TYÖELÄMÄN PSYKOLOGIAA

Mainos
TEKSTI MINNA MIAO KUVA KRISTA OLSSON | 2.11.2022 | KOLLEGA.FI
Viisi tapaa kehittää taitoja työssä

Haluaisitko kehittyä työssäsi ja oppia uusia taitoja? Mitä jos aikaa on rajallisesti ja opittavaa loputtomasti?

Minna Miao on psykologi, psyykkinen valmentaja ja kirjailija, jonka työfilosofia perustuu kasvun ajatteluun ja myönteiseen kuvaan ihmisestä oppijana.

Nykyajan asiantuntijatyö tarjoaa usein periaatteessa loputtomia mahdollisuuksia uuden oppimiselle ja työssä kehittymiselle. Uuden oppiminen voi tuoda työhön lisää mielekkyyttä ja uusia uramahdollisuuksia, mutta jatkuva kehittymisen vaatimus saattaa toisaalta myös kuormittaa – etenkin jos et tarkalleen tiedä, mitä sinun tulisi tehdä parantaaksesi työn laatua.

1. Tunnista kehityksen tarpeet

Kehitys tapahtuu siellä, missä mukavuusalue päättyy. Tuttujen kaavojen toistaminen kyllä lisää työn sujuvuutta, mutta ei varsinaisesti auta kehittymään työssä. Toisaalta sekään ei ole hyvä, jos haastetaso nousee kuin pystysuora seinä!

Kun haluat tunnistaa työssä kehitettäviä taitoja, on usein hyödyllistä sekä pysähtyä pohtimaan jo olemassa olevaa osaamista että pyytää palautetta muilta. Esihenkilöltä voi toki suoraankin kysyä, mitä sinun olisi tehtävä, jos haluat saada palkkaasi korotuksen tai edetä uusiin tehtäviin työssä.

2. Hanki kokemusta

Uudet taidot kehittyvät vain niitä harjoittelemalla. Lukemalla tai opetusvideoita katsomalla ei siis vielä päästä pitkälle, jos haluat oppia paremmaksi myyjäksi tai ihmistuntijaksi.

Valitse sen sijaan taito, jota juuri nyt haluat opetella työssäsi. Haluat esimerkiksi oppia kirjoittamaan kiinnostavaa sisältöä työhösi liittyvistä aiheista. Jos kyseessä on hyvin laaja-alainen taito, haluat ehkä purkaa sen pienempiin osiin. Kiinnostavan sisällön kirjoittaminen voi tarkoittaa esimerkiksi vetävää aloitusta tai sitä, ettei teksti lähde rönsyämään liikaa sivupoluille.

Kun olet päättänyt, mitä rajattua taitoa tai sen osataitoa haluat työssäsi harjoitella, kääri hihat ja tartu toimeen! Hakeudu tietoisesti tilanteisiin, joissa taitoja pääsee hyödyntämään.

3. Tunnista onnistumiset

Taitojen kehitys on yleensä nopeinta alkuvaiheessa ja hidastuu, mitä pidemmällä kehityksen tiellä ollaan. Jos kokenut osaaja edelleen odottaa kehityksen tapahtuvan yhtä nopeasti kuin uran alussa, saattavat pienet ja hitaasti tapahtuvat edistysaskeleet jäädä huomaamatta.

Toisaalta onnistumisten huomaaminen voi olla vaikeaa, jos ihminen on hyvin vaativa ja kriittinen omaa suoriutumistaan kohtaan. Onnistuminen ammatillisten taitojen kehittämisessä ei kuitenkaan ole mustavalkoinen juttu – samassa tilanteessa voi esimerkiksi hyvinkin tunnistaa sekä onnistumisia että kehityskohteita, sen sijaan, että tilanne olisi mennyt kokonaisuudessaan penkin alle.

Virheistä toki oppii, mutta kehitysaskelten tunnistaminen on silti tärkeää oman motivaation ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Onnistumisten huomaaminen auttaa myös hilaamaan oman riman sopivalle tasolle ja harjoittelemaan jo moneen kertaan toistetun sijaan juuri niitä taitoja, jotka tällä hetkellä ovat oman mukavuusalueen laitamilla – siis juuri siellä, missä uuden oppiminen on mahdollista.

4. Pidä tauko

Lepo ja tauot ovat tärkeitä oppimiselle – myös työelämässä. Suuri osa pitkäkestoisesta oppimisesta tapahtuu niiden aikana. Taukojen aikana aivot saavat aikaa ja tilaa työstää opittua tietoa ja taitoa, sekä yhdistellä sitä jo aiemmin hankittuun osaamiseen.

Jos työpäivistä kuitenkin puuttuvat tauot ja huokoisuus, jää toivottu kehitys todennäköisesti saavuttamatta. Nykytyöelämän kiireisyys aiheuttaakin yhden suurimmista haasteista työssä oppimiselle ja kehittymiselle!

5. Vähennä turhaa vertailua

Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että pitkällä kehityksessään olevat ihmiset näkevät muut ihmiset herkemmin kilpailijoina kuin vasta-alkajat. Aloittelijan on helpompaa tukea muita ja saada yhteisöllisyydestä voimaa, mutta nämä positiiviset puolet voivat kadota myöhemmin uralla taka-alalle, kun alamme entistä enemmän vertailla itseämme ja omaa kehitystämme muihin.

Tämä vähentää myös tilaisuuksiamme oppia muilta sekä saada ympäriltämme tukea omaan uralla kehittymiseen.

Vertailu on inhimillinen taipumus, jota harva voi kokonaan lopettaa. Sitä voi kuitenkin helpottaa, kun ilmiön tunnistaa ja pyrkii itse aktiivisesti toimimaan tavoilla, jotka vähentävät vertailun haitallisia vaikutuksia oppimiseen. Vertaa siis itseäsi mieluummin aiempaan minääsi kuin kollegaasi, ja muista edelleen pyytää tarvittaessa tukea ja neuvoa muilta, kuin myös tarjota apua ja sparrausta niitä työssään tarvitseville!

Minna Miao on psykologi ja tietokirjailija. Hän on työskennellyt muun muassa korkeakoulupsykologina sekä asiantuntijatehtävissä oppimisen ja hyvinvoinnin parissa. Kirjassaan Kasvun asenne oppimisessa Miao käsittelee erilaisia lahjakkuususkomuksia sekä niiden merkitystä oppimisessa ja työssä. Hänen toinen, prokrastinaatiota eli aloittamisen vaikeutta käsittelevä tietokirjansa ilmestyy vuonna 2023.

Lisätietoa Minna Miaosta löydät osoitteesta www.minnamiao.fi ja https://www.instagram.com/psykologi_minnamiao/ 

Lue myös Miaon aiemmin julkaistu kolumnit Mitä olen ilman ammati-identiteettiäni?, Työssä tylsistyminen uhkaa hyvinvointia, Osaatko antaa itsellesi palautetta ja Miten onnistuu opiskelun ja työn yhdistäminen? sekä hänen kirjoittamansa Kasvun asenne oppimisessa -kirjan arvio Paremman oppimisen käsikirja.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)