COACHING

Mainos
TEKSTI ANNIINA HUKARI KUVA HENNA HUKARI | 16.8.2023 | KOLLEGA.FI
Syväcoaching vaikuttaa sekä tietoiseen että tiedosta­mattomaan mieleen

Kuljemme yli 90 prosenttia ajastamme automaattiohjauksella, joka on ohjelmoitu tiedostamattomaan mieleemme. Suurin osa päivittäisistä rutiineistamme sekä työssä että vapaa-ajalla tulee tästä menneestä rakentuneesta ohjelmoinnista, koodauksesta, jonka oma historiamme on tehnyt. Toistuvista rutiineista, jo aiemmin tehdyistä valinnoista, josta emme aina ole tässä hetkessä tietoisia. Harvoin arjen vauhdin keskellä pysähdymme miettimään ja kyseenalaistamaan sitä, miksi ajattelemme, tunnemme, reagoimme ja toimimme tietyllä tavalla. Se vain on ja tapahtuu. Se on tapamme elää, olla ja hengittää.

Anniina Hukari on kouluttaja ja business coach, joka haluaa liittää yhteen hyvinvoinnin ja tuloksellisuuden.

Yksi tiedostamattoman mielemme tehtävistä on suojella meitä. Siellä ovat ajatuksemme, halumme, tunteemme ja muistomme, joista emme ole suoraan tietoisia, mutta ne vaikuttavat jokaisessa hetkessä tunnetiloihimme ja käyttäytymiseemme sekä valintoihin, joita teemme. Tiedostamattoman puolella on myös syvään juurtuneita traumoja, haaveita, uskomuksia ja pelkoja. Esimerkiksi jos meidät on lapsena jätetty koulussa leikkien ulkopuolelle, saatamme vältellä sosiaalisia tilanteita tai jättäytyä niissä tarkkailijan rooliin. Välttääksemme hylätyksi tulemisen kokemuksen ja erillisyyden tunteen, emme aikuisenakaan hakeudu aktiiviseen rooliin ja tiettyihin sosiaalisiin tilanteisiin. Hyvästä, suojelevasta tarkoituksesta on tullut iso jarru ja eteenpäin pääsemisen este elämässä. Moni kokemus jää kokematta ja mahdollisuus käyttämättä.

Syvätkin muutokset ovat mahdollisia

Tietoisen mielen puolella ovat ne ajatukset, tunteet, havainnot ja valinnat, joista olemme tällä hetkellä, läsnäollen aktiivisesti tietoisia. Aivomme ovat neuroplastiset ja kykymme muokkautua, oppia, kasvaa ja kehittyä kulkee kanssamme läpi elämän. Voimme lähteä tietoisesti muokkaamaan aivojemme hermoverkkoja ja synaptisia yhteyksiä muuttamalla toimintaympäristöämme, hankkimalla kokemuksia, tekemällä toistuvia valintoja ja toimimalla toisin kuin ennen. Päättämällä, mitä kohti haluamme kulkea, fokusoimalla siihen, kohdistamalla energiaa ja toistamalla sinnikkäästi, sitoutuneesti ja kärsivällisesti. Koska vanhan kutsu on niin vahva, kannattaa apua tähän hakea esimerkiksi kokeneelta coachilta.

Meistä jokaisella on taito ja kyky vaikuttaa myös tiedostamattomaan mieleemme ja muuttaa sen koodauksia. Tie tiedostamattomalle puolelle on auki, kun olemme syvässä rentoutuneisuuden tilassa. Tämä on meille kaikille täysin luonnollinen olotila, jota valitettavasti hyödynnämme aivan liian vähän. Sen ympärille on kuitenkin rakentunut turhaa mystiikkaa ja epäluuloja. Olemme päivittäin luonnollisesti tässä rentoutuneisuuden tilassa illalla juuri ennen nukahtamista ja aamulla heräämisen hetkellä.

Mitä jos päättäisit valjastaa nämä hetket hyödyksesi? Hyödyntäisit tietoista mieltäsi ja rakentaisit tietoisesti päättäen, tästä itsellesi uuden, sinulle hyvää tekevän rutiinin?

Rutiini iltaan

 • Valitse itsellesi tavoite. Mitä haluat vahvistaa?
 • Kirjoita se itsellesi ylös myönteiseen muotoon. Esimerkiksi näin: ”Itsevarmuuteni ja itseluottamukseni kasvaa päivä päivältä. Huomaan hakeutuvani yhä enemmän sosiaalisiin tilanteisiin ja toimivani niissä aktiivisella tavalla. Sosiaalisissa tilanteissa osaan valita juuri oikeat sanat ja tavan kommunikoida ihmisten kanssa. Ihmiset haluavat olla seurassani ja kuunnella, mitä sanottavaa minulla on. Ihmiset hakeutuvat seuraani ja haluavat olla vuorovaikutuksessa kanssani. Päivä päivältä saan yhä enemmän iloa ja onnistumisen kokemuksia sosiaalisissa tilanteissa. Tunnen kuuluvani joukkoon ja huomaan, että minusta pidetään.”
 • Toista tätä mielessäsi tai ääneen illalla nukahtamisen hetkellä.
 • Voit myös nauhoittaa omaa puhettasi ja nukahtaa sen kuuntelemiseen.
 • Muista kirjoittaa lauseet positiivisessa muodossa. Vältä kieltosanojen käyttöä. Kerro sen sijaan mitä on ja tulee olemaan.

Rutiini aamuun

 • Mieti mitä haluat saada tänään aikaan? Missä haluat onnistua? Millaisesta tunne- ja energiatilasta käsin haluat toimia?
 • Kuvittele itsesi onnistumassa.
 • Tunne miltä valittujen asioiden toteuttaminen ja niissä onnistuminen tuntuu. Anna tämän tunteen vahvistua muutaman hengityskierron ajan.
 • Voit sanoa mielessäsi tai ääneen itsellesi positiivisia asioita.
 • Jos haluat niin voit vielä kiittää itseäsi siitä, että tästä tulee hyvä päivä.

Syvään rentoutuneisuuden tilaan on mahdollista päästä esimerkiksi toisen henkilön ohjaamana tai opettelemalla itsehypnoosia.

Syväcoaching yhdistää tietoiseen ja tiedostamattomaan mieleen vaikuttamisen, jolloin melkein kaikki on mahdollista. Syväcoaching (eli hypno-coaching) on vaikuttava coachingin muoto, jossa tietoisen ajattelun ja valintojen tuen lisäksi vaikutetaan tiedostamattomaan mieleen syvässä rentouden tilassa.

Anniina Hukari on intohimoinen työelämän hyvinvoinnin ja tuloksellisuuden yhteenliittäjä, joka uskoo, että paras tekeminen syntyy siinä pisteessä, missä järki ja sydän kulkevat samaan suuntaan. Koulutukseltaan Hukari on kansainvälisesti sertifioutu Business coach (PCC), NLP Trainer, hypnoterapeutti sekä stressinhallinta- ja palautumisvalmentaja, jolla on myös pedagoginen opettajanpätevyys. Hukari coachaa ja valmentaa yksilöitä, tiimejä ja ryhmiä, auttaa rakentamaan vaikuttavia valmennuksia sekä kouluttaa huippuvalmentajia, coacheja ja fasilitaattoreita.

Lisätietoja Hukarista löydät seuraavista kanavista:
www.voimakkuus.fi,
www.taitotraining.fi
https://www.linkedin.com/in/anniinahukari/.

Lue myös Hukarin aiemmin julkaistut kolumnit NLP tuo syvyyttä coachaavaan kohtaamiseen, Hyvinvoiva mieli lisää elämäniloa, Luonnon palauttava ihme, Uskalla laskeutua hiljaisuuteen ja Mitä kuulet, kun pysähdyt kuuntelemaan?

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

 • haluat erottua joukosta,
 • saavuttaa uutta yleisöä ja
 • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)