COACHING

Mainos
TEKSTI ANNIINA HUKARI KUVA HENNA HUKARI | 8.11.2023 | KOLLEGA.FI
Erillisyyden pelko kutistaa potentiaalisi

Erillisyyden pelko syö voimavaramme ja pienentää meidät pahimmillaan murto-osaan siitä, mitä aidosti voisimme olla. Se estää meitä tunnistamasta todellisia vahvuuksiamme, omia upeita syntymälahjana saamiamme luonnonvoimia. Voimia, joita käyttämällä pystymme toimimaan virtaavuuden tilasta käsin. Unohtamaan puristavan pakottamisen ja kontrolloinnin, mikä saa hermostomme jumiin.

Anniina Hukari on kouluttaja ja business coach, joka haluaa liittää yhteen hyvinvoinnin ja tuloksellisuuden.

Yksi syvällä olevista perustarpeistamme on kuulua joukkoon ja tulla hyväksytyksi. Olla osa kokonaisuutta sekä löytää ja tunnistaa samankaltaisuutta. Tarpeemme kokea yhteyttä, hyväksyntää ja rakkautta on niin suuri, että se vaikuttaa merkittävästi siihen, mitä ajattelemme ja tunnemme sekä miten reagoimme ja toimimme. Kuka minä olen – suhteessa itseeni, toisiin, eri ryhmiin tai kokonaisuuteen? Kuka minä sallin itseni olevan? Voinko olla aidosti niin vahva ja upea kuin olen? Voinko olla niin haavoittuva, heikko ja epävarma kuin olen? Sallinko itselleni avun pyytämisen ja otanko sitä vastaan?

Tässä alati muuttuvassa ja täynnä epävarmuuksia olevassa ajassa on erityisen tärkeää, että löydämme sekä sisäisen että kollektiivisen viisautemme. Uskallamme olla keitä olemme ja erottua, sekä kollektiivisesti viisaalla tavalla oppia toinen toisiltamme ja hyödyntää jokaisen lahjoja ja syntymäviisautta.

Mutta miten löytää oma sisäinen viisaus? Yksi tapa perehtyä syvällisesti itseensä on coaching. Coachingin avulla voi tutkia omia kokemuksia, ajatuksia, reaktioita ja tunteita turvallisesti, luottamuksen tilassa kannateltuna. Pysähtyminen luo tilan, jossa on mahdollista kulkea kohti pelkojaan sekä avata portti omaan viisauteen ja syntymälahjoihin, jotka vain odottavat löytämistään.

Lähde tutkimusmatkalle itseesi

Tämän harjoituksen avulla voit lähteä tutkimaan erillisyyden tunnetta sekä omaa voimaasi.

Mene johonkin itsellesi mieluisaan, rauhalliseen paikkaan esimerkiksi luonnon ääreen. Määritä eteesi kolme paikkaa/positiota ja merkitse ne esimerkiksi kivillä. Nämä paikat kuvaavat:

 1. erillisyyden tunnetta
 2. omassa voimassa ja virtaavuudessa olemista
 3. neutraalia ulkopuolinen tarkkailijaa.

Pysähdy hetkeksi hengittämään. Sulje silmäsi ja tunne kuinka rintakehäsi nousee ja laskee.

 1. Anna mieleesi nousta hetkiä, joissa olet kokenut erillisyyden tunnetta. Astu merkitsemääsi paikkaan ja tutki nousevaa tunnetta. Voit esittää itsellesi alla olevia kysymyksiä. Jos tunne alkaa voimistua liian suureksi, astu pois ja irrottaudu tunnetilasta. Voit astua hetkeksi katsomaan tilannetta täysi ulkopuolisin, neutraalin tarkkailijan silmin kyseisestä merkitsemästäsi paikasta käsin.
 2. Anna mieleesi nousta hetkiä, joissa olet ollut hyvän tekemisen ja virtaavuuden tilassa. Astu merkitsemääsi paikkaan. Tarkastele ja tutki jokaista hetkeä. Voit käyttää apunasi alla olevia kysymyksiä. Vahvista oman voiman ja virtaavuuden tunnetta ja tule tietoiseksi sitä edistävistä tekijöistä. Pidä itsessäsi tämä voiman ja virtaavuuden tilan tunne. Astu tässä tunnetilassa uudelleen 1. positioon ja tarkastele samoja erillisyyden hetkiä kuin aiemmin. Huomaa, mikä on muuttunut. Voit käyttää apunasi alla olevia kysymyksiä.
 3. Palaa vielä lopuksi halutessasi ulkopuolisen tarkkailijan sekä oman voiman ja virtaavuuden paikkoihin.

Kysymykset:

 • Missä olit?
 • Mitä näit?
 • Mitä koit?
 • Mitä ajattelit?
 • Mitä teit?
 • Miten toimit?
 • Miltä sinusta tuntui?
 • Kuka koit olevasi tuossa hetkessä?
 • Kuka koit olevasi suhteessa muihin?

Anniina Hukari on intohimoinen työelämän hyvinvoinnin ja tuloksellisuuden yhteenliittäjä, joka uskoo, että paras tekeminen syntyy siinä pisteessä, missä järki ja sydän kulkevat samaan suuntaan. Koulutukseltaan Hukari on kansainvälisesti sertifioutu Business coach (PCC), NLP Trainer, hypnoterapeutti sekä stressinhallinta- ja palautumisvalmentaja, jolla on myös pedagoginen opettajanpätevyys. Hukari coachaa ja valmentaa yksilöitä, tiimejä ja ryhmiä, auttaa rakentamaan vaikuttavia valmennuksia sekä kouluttaa huippuvalmentajia, coacheja ja fasilitaattoreita.

Lisätietoja Hukarista löydät osoitteesta www.voimakkuus.fi, www.taitotraining.fi sekä https://www.linkedin.com/in/anniinahukari/.

Lue myös Hukarin aiemmin julkaistut kolumnit Hyvinvoiva mieli lisää elämäniloa, Luonnon palauttava ihme, Uskalla laskeutua hiljaisuuteen, Mitä kuulet, kun pysähdyt kuuntelemaan?, Kiitollisuutta pelon ja epävarmuuden keskellä ja Toivo vie uuteen.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

 • haluat erottua joukosta,
 • saavuttaa uutta yleisöä ja
 • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)