PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 8.6.2022 | KOLLEGA.FI
Iloitaan kesästä!

Moni on varmasti odottanut tätä kesää tavallistakin enemmän. Takana on pitkä talvi sekä pandemia, ja vaikka nykyinen maailmantilanne on vakava, tuo kesä siihen valoa ja toivoa. Itse olen nauttinut jokaisesta aurinkoisesta ja lämpimästä päivästä. Vihdoinkin voi vähän hellittää!

Nyt on aika päästää hetkeksi irti kaikista huolista ja keskittyä omien akkujen lataamiseen. Niin paljon kuin lehden tekemistä rakastan, tarvitsen muutaman viikon täydellisen irtioton siitä. Aionkin pelata golfia, tavata ystäviä, katsoa elokuvia, lukea dekkareita ja matkustella. Kaiken tämän jälkeen yleensä ideatkin alkavat pulputa ja työntekokin taas maistuu. Jokaisella on omat keinonsa, joilla saa nollattua aivonsa ja nyt on aika kaivaa ne käyttöön. Kuten tähän numeroon kirjoittanut ja minua aiheen pohdintaan innoittanut Carita Nyberg sanoo kolumnissaan: Ota oma arki haltuusi ja anna itsellesi lupa iloon ja nauttimiseen. Nautitaan siis kesästä ja lomasta täysin palkein!

Henkilökuvassa esittelemme Kaija Solanan, joka on oman tiensä kulkija. Pitkän matkailu- ja IT-alalla toiminut Solana on ehtinyt kiertää maailman, asua ulkomailla, perustaa oman yrityksen ja toteuttaa monia unelmiaan. Tätä nykyä coachina ja yrittäjänä työskentelevä Solana valmentaa, pitää retriittejä ja kirjoittaa. Työ- ja elämänkokemusta omaava Solana ei vieläkään tiedä, mikä hänestä tulee isona, mutta hän aikoo vielä luoda jotain aivan uutta, mitä ei vielä edes ole olemassa.

Coaching-blogissa Laura Sundell pohtii kysymysten hyödyllisyyttä valmentamisessa. Hyvillä kysymyksillä voidaan aktivoida toisen ajattelua. Kysymykset auttavat myös syventämään ja laajentamaan pohdintaa tai herättävät miettimään asiaa eri näkökulmista, Sundell toteaa kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg käsittelee palautumista. On kyse sitten kehoa kuormittavasta urheilusuorituksesta tai aivoja rasittavasta tietotyöstä, palautuminen on tärkeää. On syytä vahtia omia rajojaan ja tiedostaa, milloin on aika pysähtyä ja ottaa vähän rennommin, jottei joudu pysäytetyksi, Nyberg sanoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Jaana Pullinen ihmettelee työpaikkojen henkilöstökäytäntöjen kilpavarustelua. Vaikka yritykset tarjoavat henkilöstöetuinaan kilvan niin venepaikkoja, kulttuurielämyksiä tai metsästysseuran jäsenyyttä, ovat kohtuulliset työajat, turvallinen työympäristö ja hyvät työkaverit ja johtajat niitä peruspilareita, joille hyvä työ rakentuu, Pullinen toteaa.

Hyvinvointi-blogissa Hannaleena Immonen pohtii työntekijän arvoa. Se, että työntekijä joutuu aina venymään, on työntekijän arvon vastaista. Työnantajan vastuulla on huolehtia, että työntekijän työmäärä on pitkällä tähtäimellä kohtuullinen. Vain silloin on realistista ajatella väliaikaisen joustamisen olevan mahdollista ilman, että se aiheuttaa pitkäkestoista väsymistä, Immonen sanoo kolumnissaan.

Uusille urille -blogissa Riikka Pajunen antaa tärppejä työnhakuun. Muista hakijoista on mahdollista erottautua hyödyntämällä hyvää itsetuntemusta, omaa verkostoa ja hakemalla piilotyöpaikkoja. Hyvällä hakemuksella ja omalla aktiivisuudella työnhakuprosessissa vahvistaa omia mahdollisuuksiaan päästä haastattelun tai saada työpaikka, Pajunen muistuttaa.

Hyvinvointi-blogin toisessa kirjoituksessa Tiina Latikka kertoo oivalluksistaan eräässä workshopissa. Kun menee tilaisuuteen, jossa omia rajoja venytetään, voi alkuun olla kauhun ajatuksia, mutta päivän tuloksena voi myös olla hitusen parempi ymmärrys omasta itsestään, Latikka sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogissa Hannu-Pekka Sinervä käsittelee arvoristiriitoja työyhteisössä. Kun firmaan luodaan arvot, jotta henkilöstö sitoutuisi ja tulokset paranisivat, mutta mitään ei tapahdu, on kyse arvoristiriidoista, jotka on aina selvitettävä ennen muutosten läpivientiä, Sinervä sanoo kolumnissaan.

Lehtemme siirtyy nyt kesätauolle ja toimituksemme pikkuhiljaa lomille. Syyskauden ensimmäinen numero julkaistaan keskiviikkona 10. elokuuta.

Aurinkoista kesää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)