PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 7.6.2023 | KOLLEGA.FI
Nautitaan kesästä ja elämästä!

Kesä on ehdoton lempivuodenaikani. Kun aurinko paistaa ja on lämmintä, tuntuu että kaikki huolet häviävät. Olo on kevyt ja iloinen, ja valon ansiosta jaksaa vaikka mitä.

Takana on pitkä talvi, joka on koetellut kestokykyämme ja joustavuuttamme monin tavoin. Alkukesästä myös työkiireet saavuttavat huippunsa, kun itsekukin meistä yrittää saada asiat kuntoon ennen lomaa. Nyt onkin korkea aika heittää huolet nurkkaan, unohtaa hetkeksi työasiat ja heittäytyä kesän pyörteisiin. Ja yksi tärkeimmistä asioista lomalla on tehdä juuri sitä, mistä todella tykkää. Itse aion golfata, lukea kirjoja, katsella elokuvia, käydä tanssitunneilla ja reissata. Olen tämän kevään aikana tajunnut, miten tärkeää on tehdä juuri niitä asioita, joista pitää. Se aika, jonka käyttää itselleen merkityksellisiin asioihin tai harrastuksiin, tulee korkojen kanssa takaisin ja tuo meille onnellisuutta ja energiaa. Kun vuoden alussa aloin käydä useammin tanssitunneilla, kuntoni ja mielialani kohosi ja energisyyteni lisääntyi huimasti – mikä vaikuttaa myös työssäjaksamiseen. Kaikki tämä siis iloa tuottavan harrastuksen ansiosta! Kuten tähän numeroon kirjoittanut Teila Tanner-Heikkilä sanoo kolumnissaan: ”Tiedosta energiasi, oma sisäinen voimasi, sillä niin tehdessäsi ohjaat ajatteluasi ja tunteitasi. Tiedät varmasti, mikä on parasta sinulle. Usein kuitenkin arki ja kiire ottavat niskalenkin ajastasi ja unohdat tarpeesi. Elämä ei todellakaan ole selviämistaistelua! Muista, että sinä teet valintoja. Aikaa ei koskaan saa takaisin.” Nautitaan siis täysin siemauksin elämästä!

Lisää elämänenergiasta ja ilosta voit lukea ajankohtaisartikkelista, jossa Carita Nyberg ja Teila Tanner-Heikkilä kertovat, mistä rakentuu kepeämpi arki ja omannäköinen loma. Siihen vaaditaan itsensä johtamista, joka on itsensä arvostamista ja sen mukaan toimimista. Kun emme tee sitä, mitä täytyy, vaan sitä, mitä voimme ja mitä valitsemme, tunnemme itsemme vapaaksi. Ja mitä tietoisempia olemme itsestämme ja omista tarpeistamme, sitä parempia valintoja teemme, Nyberg ja Tanner-Heikkilä sanovat lehtemme haastattelussa.

Coaching-blogissa Jaana Hautala tarkastelee luonteenvahvuuksia, jotka ovat meille oikeat supervoimat. Luonteenvahvuuksien käyttäminen tuottaa hyvää sekä meille itsellemme että myös muille. Ne vahvistavat hyvinvointia ja kyvykkyyden tunnetta ja kertovat, mikä on ihmisyyden ytimessä, Hautala sanoo kirjoituksessaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Kristiina Lampela antaa vinkkejä vireystilan säätelyyn. Oman palautumisen kannalta on hyödyllistä oppia tunnistamaan itsessä erilaisia vireystiloja ja niihin vaikuttavia tekijöitä. Kun harjaannumme tuntemaan omaa luontaista reagointitaipumusta, opimme löytämään keinoja, joilla voimme säädellä vireystilaamme, Lampela toteaa kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä keskittyy elämänenergian vahvistamiseen. Elämänenergian ymmärtäminen auttaa meitä löytämään syvemmän innostuksen ja motivaation arkeemme. Kun tulemme tietoiseksi elämänvoimasta ja sen virtaavasta luonteesta, löydämme helpommin intohimon ja energian pyrkiä tavoittelemaan asioita, joita oikeasti haluamme, Tanner-Heikkilä sanoo kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Mikko Pahkasalo rohkaisee etenemään kohti unelmia. Haitalliset ajattelumallit ja keskinkertainen tahtotila estävät ihmisiä kurottautumasta tämänhetkisen elämäntilanteen yli kohti unelmiaan. Tärkeintä unelmien toteutumisessa onkin pelkojen voittaminen ja konkreettiset teot, Pahkasalo muistuttaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Hannaleena Immonen kertoo kauniin tarinan kesäpäivän kohtaamisesta kirsikkapuiden varjossa.

Viime sunnuntain päättyi lehtemme kysely, jossa tiedustelimme, millaisia erityistaitoja ja vahvuuksia sinulla on? Saimme runsaat sata vastausta. Taitojen ja vahvuuksien kirjo oli laaja. Monia vastaajia yhdistäviä taitoja olivat kuitenkin kuuntelutaito, toisten auttaminen, ihmissuhdetaidot ja ihmistuntemus. Arvonnan palkinnot, kaksi Marja Koiviston kirjoittamaa Onnistumisen reseptit -kirjaa, voittivat Irina Piispanen Niinisalosta ja Matti Nokela Helsingistä. Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille!

Toimituksemme jää nyt kesälomille ja lehtemme kesätauolle. Syyskauden ensimmäisen numeron julkaisemme 16. elokuuta.

Ihanaa ja aurinkoista kesää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)