ELÄMÄ JÄRJESTYKSEEN

Mainos
TEKSTI MIKKO PAHKASALO KUVA SANNA NUUTINEN FOTO BAKERY | 11.5.2022 | KOLLEGA.FI
Luo pysyvää tasapainoa elämään

Kukoistavimmat ihmiset ovat sitoutuneita luomaan elämäänsä pysyvää tasapainoa. Tämä heijastuu myönteisesti ammatilliseen menestykseen, elämänlaadun parantumiseen ja ihmissuhteiden syventymiseen. Monet ihmiset ovat kyllä kiinnostuneita tasapainon luomisesta, mutta suurimmalta osalta tämä jää silti toteuttamatta. Jaan tekstissä kolmen näkökulman kautta, miten kuka tahansa voi luoda elämäänsä pysyvää tasapainoa.

Mikko Pahkasalo on valmentaja ja yrittäjä, jonka visiona on nostaa suomalaiset kohti omannäköistä kukoistustaan.

Hyvinvoinnilla menestystä

Kukoistavimmat ihmiset maailmassa kuuluvat oman alansa 15 prosentin huippujoukkoon. He saavuttavat paljon enemmän ammatillisia palkintoja ja merkkipaaluja muihin verrattuna. Vaikka he ovat oman alansa huippujoukkoa, he kokevat vähemmän stressiä kollegoihinsa verrattuna.

Kukoistavien ihmisten ammatillisen menestyksen perustana on kokonaisvaltainen hyvinvointi.

He tuntevat keskimääräistä enemmän aitoa kiitollisuutta ja onnellisuutta elämässään. Heillä on enemmän myönteisiä ihmissuhteita ja he tuntevat enemmän myönteisiä tunteita kuin heidän kollegansa. Kukoistavat ihmiset ovat saavuttaneet elämässään pysyvän tasapainon ja harmonian sen sijaan, että he joutuisivat uhraamaan jonkin elämän osa-alueen toisen edessä.

Huomio laatuun

Pysyvän tasapainon luomiseen kuuluu työn ja kodin välisen ajankäytön tiedostaminen. Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta, eikä määrä automaattisesti tarkoita laatua.

Esimerkiksi voit viettää paljon enemmän aikaa perheesi kanssa kuin töissä, mutta työtiimi ei pidä tätä huonona asiana, koska yhteispeli sujuu, tuen antaminen toimii ja projektit etenevät mallikkaasti. Toisaalta voit esimerkiksi tehdä paljon töitä, mutta läheisesi eivät pidä tätä huonona asiana, koska heidän kanssaan viettämäsi aika on niin keskittynyttä, läsnäolevaa ja aitoa.

Jos työn ja kodin välisen tasapainon luominen tuntuu mahdottomalta, standardisi ja määritelmäsi sen suhteen ovat todennäköisesti pielessä. Tähän voi liittyä täydellisyyden harha, lapsuudessa syntyneet epäterveet mallit sekä tunneperusteinen asiaan suhtautuminen. Itsereflektio ja avoin keskustelu kollegoiden ja perheen kanssa auttaa selkiyttämään kodin ja työn välisen tasapainon rakentamista.

Viikoittainen elämän arviointi

Ammatillisen menestyksen, työn ja kodin välisen tasapainon ja kukoistavan elämän luomisen avain on viikoittainen elämän arviointi, jonka kautta muodostuu pysyvä tasapaino.

Kukoistavimmille ihmisille tämä on viikoittainen rutiini. He käyttävät keskimäärin tunnin verran muita enemmän aikaa pohtiakseen päiväänsä, viikkoaan ja miten haluaisivat lähestyä niitä.

Haastan sinua tästä eteenpäin tekemään joka sunnuntai elämän osa-alueiden arvioinnin 1-10 välisellä asteikolla ja asettamaan yhden viikkotavoitteen kunkin alueen kohdalle. Elämän osa-alueet ovat terveys, rakkaussuhde, perhe, ystävät, elämäntehtävä (työ), talous (raha), harrastukset ja läsnäolo. Kukoistavimmat ihmiset toteuttavat tämän joko kirjoittamalla tai mielessään pohtimalla.

Säännöllisesti toteutettuna harjoitus auttaa pitämään elämän kokonaisuuden hallussa, lisäämään tietoisuutta omista ajatus-, tunne- ja käytösmalleista sekä vahvistamaan hallinnan tunnetta. Lisäksi harjoitus opettaa sietämään pettymyksiä, koska todennäköisesti yksi tai useampi alue saa huonoja arvosanoja useampana viikkona peräkkäin. Muista, että se on vain elämää!

Jokainen meistä pystyy tasapainottamaan elämäänsä pysyvästi ja nopein tie siihen on viikoittainen elämän arviointi.

Mikko Pahkasalo on valmentaja, kouluttaja ja yrittäjä, jonka visio on nostaa kansallisella tasolla suomalaiset kohti heidän omannäköistä kukoistustaan. Pahkasalo on sisäisen kukoistuksen asiantuntija ja No Limit -yrityksen perustaja. Hän järjestää säännöllisesti maksuttomia webinaareja ja Liekkimiitti -ryhmätapaamisia verkkomuotoisesti, jotka toimivat lähtölaukauksena omannäköisen unelmaelämän luomiselle.

Lisätietoja Pahkasalosta ja hänen kursseistaan löydät osoitteesta:
https://www.noulimit.fi/
https://www.facebook.com/NoLimit.fi
https://www.linkedin.com/in/mikkopahkasalo/

Lue myös Pahkasalon aiemmin julkaistut kolumnit Ota energiasi haltuun, Kunnioita vastoinkäymisiä, Tee merkityksellisiä asioita, Vaikuttamisen mestari ja Läsnäololla elämänlaatua.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)