WORK GOES HAPPY

Mainos
TEKSTI JA KUVA JYRI KANSIKAS | 17.5.2023 | KOLLEGA.FI
Miten lisätä myötäintoa, myötätuntoa ja armolli­suutta elämään?

Viime vuodet ovat koetelleet monin tavoin meitä kaikkia, toisia enemmän ja toisia vähemmän. Monelle tämä jatkuva ”joustaminen” on alkanut käydä rankaksi ja se näkyy niin elämässä kuin työelämässä. Siksi on tärkeää osata olla itselleen armollinen ja myötätuntoinen.

Jyri Kansikas on Work goes happy Oy:n toimitusjohtaja.

Samaan aikaan jokaisella on myös mahdollisuus jakaa myötäintoa ympärilleen. Onkin syytä muistaa, että hyvän jakaminen ei ole ikinä itseltä pois. Päinvastoin, se moninkertaistuu aivan samalla tavoin kuin ilo.

Kahdeksan keinoa armollisuuden, myötätunnon ja myötäinnon lisäämiseen

 1. Vältä itsesääliä. Ole armollinen itsellesi hyväksymällä virheet ja epätäydellisyydet. Käytä itsemyötätuntoa ja opi hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet. Muista myös, että kukaan meistä ei ole täydellinen.
 1. Harjoita empatiaa eli pyri asettumaan toisen ihmisen asemaan ja ymmärtämään hänen tunteitaan ja kokemuksiaan. Etsi myös tapoja auttaa muita hyvän tuojana ja tekijänä (työ)yhteisössäsi. Pienetkin teot voivat tuottaa suurta iloa ja merkityksellisyyttä muille, myös sinulle itsellesi.
 1. Harjoita kiitollisuutta. Ole kiitollinen siitä, mitä sinulla on juuri nyt. Kiinnitä huomiosi tietoisesti positiivisiin asioihin, sillä se, mihin kiinnität huomiosi, vahvistuu. Muista myös osoittaa kiitollisuutta ympärilläsi oleville ihmisille. Peilisolut palauttavat taatusti antamasi huomion korkojen kera.
 1. Lisää itsetietoisuutta. Ole tietoinen omista ajatuksistasi, tunteista sekä reaktioistasi ja ennen kaikkea opi erottamaan nämä toisistaan. Tämä auttaa sinua ymmärtämään paremmin muita ja reagoimaan tilanteisiin myötätuntoisemmin.
 1. Ole läsnä ja huomaavainen. Ole tietoinen ympärilläsi olevista ihmisistä ja heidän tarpeistaan. Kehitä tietoisesti kykyäsi kuunnella. Se on ehdottomasti paras tapa osoittaa kiinnostustasi muita kohtaan. Voit myös tarjota apuasi, kannustaa ja viljellä rohkaisevia sanoja.
 1. Käytä myötätuntoista kieltä. Ole tietoinen siitä, miten puhut ja ilmaiset itseäsi. Sanoillasi voi olla valtava merkitys – niin hyvässä kuin pahassa.
 1. Auta ja tue muita. Etsi tietoisesti tapoja auttaa ja tukea kanssakulkijoita.
 1. Kokeile meditaatiota. Meditaatio missä tahansa muodossa voi auttaa kehittämään myötätuntoa ja armollisuutta.

Kaikkeen yllämainittuun on täysi mahdottomuus kyetä yhtä aikaa ja jatkuvasti. On kuitenkin lohdullista tietää, että kyse on taidoista, joita voi harjoittaa ja joissa voi kehittyä.

Tärkeintä onkin se, mihin suuntaan haluat toimintasi kallistuvan. Mikään hetki ei ole väärä harjoittaa näitä taitoja. Itse ajattelin keskittyä ennen lomia yhteen taitoon viikoittain ja katsoa, mitä se tuo tulleessaan.

Myötäintoista, myötätuntoista ja armollista kesää kaikille.

Jyri Kansikas on paremman työelämän rakentaja ja työhyvinvoinnin edistäjä, joka työskentelee toimitusjohtajana Work goes happy Oy:ssä.

Lue myös Kansikkaan edelliset kolumnit Päät pois poteroista, Miksi hyvistä johtajista puhutaan niin vähän?, Pitääkö aina suorittaa?, Joustava organisaatio on proaktiivinen ja muutoskykyinen, Ilman toivoa ei voi kukoistaa ja Nyt tarvitsemme toiveikkuutta ja toistemme tukea.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

 • haluat erottua joukosta,
 • saavuttaa uutta yleisöä ja
 • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)