PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 1.2.2023 | KOLLEGA.FI
Merkitykselli­syyttä elämään

Elämän merkityksellisyys on tärkeää varmasti valtaosalle meistä. Myös työn merkityksellisyydestä on tullut yhtä tärkeämpää. Omalla kohdallani työ on keskeisellä sijalla ja tekee elämästäni merkityksellistä. On etuoikeus saada tehdä työtä, jota rakastaa.

Itselleni monenlainen tekeminen on merkityksellistä. Pari viikkoa sitten huomasin melkeinpä turhautuvani, kun edelliseen numeroon liittyvät tehtävät oli jo hoidettu, mutta en vielä saanut uuden numeron juttuja editoitavaksi. Joululoman hyvin levättyäni olin täynnä energiaa ja innostusta. Työ rytmittää elämää ja tuo siihen etappeja ja välillä jopa kohokohtia. Aiheen pohdintaan minua innostanut Anu Lyra on kirjoittanut tähän numeroon työelämän ikigaista. Hän kirjoittaa: ”Ikigai – joka yksinkertaistettuna tarkoittaa olemassaolon syytä – on hyödyllinen käsite myös työelämässä. Sen avulla voi hahmottaa omia arvoja ja ohjata uraansa motivoivaan suuntaan.” Allekirjoitan tämän täysin. Mikä sen parempaa, kuin löytää oman työelämän ikigai. Itse olen sen löytänyt ja soisin jokaisen löytävän sen itselleen.

Coaching-blogissa Laura Sundell käsittelee perehdyttämistä, jota jokainen uudessa työssä aloittava kaipaa. Vaikka perehdyttäminen vie aikaa, siihen kannattaa aina panostaa. Hyvä perehdytys vauhdittaa onnistunutta työnteon aloitusta ja antaa parhaassa tapauksessa myös perehdyttäjälle mahdollisuuden oppia uutta, Sundell sanoo kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Minna Miao tarkastelee vitkuttelun problematiikkaa. Vitkuttelu on monelle meistä tuttua niin omassa arjessa kuin työelämässä. Kun haluaa helpottaa lykkäämistä työssä, on hyödyllistä oppia tunnistamaan, minkälaiset tehtävät houkuttelevat lykkäämiseen ja miksi niitä välttelee, Miao vinkkaa kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Mikko Pahkasalo puhuu esikuvana olemisen tärkeydestä. Esikuva on henkilö, joka on kirkastanut arvoperustansa ja sen, minkä puolesta on valmis pistämään itsensä likoon. Juuri näinä epävarmoina aikoina jokaisen tulisi vahvistaa taitoaan tulla vahvaksi esikuvaksi, Pahkasalo toteaa kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg valottaa motivaatiotekijöitä, jotka auttavat rekrytoinnissa onnistumista. Motivaatiotekijät vaikuttavat suoraan henkilön työtyytyväisyyteen, ja selvittämällä hakijan motivaatiotekijät, on mahdollista saada tehtävään juuri oikea henkilö, Nyberg sanoo kolumnissaan.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho kertoo tarinan vihjauksien aiheuttamista sekaannuksista. Usein esitämme asiat kierrellen, kun emme halua nolata tai loukata toista. Se ei kuitenkaan välttämättä helpota viestin perillemenoa, vaan voi vaikeuttaa sitä Metsäaho toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Kaija Solana syventyy kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Moni on tottunut ulkoistamaan ikävät tunteet jonkun muun syyksi ja sysäämään vastuun omasta olosta pois itseltä. Sen sijaan, että pidämme yllä uhritarinaa, meidän on päästettävä irti olosuhteiden syyttelystä ja otettava täysi vastuu itsestämme, Solana kehottaa kolumnissaan.

Vierailja-blogissa Anu Lyra käsittelee työelämän ikigaita. Japanin kielen sana ikigai tarkoittaa kokemusta oman elämän ja tekemisen merkityksellisyydestä. Laajemmin käsitettynä työelämän ikigain voi ajatella olevan yhdistelmä yksilön tekoja ja organisaation toimintaa, joiden leikkauspisteestä löytyy kestävä kasvu ja hyvinvoiva työyhteisö, Lyra toteaa kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit ja kolumnit julkaisemme kolmen viikon kuluttua 22. helmikuuta.

Merkityksellistä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)