JOHTAJUUDEN YTIMESSÄ

Mainos
TEKSTI ANNA-MAIJA KUOSMANEN KUVA MARKO SIMONEN | 11.5.2022 | KOLLEGA.FI
Saako johtaja olla ihminen?

Äskettäin otsikoihin nousi kiivas keskustelu siitä, saako johtaja olla inhimillinen ja näyttää esimerkiksi liikutuksen kyynelillä omia tunteitaan. Asiaa voi tarkastella siitä näkökulmasta, mitä asioita johtajan on tärkeä edistää.

Urbaanit Kodit Oy:n toimitusjohtajana työskentelevällä Anna-Maija Kuosmasella on takanaan pitkä kokemus esimiestehtävistä.

Johtajan tärkein tehtävä on jokaisessa organisaatiossa, valtiossa ja yrityksessä edistää yhteistä hyvää. Yhteinen hyvä muodostuu siitä, että kaikilla on mahdollisuus ansaita elantonsa, elää hyvää arkea ja saada yhteiskunnan sekä oman elämän elementit sellaiseen kuntoon, että hyvinvointi on mahdollista.

Tämä vaatii sekä rahaa että toimenpiteitä. Rahaa tulee esimerkiksi siitä, että yrityksen kassa on kunnossa. Kenen vastuulla on, että yrityksen kassa on kunnossa ja että palkat sekä muut yrityksen vastuut saadaan maksettua ja että itse yrittäjäkin saa tuloja sen verran, että pystyy elämään? Se on yrittäjän eli johtajan vastuulla. Sama vastuu on jokaisella johtajalla omassa organisaatiossaan. Isommissa korporaatioissa määre voi olla hankalampi hahmottaa, valtion tai maailman asioissa vieläkin haastavampaa, mutta päämäärä on sama.

Johtajalla on vastuu ohjata joskus tiukastikin ja vaatien asiat tapahtumaan. Johtaja vastaa siitä, että työpaikalla on jatkossakin töitä, että kassa on positiivinen ja jokainen voi turvallisin mielin tehdä töitä tietäen, että perustat ja peruspilarit ovat kunnossa.

Jos johtaja näkee, että tämän hetken toimet eivät edesauta kassan kestävyyttä, on tehtävä jotain toisin. Silloin on tärkeää perustella asiat ja selkeyttää miksi johtaja vaatii toimimaan jollain tavalla jatkossa. Vaatiminen on suurinta välittämistä tällaisessa tilanteessa. Yhteinen onnistuminen tuo tuotot, joilla jokaisen arki ja toimeentulo turvataan.

Kivikasvoisuus luo epävarmuutta

Saako sitten johtaja, joka johtaa välillä tiukastikin, olla myös joissain tilanteissa liikuttunut, väsynyt tai muutoin tunteen vallassa ja näyttää sen? Onko johtajalla oikeus olla tavallinen ihminen? Jokainen johtaja on myös aivan tavallinen ihminen omine tunteineen, toiveineen ja unelmineen sekä pettymyksineen ja odotuksineen.

Tunteiden kirjossa on erittäin tärkeää se, että johtaja tuntee itsensä, tietää miten reagoi erilaisiin tilanteisiin ja myös osoittaa sen. Tämä luo enemmän uskottavuutta ja johtajuutta, kuin olla kivikasvoinen asiasisällön suoltaja vailla minkäänlaista tunnetta. Kivikasvoisuus jos mikä luo epävarmuuden tunnetta ja epäuskottavuutta, eikä missään tilanteessa johda toivottuun tulokseen eli siihen, että ihmiset toteuttavat yhteisiä tavoitteita sitoutuneina ja motivoituneina. Tiukka linja voi sisältää myös kyyneleitä, vaikka linja pitää ja pysyy.

Itsenä tunteva johtaja uskaltaa kohdata kaikki esteet, onnistumiset sekä ihmiset ja reflektoida tilanteet niin, että hän pystyy johtamaan joukot tahi yksittäisen henkilön näkemään suunnan ja tavoitteiden saavuttamisen sekä työkalut ja käyttämään niitä, jotta tulos saavutetaan. Jokainen johtaja on omiensa puolella, ei koskaan vastaan – silloinkin kun välittäen vaatii enemmän, paremmin tai eri lailla.

Tunneälykäs johtaja ymmärtää yksilön ja tiimin erilaiset tilanteet ja reaktioiden taustat niin, että on mahdollista saavuttaa sitoutunut flow, jossa onnistumiset seuraavat toisiaan, virheet ja epäonnistumiset kohdataan yhdessä ja käännetään pala palata onnistuneeksi tulokseksi. Töitä jokainen tekee sen vuoksi, että yritys, yhtiö tai valtio onnistuu, siksi että jokainen tienaa elantonsa ja elämä on turvattua.

Johtaja saa ja hänen täytyy saada olla ihminen, joka tuntee, elää ja näyttää sen. Johtajakin tarvitsee tukea, että voi johtaa porukan läpi vaikeuksien, onnellisten aikojen tai tasaisen arjen. Johtajuus on monisyinen asia, jossa kuitenkin aina taustalla on myös ihminen. Tämä ihminen saa voimaa omasta porukastaan, esimiehistään ja omista tunteistaan – jotka ovat luvallisia.

Anna-Maija Kuosmanen on aktiivinen hyvän johtajuuden puolestapuhuja. Kuosmanen työskentelee Urbaanit Kodit Oy:n toimitusjohtajana ja on aiemmin toiminut pitkään pankkialalla lukuisissa tehtävissä muun muassa konttorinjohtajana.

Lue myös Anna-Maija Kuosmasen edelliset kolumnit Johtamisen ulottuvuudet kriisissä, Johtamisen uusi aika, Onko sinulla kiire vai ehditkö johtaa ihmisiä? ja Rinnalla ja yhdessä – mutta itsenäisesti.

Jos tykkäsit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)