PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 6.9.2023 | KOLLEGA.FI
Annetaan aikaa itsellemme

Tässä ajassa on vaikeaa säilyttää tasapaino. Ilmassa on paljon vastakkainasettelua, ja vaatimuksia sekä velvoitteita esitetään meille joka suunnalta. Lisäksi vaadimme itse itseltämme paljon. Kaikki tämä vie paljon energiaa ja tämän vuoksi kannattaa huolehtia itsestään entistä paremmin.

Liian usein teemme elämässämme sitä, mitä kuuluu tehdä. Silloin on vaarana unohtaa omat toiveet ja unelmat. Monesti annamme myös pelon estää meitä tekemästä niitä asioita, joita haluaisimme. Kuitenkin juuri sillä, että teemme iloa tuottavia asioita, on valtava merkitys jaksamisellemme. Ilo keventää mieltä ja antaa energiaa. Kuten minua aiheen pohdintaan innostanut ja tähän numeroon kirjoittanut Teila Tanner-Heikkilä sanoo: ”Onko sinulla riittävästi aikaa niille asioille, joita pidät elämässäsi tärkeänä? Jos ei, niin tee tilaa niille.” Tämä neuvo on yksinkertaisuudessaan loistava. Itse aloin toimia tämän mukaan jo runsas vuosi sitten lisäämällä lattaritanssitunteja viikkooni. Se oli hyvä päätös, joka on tuottanut paitsi paljon iloa niin myös hyötyä kohonneen kunnon muodossa. Yksi helpoimmista tavoista saada iloa elämää onkin mieluisan harrastuksen löytäminen. Näin syksyn alussa harrastustarjonta on parhaimmillaan ja juuri nyt on oikea aika aloittaa jotain uutta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Kun löytää oman juttunsa, elämästäkin tulee paljon hauskempaa.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Maria Kyyhkynen pohtii työn merkityksellisyyttä. Työn merkityksellisyyden löytäminen vaatii itsetutkiskelua ja avointa mieltä. Jokainen voi kuitenkin tehdä omassa ajattelussaan ja toiminnassaan pieniä muutoksia, jotka lisäävät työn merkitystä, Kyyhkynen sanoo kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä keskittyy mieltämme rajoittavien uskomusten rikkomiseen. Jos koemme elämän vaikeana, se on ja tuntuu vaikealta, sillä ajatuksemme ovat itseään toteuttavia ennustuksia. Voimme kuitenkin aina muuttaa ajatuksiamme, ja tehdä uuden valinnan, Tanner-Heikkilä muistuttaa kolumnissaan.

Coaching-blogissa Jaana Hautala hehkuttaa luonnon supervaikutuksia. Tämän päivän ajatustyön ydin on ajatus, jonka kirkastamiseen tarvitsemme happea ja liikettä. Luonnossa kävellessämme ajattelu uudistuu ja luonto auttaa meitä usein nousemaan myös ajatustemme yläpuolelle, Hautala sanoo kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg käsittelee läheisen menettäneen kohtaamista. Moni työpaikalla välttelee surevaa, koska ei tiedä, miten hänet kohtaisi. Yksinkertainen osanoton lausuminen riittää monesti. Sureva ei kaipaa mitään ihmeellistä, vaan normaaliutta arkeen, Nyberg toteaa kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Mikko Pahkasalo keskittyy epävarmuudesta irrottautumiseen. Harva meistä tiedostaa, että olemme itse ratkaisu tilanteeseemme. Kun otamme vastuun itsestämme ja uskallamme kohdata epävarmuutemme, pääsemme eteenpäin. Kolumnissaan Pahkasalo antaa vinkkejä epävarmuuden tunnistamiseen ja rohkeuden harjoittelemiseen.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho pohtii, mitä tehdä vanhoille päiväkirjoille. Muistot ovat tärkeitä ja kivoja, mutta ihan kaikkea ei voi raahata mukanaan. Olisiko parempi karsia vanhat kirjoitukset elämästä ja luottaa omaan muistiinsa. Ja se, mitä ei muista, ei ehkä ole niin kovin tärkeää, Metsäaho sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka uppoutuu lapsenomaiseen iloon. Olemme kadottaneet kyvyn nauraa lapsen lailla ja heittäytyä elämään ilman aikuiselämän kontrollia. Tällaiset pienet hetket ovat meille kuitenkin tärkeitä, sillä välillä on aiheellista päästää irti, Latikka toteaa kirjoituksessaan.

Vierailija-blogissa Riina Kruut perehtyy hyvän asiakaskokemuksen toteuttamiseen. Asiakaskokemuksessa keskeistä on jatkuvuus, sillä asiakaskokemus jatkuu vielä palvelutilanteen ja jopa asiakassuhteen päättymisen jälkeenkin. Jos asiakaskokemuksesta huolehtii hyvin, se tuo tulevaisuudessa lisää mahdollisuuksia, Kruut sanoo kolumnissaan.

Seuraavat jutut julkaisemme kolmen viikon kuluttua 27. syyskuuta.

Energistä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)