ELÄMÄ JÄRJESTYKSEEN

Mainos
TEKSTI MIKKO PAHKASALO KUVA SANNA NUUTINEN FOTO BAKERY | 7.6.2023 | KOLLEGA.FI
Kiihdytä kohti unelmiasi

Suurin osa ihmisistä ei kulje kohti unelmiaan ja merkityksellisiä päämääriään niin nopeasti kuin voisivat. He viivyttelevät, koska eivät ole sitoutuneet henkisen hyvinvoinnin ja itsensä johtamisen syventämiseen. Haitalliset ajattelumallit, puutteelliset tunnetaidot ja keskinkertainen tahtotila estävät ihmisiä kurottautumasta tämänhetkisen elämäntilanteen yli kohti unelmiaan. Moni näkee itsensä, elämänsä ja maailman pelkästään tämän hetken kautta, eivät unelmiensa kautta. Tilannetta voisi verrata gepardiin, joka vain kävelee eteenpäin eikä tiedä valtavasta juoksu- ja vauhtipotentiaalistaan.

Mikko Pahkasalo on valmentaja ja yrittäjä, jonka visiona on nostaa suomalaiset kohti omannäköistä kukoistustaan.

Uudet uskomukset

Jokainen meistä on enemmän tai vähemmän ehdollistettu uskomaan, että esimerkiksi ajatuksien voima, tunnetaidot tai unelmointi ovat turhanpäiväistä haihattelua. Sen sijaan meidän tulisi tyytyä siihen, mitä elämä heittää milloinkin eteemme. Vetää vain niska kyyryyn ja pistää töppöstä toisen eteen. On vaarallista unelmoida ja elää rohkeasti, koska silloin voi pettyä pahanpäiväisesti. Kuitenkin juuri unelmointi on elinehto merkittävien asioiden tapahtumiselle yksilön ja kansakuntien elämässä, kuten meren ylittäminen, kuuhun lentäminen, orjuuden päättäminen ja pilvenpiirtäjien rakentaminen. Ajattele listan jatkoksi sinun unelmiesi toteutuminen!

Unelmien toteutuminen ja niitä kohti kiihdyttäminen alkaa uusien innostavien uskomuksien (eli toistuvien ajatusten) luomisella, sisäistämisellä ja todeksi elämisellä. Ne vahvistavat tunnetason yhteyttä haluttuun tulevaisuuteen. Aina, kun puhutaan uskomuksista, puhutaan myös tunteista. Niitä ei voi erottaa toisistaan. Uusien ajatus- ja tunnemallien kautta alat uskoa, että sinulla on valta ja voima muuttaa itsesi ja elämäsi juuri sellaiseksi kuin haluat. Jokaisella meistä on mahdollisuus muokata tämän hetken todellisuutta halutunlaiseksi riippumatta uskotko siihen itse juuri nyt.

Pelkojen tuolle puolen

Uudet innostavat ajatukset ja tunteet eivät kuitenkaan yksistään riitä unelmia kohti kiihdyttämiseen. Sen lisäksi sinun tulee työstää pelkojasi ja epävarmuuttasi, jolloin kasvatat henkistä kapasiteettiasi. Näin aiemmin ahdistaneet ongelmat ja vastoinkäymiset eivät enää tunnu niin isoilta. Ne asettuvat oikeisiin mittasuhteisiin, saat terveellä tavalla niihin etäisyyttä ja etkä näe enää itseäsi ihmisenä niiden kautta.

Ilman pelkojen ja epävarmuuden voitokasta kohtaamista ne vaikuttavat alitajunnasta käsin heikentäen tai jopa estäen kokonaan matkan kohti unelmia. Pelot ja epävarmuus vaikuttavat tämän hetken ajatuksien ja tunteiden laatuun, joka vuorostaan vaikuttaa lannistavasti käytännön tekoihin. Ajatukset ja tunteet voivat pyöriä esimerkiksi keskinkertaisen itsearvostuksen parissa, jolloin emme aseta rajoja uusille projekteille tai emme ota rohkeasti haastavia asioita puheeksi. Ilman tekoja mikään ei muutu elämässämme, työssämme ja ihmissuhteissamme.

Teot mittarina

Voimme kyllä puhua uusista uskomuksistamme ääneen ja muuttaa näin omaa tunnetilaamme. Voimme myös käydä valmennuksissa ja koulutuksissa oppimassa uutta tietoa ja saada työkaluja. Silti mikään näistä ei lopulta merkitse elämän ja unelmien toteutumisen kannalta niin paljon kuin konkreettiset teot päivä- ja viikkotasolla. Teot lopulta määrittävät henkilön ja toimivat hänen mittarinaan.

Liian monet jättävät tekemättä konkreettisia tekoja unelmiensa eteen, koska heidän täytyy tietää ennakkoon kaikki vastaukset. He välttelevät viimeiseen asti unelmien mereen hyppäämistä, ja kysyvät: Mikä on tuulen suunta? Miten kauan kestää veteen meneminen? Montako kertaa hengitän ennen kuin hyppään? Kysymyksien kysyminen ja tiedon kerääminen on itsessään hyvä asia, mutta ylianalysointi saa ihmiset jättämään leikin kesken tai pahimmillaan matka ei pääse edes alkamaan.

Kukoistavimmat ihmiset maailmassa kiihdyttävät kohti unelmiaan tekemällä konkreettisia tekoja. He keskittyvät asioihin, jotka vievät heidät suorinta tietä kohti unelmiaan, he ovat ihmisinä linjassa tekojensa kanssa ja he tuntevat sydämessään tekevänsä oikeita asioita. He ovat ylpeitä teoistaan, seisovat niiden takana ja liittävät teot terveellä tavalla itsearvostukseen. Kukoistavimmat ihmiset ajattelevat, että jos he eivät ota merkittäviä askelia kohti unelmiaan, he eivät tunne itseään niin iloisiksi ja menestyviksi, kuin he voisivat tuntea.

Mikä pieni teko säännöllisesti toteutettuna tuplaisi sinun nopeutesi kohti omia unelmiasi?

Mikko Pahkasalo on valmentaja, kouluttaja ja yrittäjä. Hänen missionaan on auttaa yrittäjiä saamaan itsestään parhaan irti päivittäin terveellä tavalla, jotta he saavuttavat pysyvästi ison ammatillisen menestyksen ja korkean työn jäljen ilman terveyden ja ihmissuhteiden uhraamista. Pahkasalo on sisäisen kukoistuksen valmentaja ja No Limit -yrityksen perustaja. Hän hakee parhaillaan hyvinvointi- ja valmennusyrittäjiä uuteen High Thriving Operator -pilottivalmennukseen.

Lisätietoja Pahkasalosta ja hänen kursseistaan löydät osoitteesta:
https://www.noulimit.fi/
https://www.facebook.com/NoLimit.fi
https://www.linkedin.com/in/mikkopahkasalo/

Lue myös Pahkasalon aiemmin julkaistut kolumnit Kohtaa kuolevaisuutesi, Nouse vahvaksi esikuvaksi, Irti ylikuormittumisesta, Tee parhaasi päivittäin, Terveet rajat ihmissuhteissa, Luo pysyvää tasapainoa elämään ja Ota energiasi haltuun.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)