PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 11.5.2022 | KOLLEGA.FI
Relataan välillä

Pitkä talvi on varmasti koetellut monen mieltä. Ainakin itse olen odottanut kevättä ja lämpöä kärsimättömästi. Pikkuhiljaa kevät näyttää vihdoinkin tulevan. Viime viikolla pääsin viimein myös pelaamaan golfia. Golf on minulle tärkeä harrastus, koska siinä on pakko keskittyä vain peliin, eikä työasioiden ajattelu samalla onnistu. Pääsen nollamaan ajatukseni, mikä on ajatustyöläiselle erityisen tärkeää.

Tässä maailmantilanteessa olen huomannut, miten tärkeää on välillä relata. Tai heittäytyä johonkin harrastukseen täysillä ja unohtaa muu maailma. Ympärillämme tapahtuu paljon asioita, joihin emme voi vaikuttaa. Omaan energiaamme voimme kuitenkin aina vaikuttaa ja huolehtia jaksamisestamme. Itse olen jo kääntänyt katseeni tulevaan. Edessä on ihana kesäkausi ylioppilasjuhlineen, juhannuksineen ja muine menoineen. Aion nauttia kaikista juhlista ja kohtaamisista täysillä. Ja kuten tähän numeroon kirjoittanut Kaija Solana sanoo kolumnissaan: ”Parasta mitä voimme tehdä nyt, kun maailma on sekava ja epävakaa, on keskittyä siihen hyvään, mitä on. Sekä itsessämme että muissa.” Muistetaan siis relata välillä ja annetaan itsellemme lupa myös nauttia elämästä!

Ajankohtaisartikkelissa perehdytään neuvottelutaitoihin. Neuvotteluissa on aina kyse vuorovaikutuksesta ihmisten välillä. Olemme erilaisia persoonia, joilla on erilaisia tapoja hahmottaa maailmaa ja erilaiset kyvyt käsitellä kohtaamisia. Taitava neuvottelija osaa käyttää eri neuvottelutyylejä sekä lukea tilannetta ja ihmistä, koska neuvottelun tarkoitus on, että molemmat osapuolet hyötyisivät päätöksestä, johon neuvottelussa päädytään, filosofian tohtori, valmentaja Harri Gustafsberg sanoo lehtemme haastattelussa. Artikkelissa syvennyttään neuvottelun prosessiin ja annetaan vinkkejä neuvottelutaitojen kehittämiseen.

Työelämän psykologiaa -blogissa Minna Miao käsittelee työssä tylsistymistä. Monelle tulee yllätyksenä, että työssä tylsistyminen voi olla uhka työssä jaksamiselle. Vaikka työn ei tarvitsekaan olla joka päivää juhlaa, on tärkeää, että koemme työmme mielekkäänä, sillä se tuo meille voimavaroja, Miao sanoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Anna-Maija Kuosmanen kirjoittaa johtajan oikeudesta näyttää tunteitaan. Tunteiden kirjossa on tärkeää se, että johtaja tuntee itsensä ja tietää, miten reagoi eri tilanteisiin. Tämä luo enemmän uskottavuutta ja johtajuutta kuin kivikasvoinen asiasisällön suoltaminen vailla minkäänlaista tunnetta, Kuosmanen toteaa kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Mikko Pahkasalo keskittyy tasapainon löytämiseen. Yksi toimivimmista keinoista ammatillisen menestyksen, työn ja kodin välisen tasapainon ja kukoistavan elämän luomiseen on viikoittainen elämän arviointi, joka auttaa vahvistamaan hallinnan tunnetta, Pahkasalo vinkkaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Kaija Solana tarkastelee energian kohottamista. Tarvitsemme juuri nyt toistemme energiatukea. Kun olemme vihdoin päässeet vapaasti liikkumaan ihmisten ilmoille, olisi hienoa, jos huomioisimme kohtaamamme ihmiset ilolla ja osoittaisimme välittämisemme, Solana peräänkuuluttaa kolumnissaan.

Vierailija-blogissa Sanna Spohr avaa coachingin eri muotoja. Vaikka coachingin muodoissa on eroja, on niillä myös paljon yhtäläisyyksiä. Kaikessa coachingissa on kyse etenkin tietoisuuden lisäämisestä ja omiin voimavaroihin käsiksi pääsystä, jolloin on mahdollista löytää itselle sopivat keinot etenemiseen, Spohr toteaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Harri Gustafsbergin ja Sami Sallisen Taktinen neuvottelu-kirjan.

Sunnuntaina päättyi lehtemme kysely, jossa tiedustelimme, oletko aikeissa vaihtaa työpaikkaa ja jos olet, niin miksi? Saimme lähes seitsemänkymmentä vastausta. Vastaajista 70 prosenttia ei ollut vaihtoaikeissa ja syitä siihen olivat mm. tyytyväisyys nykyiseen työhön ja työn vakinaisuus. 30 prosenttia vastaajista taasen haluaisi vaihtaa työpaikkaa ja syynä siihen olivat mm. huono johtaminen, liian suuri työmäärä sekä halu päästä käyttämään laajemmin omaa osaamista. Kyselyn palkinnon, Minna Miaon Kasvun asenne oppimisessa -kirjan, voitti Daniela Blomqvist Helsingistä. Onnittelut Danielalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 25. toukokuuta.

Rentoa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)