PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 25.5.2022 | KOLLEGA.FI
Innostusta elämään

Jokainen meistä tarvitsee innostusta elämäänsä. Innostus luo myös iloa ja tekee kaikesta helpomman tuntuista. Kun on työstään innostunut, voi sanoa olevansa onnekas.

Mielellämme on valtava vaikutus siihen, miten kaiken koemme. Ajatuksilla voimme vaikuttaa siihen, mitä tunnemme. Työhönkin voi orientoitua valitsemalla tietoisesti myönteisiä tunteita, jotka siivittävät tehtävän tekemistä. Itse olen käyttänyt tätä keinoa silloin, kun on pitänyt aloittaa jotain hankalaa tai ikävää tehtävää – ja se toimii. Kun mielensä saa viritettyä myönteiseksi, kaikki sujuu yleensä paljon kevyemmin. Kuten tähän numeroon kirjoittanut ja minua aiheen pohdintaan innostanut Teila Tanner-Heikkilä sanoo kolumnissaan: ”Luomme ajatuksillamme todellisuuttamme. Jos haluat muuttaa sitä, mitä teet, muuta ensin ajatteluasi ja viritä tunteesi tukemaan tekemistäsi.” Ja mikä sen parempi, kuin saada viritettyä itsensä innostukseen. Silloin maailma näyttää todella valoisalta!

Coaching-blogissa Anniina Hukari pohtii oman sydämen kuuntelemisen vaikeutta. Hyvin helposti ego saa meidät puskemaan kohti ulkopuolelta saneltuja tavoitteita. Sydän puolestaan johdattaa meidät toimimaan omasta sisäisyydestämme käsin, toteuttaen omaa missiotamme. Kun olemme tasapainossa, kuulemme sisintämme ja olemme oman voimamme äärellä, Anniina Hukari sanoo kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä keskittyy mielen voimaan. Voimme rakentaa itsellemme uutta ja parempaa todellisuutta muokkaamalla suhtautumistapaamme asioihin sekä kylvämällä mieleemme itseämme motivoivia ja innostavia sanoja, tunteita ja voimalauseita. Niiden avulla saamme alitajunnan voiman mukaan tekemiseen ja tukemaan ajatteluamme, Tanner-Heikkilä innostaa kirjoituksessaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas pohtii etäältä katsomisen taitoa. Pitkään ulkomailla asuneena ja työskennelleenä Kansikas kertoo oppineensa tarkkailemaan asioita lintuperspektiivistä. Asioiden tarkastelu etäältä on auttanut niin työssä kuin näkemään myös kokonaisuuksien taakse, Kansikas toteaa kolumnissaan.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho kertoo kepeän tarinan jo edesmenneestä, omapäisestä mummostaan, joka ei sanojaan säästellyt.

Vierailija-blogissa Minna-Kaarina Forssén käsittelee luottamusta työyhteisössä, joka käsittää paitsi ihmisten välisen luottamuksen myös reilut toimintatavat, ennustettavat käytännöt ja läpinäkyvät rakenteet. Kolumnissaan Forssén esittelee kolme keinoa, joiden avulla työyhteisön luottamusta voi parantaa.

Kirjablogissa arvioidaan Kaijus Ervastin ja Miriam Attiaksen toimittama Sovittelu ja sen sovellukset -kirja.

Seuraavat ja samalla kevätkauden viimeiset artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 8. kesäkuuta.

Innostavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)