PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 11.1.2023 | KOLLEGA.FI
Tähtäimessä hyvä elämä

Vuoden alussa monella meistä on tapana summata edellisen vuoden tapahtumia ja suunnata sitten katse tulevaan. Itse tykkään etenkin uuteen suuntaamisesta. Vuoden aloitus antaa ikään kuin mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä.

Juuri nyt kaipaan kaikkea iloista ja kohottavaa elämääni. Maailmantilanne ympärillämme on vakava ja monenlaiset synkät asiat nousevat helposti mieleemme. Sen vuoksi on tärkeää keskittyä sellaisiin asioihin, joista nauttii. Meillä kaikilla on varmasti jotain, mitä rakastamme tehdä. Tällaiseen tekemiseen kannattaa nyt panostaa. Vuoden alku on erinomainen aika aloittaa vaikkapa jokin mieluisa harrastus, joka on jäänyt kiireen vuoksi syrjään. Kaikki hyvä, mitä teemme itsellemme, lisää energiaamme. Kuten olen aiemminkin kertonut, oma intohimoni on lattaritanssi, jonka aloitin pari vuotta sitten. Tanssin rytmi vie täysin mennessään ja kuvioissa onnistuminen tuo valtavasti iloa. Tanssiessa koko muu maailma unohtuu ja mieliala kohoaa. Kuten minua aiheesta innostanut ja tähän numeroon kirjoittanut Teila Tanner-Heikkilä sanoo kolumnissaan: ”Asia, johon haluat satsata aikaasi, löytyy usein intohimon alueelta – niistä asioista, joita rakastat tehdä ja joissa olet luontaisesti hyvä. Kun aloitat ja panostat sinulle tärkeään asiaan, saat sadan prosentin todennäköisyydellä lisää toimintaenergiaa ja hyvää oloa arkeesi.” Allekirjoitan asian täysin. Iloa, hyvää mieltä ja energiaa tarvitsemme tällä hetkellä jokainen!

Ajankohtaisartikkelissa perehdymme oivaltamisen saloihin. Oivallus ole aivan helposti määriteltävä käsite, sillä koemme sen jokainen omalla tavallamme. Joillekin se tarkoittaa hetkeä, jolloin palikat loksahtavat yhtäkkiä paikalleen, toisille taas oivallus tulee pikkuhiljaa esille. Luovuustutkijat ovat osoittaneet, että ideoita tulee mieleemme varmimmin pakottomassa ja rentoutuneessa mielentilassa, professori Juha T. Hakala sanoo lehtemme haastattelussa. Vaikka helposti ajattelemme, että emme voi vaikuttaa luovuuteen, se ei pidä paikkaansa. Kun viljelemme aktiivisesti positiivisia tunteita, oivallusten mahdollisuudet kasavavat.

Henkilökuvassa esittelemme Maria Kyyhkysen, joka työskentelee yrittäjänä. Jo nuorena pankkimaailma imaisi Kyyhkysen mukaansa ja hän toimi Nordean ja OP Pankin palveluksessa lukuisissa tehtävissä muun muassa esihenkilönä, konttorinjohtajana ja myyntijohtajana. Työn ohessa kauppatieteiden maisteriksi lukenut Kyyhkynen ehti toimia pankkialalla 20 vuotta, kunnes viime vuonna ryhtyi yrittäjäksi ja työskentelee nyt yritysten johtamisen, työkulttuurin ja työhyvinvoinnin kehittämisen parissa.

Coaching-blogissa Katja Kokko hämmästelee pelien pelaamista työelämässä. Peli, joka perustuu pelaamiseen ja voittamiseen, ei kanna kauas. Miten paljon enemmän voitaisiin saavuttaa yhteistyön tuottamalla ymmärryksellä ja toisaalta kuinka paljon lopulta hävitään, kun ”voitetaan”, Kokko toteaa kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa uusi kolumnistimme Sanna Ainola-Ryth pohtii hyvää johtajuutta. Tietoa ja kovaa faktaa enemmän johtajuus vaatii herkkyyttä ja vahvuutta näyttää yhteinen suunta. Johtajuus syntyy ja kehittyy erilaisista kohtaamisista, kaatumisista ja uudelleen nousuista sekä riittävästä nöyryydestä, Ainola-Ryth sanoo kirjoituksessaan.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä käsittelee uuden, itselle tärkeän asian aloittamista. Panostaminen omaan intohimoon tuo lisää toimintaenergiaa ja hyvää oloa arkeen. Asian toteuttamista voimme edesauttaa oikealla tahtotilalla sekä palauttamalla mieleen aiempien onnistumisten kokemuksia, Tanner-Heikkilä vinkkaa kolumnissaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas ihmettelee, miksi hyvistä johtajista puhutaan niin vähän. Vaikka huono johtaminen on jatkuvasti esillä, kannattaa muistaa, että meillä Suomessakin on paljon hyviä johtajia, joita olisi syytä nostaa esille ja luoda samalla myönteisempää kuvaa työelämästä, Kansikas toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä pohtii omakohtaista väsymistä työhön ja tsemppaamiseen. Kun koko ajan on mentävä eteenpäin ja saavutettava lisää, alkaa lopulta väsyttää. Mitäpä jos tarkoituksena ei olekaan mennä eteenpäin, vaan elää sykleissä niin kuin luonto elää, Järvelä sanoo kirjoituksessaan.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Juha T. Hakalan Oivallus-kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi 10-vuotisjuhlakyselymme, jossa tiedustelimme, mikä on mielestäsi parasta lehdessämme. Saimme runsaat viisikymmentä vastausta. Enemmistö vastaajista piti parhaana lehtemme artikkeleiden monipuolisuutta ja ajankohtaisuutta. Kiitosta saimme myös juttujen hyödyllisyydestä ja mielenkiintoisuudesta. Kaikkien vastaajien kesken arvoimme kolme Work goes happyn Paremman työelämän opasta. Kirjapalkinnon saivat Pauliina Hannula Jyväskylästä, Kari Miettinen Helsingistä ja Jaana Kovanen Keravalta. Onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille osallistuneille!

Seuraavat artikkelit julkaisemme kolmen viikon kuluttua 1. helmikuuta.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)