työelämässä. Silloin kun löydämme oman voimamme ja kuuntelemme sisäistä ääntämme, voimme hyvin. Vastuunotto itsestä ja pysähtyminen kiireen keskellä ovat askeleita omaan voimaan. Kaikki, mitä teemme, joko vahvistaa tai heikentää omaa voimaamme, Pajunen toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka pohtii sisäisen yhteyden ja palon löytämistä. Jokainen meistä vastaa omasta itsestään ja valinnoistaan elämässä. Kysymys on siitä, miten kuulemme sisäisen kaipuumme ja annamme itsellemme mahdollisuuden uusille aluille, Latikka muistuttaa kirjoituksessaan.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme 11-vuotisjuhlakysely, jossa tiedustelimme, mistä pidät eniten lehdessämme. Saimme runsaat 80 vastausta. Valtaosa vastaajista piti parhaana lehden kokonaisuutta sekä monipuolista sisältöä. Myös lehden tyylistä pidettiin. Kyselyn palkinnot, kaksi kappaletta Satu Rasan Kaamosväsymys-kirjaa, voittivat Eeva Takala Jyväskylästä ja Suvi Vikholm Helsingistä. Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille!

Lehtemme siirtyy nyt joulutauolle. Kevätkauden ensimmäisen numeron julkaisemme keskiviikkona 10. tammikuuta.

Levollista joulunaikaa!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)