WORK GOES HAPPY

Mainos
TEKSTI JA KUVA JYRI KANSIKAS | 8.11.2023 | KOLLEGA.FI
Hyvän kierre syntyy pienistä teoista

Hyvän kierre -käsite viittaa positiiviseen kehityskuluun, jossa alkuperäinen myönteinen tapahtuma tai toiminta aiheuttaa muita myönteisiä seurauksia ja luo näin positiivisen kehävaikutuksen. Hyvän kierteen voi ymmärtää laajemmin kuvaamaan tilannetta, jossa myönteiset asiat kasaantuvat ja vahvistavat toisiaan entisestään.

Jyri Kansikas on Work goes happy Oy:n toimitusjohtaja.

Hyvän kierrettä voi esiintyä monilla elämänalueilla:

  1. Työssä: Jos olet motivoitunut ja suoriudut hyvin työstäsi, saatat saada kiitosta ja ylennyksiä, mikä edelleen lisää motivaatiotasi ja työtyytyväisyyttäsi.
  2. Terveydessä: Liikunta ja terveellinen ruokavalio voivat johtaa parempaan fyysiseen kuntoon, mikä taasen lisää energiatasojasi ja hyvinvointiasi entisestään.
  3. Taloudessa: Säästäminen ja sijoittaminen voivat kasvattaa varallisuuttasi ajan myötä, mikä tarjoaa sinulle enemmän taloudellista vapautta ja mahdollisuuksia.
  4. Ihmissuhteissa: Positiivinen vuorovaikutus ja lähimpiesi tuki voivat vahvistaa suhteitasi ja lisätä onnellisuutta elämässäsi.

Hyvän kierre ilmentää optimismia ja mahdollisuuksia. Se korostaa, kuinka pienet myönteiset askeleet voivat johtaa suuriin myönteisiin muutoksiin ja kuinka myönteisyys voi kukoistaa ja kasvaa. Pyrkimällä luomaan ja ylläpitämään hyvän kierteen voit parantaa elämänlaatuasi monilla eri alueilla.

Muita auttamalla tekee hyvää myös itselleen

Tunne on varmasti monelle tuttu: kun auttaa muita, itsellekin tulee hyvä olo. Eikä kyse ole vain tunteesta – asiasta löytyy myös mustaa valkoisella, sillä hyvän tekemisen positiivisista vaikutuksista on valtavasti tutkimustietoa.

Hyvän tekemisen muotoja on monenlaisia, se voi olla vaikkapa kollegan, kaverin tai naapurin auttamista. Se voi olla muutama kaunis sana ja hymy kaupan kassalla. Se voi olla myös hyväntekeväisyystyötä tai lahjoittamista.

Hyvän tekeminen tarttuu, sillä peilisolumme vastaanottavat haluamattakin ulkopuolelta tulevia signaaleja. Näin voi syntyä huomaamatta hyvän kehä, joka laajenee itsestään. Meillä jokaisella on mahdollisuus rakentaa hyvän kierrettä.

Mitäpä jos nyt loppuvuodesta miettisit tietoisesti aina aamuisin, mitä hyvää voisin tänään tehdä. Pienilläkin teoilla voi olla valtava vaikutus. Väitän, että yllätyt, miten paljon tämä tietoinen valinta voi tuoda valoa itsellesi ja ympärillesi tähän pimeään syksyyn.

Jos haluat päästä tekemään hyvää, osallistu Tukilinja hyväntekeväisyyswebinaaariin, jonka Work goes happy järjestää 8. joulukuuta. Lahjoittamalla 12 euron summan pääset tukemaan Tukilinja-säätiön tärkeää toimintaa ja samalla seuraamaan mielenkiintoista ohjelmaa verkossa.

Ilmoittaudu tästä: https://www.wgh.fi/tapahtuma/tukilinja-hyvantekevaisyyswebinaari/

Jyri Kansikas on paremman työelämän rakentaja ja työhyvinvoinnin edistäjä, joka työskentelee toimitusjohtajana Work goes happy Oy:ssä.

Lue myös Kansikkaan edelliset kolumnit Tarvitsemme keskittymisen ja levon välistä tasapainoa, Miten lisätä myöntäintoa, myötätuntoa ja armollisuutta elämään, Päät pois poteroista, Miksi hyvistä johtajista puhutaan niin vähän?, Pitääkö aina suorittaa? ja Joustava organisaatio on proaktiivinen ja muutoskykyinen.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)