PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 27.4.2022 | KOLLEGA.FI
Tehdään tilaa ilolle

Näinä aikoina on helppo vaipua synkkiin ajatuksiin. Maailmantilanne on kireä eikä muutosta parempaan ole näkyvissä. Myös pitkään jatkunut pandemia on vienyt meiltä voimia. Välilä tuntuu, että kaikki ilo on kadonnut.

Toisaalta kaikki tämä on saanut näkemään elämästä niitä pieniä ilonaiheita. Ainakin itse olen alkanut kiinnittää huomiota niihin moniin asioihin, jotka ovat hyvin. Tarvitsemme iloa elämään, vaikka ympärillä myrskyää. Itselleni suurta iloa tuottavat muun muassa tanssiminen, elokuvien katsominen, lukeminen ja ystävien tapaaminen. Näitä asioita haluan vaalia elämässäni ja olen nostanut ne prioriteeteiksi. Esimerkiksi tanssitunnista olen pitänyt tiukasti kiinni, enkä ole antanut minkään muun menon ohittaa sitä. Jokainen meistä tarvitsee ilon hetkiä, sillä ne ravitsevat hyvinvointiamme. Ja mitä kovemmin ympärillä myrskyää, sitä enemmän meidän tehtävä tilaa ilolle. Ilo ei tule itsestään, vaan sille pitää antaa mahdollisuus. Kuten tähän numeroon kirjoittanut ja minua aiheen pohdintaan innostanut Erja Järvelä sanoo kolumnissaan: ”Tuodaan ilo kaiken keskiöön.” Pidetään siis lippu korkealla ja otetaan ilo irti pienistäkin asioista!

Coaching-blogissa Katja Kokko pohtii levollisuuden voimaa. Nykypäivänä levollisuudesta on tullut entistäkin tärkeämpää, sillä se tuo mukanaan yhteyttä, turvallisuutta ja ystävällisyyttä. Levollisuus tukee myös omaa hyvinvointiamme, jota näiden uhkakuvien aikoina kannattaakin erityisesti vaalia, Kokko sanoo kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti käsittelee musiikin myönteisiä vaikutuksia. Musiikin vaikutusta mielialaan on tutkittu paljon ja on saatu viitteitä siitä, että musiikista voi olla monipuolista hyötyä niin kehon kuin mielen hyvinvoinnin tukemisessa. Kolumnissaan Huitti antaa käyttökelpoisia vinkkejä musiikin hyödyntämiseen.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas tarkastelee luuloviisauden kavaluutta. Luuloviisaus on vaarallista varsinkin silloin, kun päätöksiä tehdään oletusten varassa. Jokainen meistä on ajoittain luuloviisas, joten ainoa tapa vaikuttaa siihen on perehtyä enemmän asioiden eri laitoihin ja avartaa omaa näkökulmaansa, Kansikas sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä hehkuttaa ilon tärkeyttä. Elämä ajatellaan suorituksina ja ilosta on tullut äärimmäistä luksusta, jonka sallimme itsellemme vain silloin tällöin. Jos nauramme vain harvoin emmekä koskaan näe välähdyksiä ilon taikuudesta, emme ole aidosti elossa, Järvelä toteaa kolumnissaan.

Vieraililja-blogissa Any Lyra käsittelee kohtaamisen taitoa. Myötätuntoinen keskustelija on aidon kiinnostunut toisen ihmisen mielipiteistä ja suhtautuu asioihin lempeydellä. Lempeys-osaaminen, kohtaamistaidot ja empatiakeinot ovatkin kaikki taitoja, joita ilman työelämässä on yhä vaikeampi menestyä, Lyra sanoo kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 11. toukokuuta.

Kepeää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)