PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 23.11.2022 | KOLLEGA.FI
Muistetaan välillä pysähtyä

Vuoden loppupuoli on tunnetusti hektistä aikaa. Monia asioita pitää saada päätökseen ja toisaalta uutta suunnitellaan vauhdilla. Kiire voi olla välillä turhankin kova ja väsymys saattaa iskeä tänä pimeänä vuodenaikana.

Omalla kohdallani marraskuu on vuoden työntäyteisin kuukausi. Normaalin lehdenteon lisäksi on tehtävä kevään aikataulut, varmistettava kirjoittajat, huolehdittava sidosryhmistä ja suunniteltava markkinointia. Aloittaessani kuun alussa urakan, tilanne tuntui suorastaan kaoottiselta ja mietin, miten ehdin kaiken. Sitten pysähdyin ja aloin kylmän rauhallisesti aikatauluttaa tehtäviä ja sen jälkeen tehdä niitä yksi kerrallaan. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sitä se ei suinkaan ollut. Kuten tähän numeroon kaaoksesta kirjoittanut ja minua aiheen pohdintaan innostanut Laura Sundell sanoo kolumnissaan: ”Jos kaoottiselta tuntuvaa tilannetta ei jaksa tai ehdi pysähtyä miettimään, sama pyöritys voi jatkua vuosia. Muutos edellyttää tiedostamista, tavoiteasetantaa ja toimintaa. Ihan ensimmäiseksi on kuitenkin irrottauduttava kiireen keskeltä ylipäätään ajattelemaan.” Pointti on juuri pysähtymisessä. Kun malttaa pysähtyä, ajatuskin kirkastuu ja sen jälkeen pystyy näkemään pidemmälle kuin vain kiireen keskelle. Se luo myös uskoa siihen, että tehtäväsumasta voi selvitä!

Lisää kiireen kesyttämisestä voi lukea Coaching-blogista, jossa Laura Sundell paneutuu aiheeseen. Kun kiire, viestitulva, palaverit ja jatkuva muutos painavat päälle, voi tuntea olevansa hallitsemattomassa pyörteessä. Kuormittava ja sekavalta tuntuva härdelli on kuitenkin mahdollista selättää. Kolumnissaan Sundell antaa vinkit kaaoksen stoppaamiseen.

Uusille urille -blogissa Riikka Pajunen keskittyy uskomuksien raivaamiseen. Uskomukset estävät meitä usein näkemästä omaa potentiaaliamme, emmekä uskalla elää itsemme näköistä elämää. Kolumnissaan Pajunen esittelee menetelmän, jonka avulla on mahdollista muuttaa uskomuksiaan.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho käsittelee rohkeutta peilaten sitä omaan ja voimanainen Lenita Airiston elämää. Niin Airisto kuin Metsäaho ovat uineet vastavirtaan ja tehneet asioita omalla tavallaan. Rohkeus tehdä asioita, vaikka pelottaa, on oppi, joka kannattelee, Metsäaho toteaa kirjoituksessaan.

Hyvinvointi-blogissa Kaija Solana syventyy luovuuteen. Luovuus on mahtava voimavara, mutta sen esteenä voi olla sisäinen kriitikkomme tai lapsena muodostunut uskomus vaikkapa siitä, ettemme osaa piirtää. Luovuus on kuitenkin ihmiselle syntymässä annettu lahja, jota ei kannata heittää hukkaan. Luovuuden käyttäminen on kiitollisuudenosoitus elämälle, Solana sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogissa Anu Lyra käsittelee sosiaalisen läsnäolon taitoa. Tietoisen läsnäolon harjoitukset, jossa keskitytään omaan kokemukseen, ovat monelle tuttuja, mutta helposti unohdetaan, kuinka toinen osapuoli läsnäolon kokee ja tuntee. Vasta toisen kokemuksen tietoinen huomioiminen tuottaa läsnäolevan kohtaamisen, Lyra muistuttaa kirjoituksessaan.

Coaching-blogin toisessa kirjoituksessa Anniina Hukari esittelee luonnon eheyttävää voimaa. Jo pieni hetki luonnossa laskee sydämen sykettä sekä verenpainetta ja auttaa meitä palautumaan. Kolumnissaan Hukari antaa vinkkejä itsestä huolehtimiseen ja luonnon hyödyntämiseen voimien lataamisessa.

Seuraavat artikkelit, jotka ovat samalla syyskauden viimeiset, julkaisemme poikkeuksellisesti jo kahden viikon kuluttua keskiviikkona 7. joulukuuta.

Kiireetöntä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)