PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 31.8.2022 | KOLLEGA.FI
Energiaa syksyyn

Syksy on tullut kertaheitolla tänne etelään ja haikeana muistelen ihania menneitä hellepäiviä. Vaikka olin jo koko elokuun töissä, sain pidettyä pari ylimääräistä vapaapäivää, mikä pidensi kesääni. Sain tankattua ihanaa aurinkoenergiaa syksyn varalle harvinaisen pitkään kestäneessä kesäsäässä.

Nyt katseet ovatkin jo kääntyneet syksyyn ja työt ovat käynnistyneet täydellä teholla joka paikassa. Ja mikä parhainta, syksyllä käynnistyvät myös harrastukset! Työn vastapainoksi tarvitsemme jotain, missä voi unohtaa alati päässä pyörivät työasiat. Itselleni tämä harrastus on latinotanssi, joka tuo minulle valtavasti iloa ja energiaa. Näin syksyn aluksi teinkin päätöksen lisätä tätä iloa elämääni ja ottaa viikkoon toisen tanssitunnin. Se vaati minulta vähän aikataulujen järjestelyä ja vaivannäköä lähteä liikkeelle illalla – jolloin olen tottunut lähinnä tekemään töitä. Ja juuri siksi se tekee minulle hyvää. Kuten tähän numeroon kirjoittanut Teila Tanner-Heikkilä sanoo kolumnissaan: ”Meillä on vastuu itsestämme ja vapaus tehdä asioita, joista nautimme ja joista saamme energiaa.” Olen samaa mieltä. Nyt jos koskaan tarvitsemme iloa elämään ja innostava harrastus on oivallinen ratkaisu siihen.

Coaching-blogissa Laura Sundell käsittelee sosiaalista vastuuta, joka on yksi yritysvastuun osa-alueista ja pitää sisällään muun muassa henkilöstön hyvinvointiin liittyvät asiat. Panostus hyvään johtamiseen ja henkilöstön hyvinvointiin onkin tärkeää, sillä henkilöstö pitkälti ratkaisee yrityksen liiketoiminnallisen menestyksen, Sundell toteaa kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä innostaa toteuttamaan unelmiaan. Sellaista tekemistä, mikä tuo iloa, terveyttä, hyvinvointia ja onnellisuutta, kannattaa tuoda elämäänsä mahdollisimman runsaasti. Eikä koskaan liian myöhäistä aloittaa, Tanner-Heikkilä muistuttaa kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Minna Miao pohtii ammatti-identiteetin merkitystä. Jos työrooli muodostuu meille liian tärkeäksi, siitä voi seurata haasteita silloin, kun työtilanteessa tapahtuu muutoksia. Sen sijaan, että kietoisimme työn yhä vahvemmin osaksi identiteettiämme, on tätä yhteyttä hyvä tarkastella kriittisesti ja ehkä jopa löysätä sen otetta, Miao kehottaa kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg käsittelee uuden ajan johtajuutta. Yhteistyössä kansainvälisen naisryhmän kanssa Nyberg on pohtinut syvällisesti johtajuutta ja esittelee kolumnissaan yhteistyön tuloksena syntyneet kahdeksan näkökulmaa johtajuuteen.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho kertoo tarinan esitteen tekemisestä ja sen vaikeudesta. Kun viestinnän ammattilaiset ovat ensin luoneet viimeisen päälle julkaisun, voi toimari päättää tehdä omintakeisia korjauksiaan ja kävellä kaikkien yli – vaikka olisi väärässä, Metsäaho toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Kaija Solana pohtii työn ja yksityiselämän rooleja. Suorittamispainotteisessa kulttuurissamme identiteetti pohjautuu ennen kaikkea työhön. Onkin tärkeää laajentaa oma CV:sä kattamaan koko elämä, johon kuuluu niin työ, koti, harrastukset, ystävät ja kokemukset kuin kiinnostukset ja vastoinkäymisten opit, Solana muistuttaa kolumnissaan.

Vierailija-blogissa Anu Lyra valottaa kohtaamisen merkitystä. Aivomme arvioivat kohtaamaamme ihmistä ja tilannetta nopeammin kuin ehdimme tietoisesti havainnoida. Taitava kohtaaja osaakin lukea toisen senhetkistä tunnetilaa ja rakentaa halutun tunnekokemuksen kohtaamisen aikana.

Osaava kohtaaminen luo turvallisuuden tunnetta, kun siinä annetaan tilaa tunteille, Lyra toteaa kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit ja kolumnit julkaisemme kolmen viikon kuluttua 21. syyskuuta.

Virkeää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)