KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 10.8.2022 | KOLLEGA.FI
Psyko­jumppaa yksissä kansissa

Tänä päivänä puhutaan paljon itsensä johtamisesta, ihmisten voimavaroista, vuorovaikutustaidoista, stressinhoitotaidoista ja työelämän merkityksellisyydestä. Vaikka nämä psykologiset teemat ovat todella tärkeitä, niistä puhutaan lähinnä juhlapuheissa tai työyhteisön seminaareissa, eikä niitä käytännössä edistetä suomalaisissa organisaatioissa. Tätä puutetta korvaamaan Tony Dunderfelt on kirjoittanut Hyvä fiilis -kirjan, joka keskittyy mielen hyvinvointiin ja sen kehittämiseen.

Ihminen on fyysinen, sosiaalinen ja psyykkinen kokonaisuus, mutta harvoin analysoidaan tarkasti, mistä on kysymys ja etenkin ihmisen psyykkinen ulottuvuus jää Dunderfeltin mukaan useimmiten määrittelemättä. Kirjassaan Dunderfelt painottaakin ihmisen subjektiivisen kokemusmaailman tarkkaa ja ilmiönmukaista tieteellistä tarkastelua, hyvinvoinnin kehittämistä sekä psykologisia harjoituksia, joita jokainen voi tehdä itsekseen.

Kirjan alussa perehdytään lyhyesti tieteelliseen puoleen ja terveydenhoitotutkimukseen Suomessa. Kirjan toisessa osassa puolestaan käydään läpi muun muassa fenomenologista ajattelua ja Lauri Rauhalan ihmiskäsitystä ja ihmisenä olemisen perimmäisen olemuksen perusteita.

Varsin kiinnostava osuus alkaa kirjan kolmannessa osassa, jossa keskitytään psykologisiin harjoituksiin ja mielen hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Osio koostuu seitsemästä erilaisesta harjoituksesta alkaen oman itsensä kokemisesta ja päättyen sisäisten voimavarojen vahvistamiseen. Jokaisessa harjoituksen yhteydessä avataan laajasti harjoituksen aihetta ja kerrotaan myös esimerkkejä elävästä elämästä.

Kirjan lopussa käsitellään muun muassa persoonan ulottuvuuksiin ja ihmisenä kasvamiseen sekä mielen hyvinvointia työelämässä.

Kirja on helppolukuinen opus, jonka avulla voi kartuttaa psykologisia taitoja yksinkertaisten ja helppojen harjoitusten avulla. Kirjan tarkoituksena on antaa eväät jokapäiväiseen harjoitteluun, sillä tuloksiin päästään vain säännöllinen harjoittelun avulla.

Kirja sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet oman mielensä hyvinvoinnista ja itsensä kehittämisestä.

Kirjan nimi
Tekijä
Kustantaja
Painovuosi
Sivumäärä
Hinta
Hyvä fiilis
Tony Dunderfelt
Basam Books
2022
157 sivua
29,90 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)