PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 17.5.2023 | KOLLEGA.FI
Ystävällisyys on valinta

Ystävällisyys on voima, joka yhdistää ihmisiä. Kun on ystävällinen toiselle, saa yleensä samanlaista vastakaikua. Ystävällisyys ilahduttaa aina ja sen avulla selviää paremmin hankalissakin tilanteissa.

Ystävällisyys ei maksa mitään, mutta sillä voi saada suorastaan ihmeitä aikaan. Itse olen huomannut, että esimerkiksi asiakaspalvelutilanteessa ystävällisyydellä saan asiani selvitettyä paljon nopeammin ja paremmin kuin tuohtuneella käytöksellä. Hymyilykin ”kuuluu” puhelimessa. Ystävällisyys on loppujen lopuksi sitä, miten toista kohtelemme. Kuten minua aiheen pohdintaan innostanut ja tähän numeroon kirjoittanut Tiina Latikka sanoo kolumnissaan: ”Silloin, kun ihminen on itsessään kohdannut ja oppinut omista vastuksista elämässä, hän tietää, miten paljon hyvyys ja ystävällisyys voivat saada aikaan. Koskaan ei voi tietää, mitä joku käy elämässään läpi. Ja tietämättään voit nostaa toisen pienellä sanalla tai teolla takaisin pinnalle ja luoda uskoa tulevaan. Tarvitsemme yhä enemmän toivon ja valon tuojia tähän maailmaan.” Olen täsmälleen samaa mieltä. Pidetään yllä valoa ja valitaan ystävällisyys aina kun mahdollista.

Coaching-blogissa Anniina Hukari kertoo NLP:n hyödyntämisestä työssä ja valmennuksessa. Kolumnissaan Hukari antaa oivallisia vinkkejä, joiden avulla voi löytää uusia näkökulmia, vahvistaa vuorovaikutusta ja edetä määrätietoisemmin kohti omia tavoitteitaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg tarkastelee päämääriä. Meillä jokaisella on päämäärä, sisäinen johtotähti, jota kohti suuntaamme. Päämäärillä on myönteiset ja kielteiset puolensa, jotka kuvaavat sitä, miten päämäärään pyritään parhaimmalla tai huonoimmalla tavalla. Kolumnissaan Nyberg avaa käytännönläheisesti päämääriä ja niiden varjopuolia.

Elämä järjestykseen -blogin uusi kolumnisti Marja Koivisto keskittyy tärkeisiin kysymyksiin. Pienet, yksinkertaiset kysymykset opastavat meitä mielekkääseen työelämään usein paremmin kuin sata hyvää neuvoa. Siksi kannattaakin välillä pysähtyä ja ottaa itselleen aikaa pohdintaan, etenkin silloin, kun siihen ei tuntuisi olevan aikaa, Koivisto sanoo kolumnissaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas antaa kahdeksan vinkkiä siihen, miten voimme lisätä elämäämme enemmän myötätuntoa, armollisuutta ja myötäintoa.

Uusille urille -blogissa Riikka Pajunen kertoo, millainen on hyvä suunnitelma. Jos haluaa tavoitella unelmatyötään, kannattaa tehdä suunnitelma, sillä tavoite ilman suunnitelmaa on vain hentoinen toive. Kolumnissaan Pajunen perehdyttää hyvän suunnitelman tekemiseen.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka pohtii hyvän voimaa. Voimme aina harjoittaa omaa kykyämme katsoa asioita myönteisestä näkökulmasta. Ja mikä parasta, voimme itse kukin pienin teoin huomioida lähellä olevia tuttuja ja tuntemattomia ihmisiä, sillä sitä me kaikki tarvitsemme, Latikka muistuttaa kirjoituksessaan.

Vierailija-blogissa Maria Kyyhkynen tarkastelee asioihin suhtautumisen tärkeyttä. Leimaamme asiat helposti mielessämme hyviksi tai huonoiksi, mikä vaikuttaa tunteisiin ja ajatuksiimme. Loppujen lopuksi huonoja asioita ei ole, vaan ratkaisevaa on se, miten niihin suhtaudumme, Kyyhkynen sanoo kolumnissaan.

Seuraavan ja samalla kevätkauden viimeisen numeron julkaisemme kolmen viikon kuluttua keskiviikkona 7. kesäkuuta.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)