ELÄMÄ JÄRJESTYKSEEN

Mainos
TEKSTI MIKKO PAHKASALO KUVA SANNA NUUTINEN FOTO BAKERY | 29.11.2023 | KOLLEGA.FI
Irti maailman lannista­vuudesta

Tunne-energia on maailmanlaajuisesti kiristynyt. Kyynisyys ja pessimistisyys valtaavat alaa yhä enemmän. Tämä näkyy päivittäin ihmisten kasvoilta, kun kulkee turuilla ja toreilla. Sen aistii ihmisten käytöksestä ja puheesta. Eloisuus, vireys, myönteisyys ja vapaus puuttuvat asenteesta ja suhtautumistavasta itseen ja elämään. Harvemmin enää näkee missään räiskyvää iloa ja hauskanpitoa. On lähinnä vain hiljaisuutta, vaikertamista ja nuutuneisuutta.

Mikko Pahkasalo on valmentaja ja yrittäjä, jonka visiona on nostaa suomalaiset kohti omannäköistä kukoistustaan.

Nykyään moni ihminen saa kiksinsä rahan tai materian hankkimisesta. Jotkut haluavat myös mainetta ilman vaivannäköä. Omaa hyvinvointiakin saatetaan hakea pikavoittojen kautta ja valitaan näennäisesti helpoin reitti haluttuun lopputulokseen. Onkin helpompaa olla kiinnostunut maineesta ja mammonasta kuin omasta elinvoimastaan, ihmissuhteiden syvyydestä ja itsetuntemuksen lisäämisestä.

Ihmisiä ei ole luotu olemaan henkisesti laiskoja, väsyneitä, ahneita ja kyllästyneitä olioita, jotka vain tuijottavat some-kanavien negatiivisia mielipideriitoja. Moni kuitenkin ajautuu maailman kielteisyyden pyörremyrskyyn, jonka otteesta on vaikeaa irtautua.

Valitse olla elossa

Kaiken lannistavuuden ja nuutuneisuuden keskellä täytyy muistuttaa itseä, että elämän tarkoitus on olla päivittäin elossa, kun vielä elää. Elää elämää elinvoimaisena, iloisena, sopivasti hulluna, tietoisena ja rakastavana. Tällaisen elämän luominen vaatii tahtoa ja itsensä uudelleen ehdollistamista. Ei pidä uppoutua lannistavaan maailman menoon, jos haluaa mieluisan elämän itselleen ja läheisilleen.

Onneksi ihmisen yksi suurimmista lahjoista on kyky ja mahdollisuus valita missä tahansa tilanteessa oma tunnetilansa. Eli mitä tunteita haluaa tuntea ja miten kauan aikoo tuntea niitä. Meistä jokainen pystyy vaikuttamaan, millaista energiaa ja tunnetta itse kokee ja lähettää ympäristöönsä.

Meidän täytyy ohjata tietoisesti ajatuksia ja käyttäytymistä, kun haluamme tuntea esimerkiksi aitoa iloa ja kiitollisuutta. Tämä täytyy toteuttaa antaumuksella ja sellaisella voimalla, että aito ilo ja kiitollisuus tulevat osaksi päivittäistä kokemusmaailmaa. Tämä ei ole helppoa, mutta sen jo todennäköisesti tiesitkin. Mikään aidosti merkityksellinen asia elämässä ei tule helpolla.

Opi lapsilta

Lapset ovat luontaisesti ja lähtökohtaisesti iloisia ja hyväntuulisia. Sen voi silmin nähden aistia ja tuntea heistä. Lasten ovat elossa päivittäin. He ovat uteliaita, iloitsevat pienistä asioista ja ovat läsnä siinä, mitä tekevät. Me aikuiset voimme oppia paljon lapsilta ilosta ja kiitollisuudesta. Mitä tapahtuisi, jos kokisimme lasten kaltaista iloa päivittäin? Voisimmeko olla enemmän uteliaita ympäristöä ja toisia kohtaan? Voisimmeko huomata enemmän elämän pieniä asioita ja pysähtyä niiden äärelle?

Ota tästä eteenpäin harjoitukseksi pysähtyä päivittäin lasten viisauden äärelle ja pohdi miten voisit ilmentää sitä päivittäin: Ole utelias. Irtaudu odotuksista. Nauti pienistä asioista. Odota hyviä asioita tapahtuvaksi. Ole innostunut tässä hetkessä. Jokaiseen päivään kannattaa tuoda iloa, kiitollisuutta ja eloisuutta, sillä se saa työn ja tekemisen tuntumaan terveellä tavalla leikiltä. Näin toimivat myös eri alojen menestyneimmät tekijät.

Mikko Pahkasalo on valmentaja, kouluttaja ja yrittäjä. Hänen missionaan on auttaa yrittäjiä saamaan itsestä paras irti päivittäin uhraamatta terveyttä, ihmissuhteita ja korkeaa työn jälkeä. Näin syntyy omannäköinen ja menestyvä yrittäjyys ilman turhaa työtä, ylipitkiä päiviä ja uupumuksen pelkoa. Pahkasalo on sisäisen kukoistuksen valmentaja ja No Limit -yrityksen perustaja. Hän hakee parhaillaan asiantuntija- ja valmennusyrittäjiä uuteen High Thriving Operator -valmennukseen.

Lisätietoja Pahkasalosta ja hänen kursseistaan löydät seuraavista kanavista:
https://www.noulimit.fi/
https://www.facebook.com/NoLimit.fi
https://www.linkedin.com/in/mikkopahkasalo/

Lue myös Pahkasalon aiemmin julkaistut kolumnit Omista tarinasi, Irti kalvavasta epävarmuudesta, Kiihdytä kohti unelmiasi, Kohtaa kuolevaisuutesi, Nouse vahvaksi esikuvaksi, Irti ylikuormittumisesta, Tee parhaasi päivittäin, Terveet rajat ihmissuhteissa ja Luo pysyvää tasapainoa elämään.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)