PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 8.11.2023 | KOLLEGA.FI
Arvojen mukaista työtä 11 vuotta!

Olen siitä onnellisessa asemassa, että olen saanut tehdä arvojeni mukaista työtä. Lehden linjana on alusta alkaen ollut myönteisyys, ja siitä olen pitänyt tiukasti kiinni. Perustin lehden aikanaan juuri sen vuoksi, että se antaisi lukijoille iloa, inspiraatiota, herättäisi ajatuksia ja valottaisi työelämää ratkaisukeskeisesti. Näitä asioita olen tietoisesti vaalinut.

Olen saanut kirjoittaa juuri niistä asioista, jotka koen tärkeäksi – ja se on suuri etuoikeus. Olen myös tavattoman ylpeä upeista kirjoittajista, joita ilman lehteä ei olisi. Luen aina itsekin innostuneena kolumnistien kirjoitukset ja opin niistä jatkuvasti. Voin auliisti myöntää, että olen unelmatyössäni ja saan tehdä sitä, mitä parhaiten osaan. Helppoa lehden tekeminen ei todellakaan aina ole, mutta näiden yhdentoista vuoden aikana olen oppinut valtavasti asioita – ja se on tämän työn suola. Ja vaikka kaikki muuttuu jatkuvasti ympärillä, pidämme täällä toimituksessa arvoistamme kiinni ja jatkamme myönteisellä linjalla eteenpäin!

Ajankohtaisartikkelissa keskitymme kaamoksesta selviämiseen. Moni meistä potee kaamosväsymystä ja talven pimeys voi tuntua loputtomalta. Kaamosoireilu on varsin yksilöllistä ja joillekin pahimmat kuukaudet ovat vuoden loppupuolella, kun taas toiset oireilevat vuoden alkupuolella. Juuri pahimpina kuukausina kannattaa hiljentää, sillä oman rytmin noudattaminen on aidosti paljon tehokkaampaa ja tuntuu paremmalta kuin väkisin suorittaminen, Satu Rasa sanoo lehtemme haastattelussa. Ajankohtaisartikkelissa Rasan antaa käyttökelpoiset vinkit kaamoksen taltuttamiseen.

Coahcing-blogissa Anniina Hukari käsittelee erillisyyden pelkoa, joka estää meitä olemasta aidosti sitä, mitä voisimme olla. Yksi syvistä perustarpeistamme on kuulua joukkoon, mutta sen ei pidä olla este löytää oma sisäinen viisautemme. Kolumnissaan Hukari antaa vinkkejä oman voiman löytämiseen.

Työelämän psykologiaa -blogissa Minna Miao tarkastelee arvoja työssä. Arvoista puhuttaessa ajatellaan usein, että niitä on mahdollista toteuttaa vain kutsumustyössä. Kuitenkin jo pieni omiin arvoihin perustuvien muutosten tekeminen voi palvella hyvinvointia ja auttaa innostumaan uudelleen työstä, joka on alkanut kyllästyttää, Miao sanoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Maria Kyyhkynen antaa konkreettisia vinkkejä ajanhallintaan. Kun luo itselleen sopivat rutiinit ajanhallintaan, pystyy olemaan tietoisesti läsnä, keskittymään paremmin ja tekemään hyviä päätöksiä, Kyyhkynen toteaa kirjoituksessaan.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä perehtyy tiedostamattomiin ansoihin, joita meillä jokaisella on. Ansassa oleminen heijastaa tunnetta siitä, että olemme jumissa ja rajoitamme elämäämme tavalla, joka estää meitä toteuttamasta unelmiamme. Kolumnissaan Tanner-Heikkilä antaa vinkkejä näistä ansoista vapautumiseen.

Elämä järjestykseen -blogissa Marja Koivisto kiinnittää huomiota kiireajan jaksamiseen. Kaiken säntäilyn keskellä on tärkeää muistaa pysähtyä ja löytää keinoja tyynnyttää ja rauhoittaa kiireistä mieltä. Kirjoituksessaan Koivisto antaa kymmenen vinkkiä kiireajasta selviämiseen.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas keskittyy hyvän kierteeseen. Pienet myönteiset teot johtavat usein suuriin positiivisiin muutoksiin, jolloin myönteisyys voi kukoistaa ja kasvaa. Tietoinen hyvän tekeminen tuo valoa paitsi itsellemme myös ympärillemme, Kansikas sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä pohtii luonnon rytmissä elämistä. Tarvitsemme enemmän aikaa asioiden äärelle pysähtymiseen, reflektoimiseen, rauhoittumiseen ja uuden luomiseen. Tämä olisi mahdollista myös työelämässä, jos uskaltaisimme luopua vanhoista tehokkuuden uskomuksistamme, Järvelä sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogissa Mirja Tilus käsittelee työnohjausta esihenkilötyössä omakohtaisesta näkökulmasta. Johdon työnohjauksessa esihenkilö saa syventää itsetuntemustaan ja tutkia omaa johtamistyyliään, vahvuuksiaan ja kehittymiskohteitaan. Työnohjaus auttaa saamaan etäisyyttä työhön ja tarkastelemaan sitä uusista näkökulmista, Tilus kertoo kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioidaan ajankohtaisartikkelin teemaan liittyvän Satu Rasan Kaamosväsymys-kirja.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kysely, jossa tiedustelimme, oletko syksyllä aloittanut jonkin uuden harrastuksen, ja jos, niin minkä ja miksi? Saimme 177 vastausta. Vastaajista 59 prosenttia kertoi aloittaneensa uuden harrastuksen ja 37 prosenttia ei ollut sitä tehnyt. 4 prosenttia vastaajista jatkoi vanhoilla harrastuksilla. Uuden harrastuksen aloittaneista valtaosa keskittyi liikunnallisiin harrastuksiin, kuten kuntosaliharjoitteluun, lenkkeilyyn, pyöräilyyn, jumppaan, uintiin, kävelyyn ja tanssiin, ja yleisimpänä syynä oli kunnon kohottaminen. Kyselyn arvonnan palkinnon, Maria Nordinin Sisäisen viisauden vuosi 2024 -kalenterin, voitti Sirkku Häkkilä Turusta. Onnittelut Sirkulle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Seuraava numero, joka on syyskauden viimeinen, julkaistaan kolmen viikon kuluttua keskiviikkona 29. marraskuuta.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)