PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 30.3.2022 | KOLLEGA.FI
Pidetään huolta voimavaroista

Tässä ajassa tuntuu, että epävarmuus vain kasvaa. Välillä on vaikeaa pitää ajatukset työasioissa, kun ympärillä kuohuu. Ja kuitenkin jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, mihin keskittyy.

Olen viime aikoina monesti pysähtynyt pohtimaan maailmantilannetta, kuten varmaan moni muukin. Huoli on täyttänyt ajoittain mielen. Silloin olen tietoisesti kääntänyt huomion niihin asioihin, joihin voin vaikuttaa. Ajattelen myös iloa tuovia asioita, sillä niitäkin on monia ja ne nostavat energiaani. Juuri nyt on hyvä keskittyä omaan sisäiseen voimaan ja luoda tasapainoa itseensä ja ympäristöönsä. Kuten tähän numeroon kirjoittanut Teila Tanner-Heikkilä sanoo kolumnissaan: ”Jo uskomalla parempaan tulevaisuuteen mahdollistat muutoksen. Ilo ja rauha ovat yhden ajatuksen päässä, samoin kuin pelko ja pimeys. Valinta on avain. Mihin suuntaat huomiosi?” Pidetään yllä valoa!

Henkilökuvassa esittelemme edellämainitun kolumnistimme Teila Tanner-Heikkilän. Pitkän uran markkinoinnin ja myynnin parissa tehnyt Tanner-Heikkilä ehti työskennellä palkkatyössä muun muassa lääkeyrityksessä, mainostoimistossa ja painotalossa ennen kuin ryhtyi yrittäjäksi runsaat kymmenen vuotta sitten. Tätä nykyä työyhteisövalmentajana ja mentorina toimiva Tanner-Heikkilä valmentaa niin yrityksiä kuin yksilöitä ja tekee digikursseja. Energisen Teilan lempiharrastuksiin kuuluvat lattareiden tanssiminen ja kesällä golf, jotka vievät kaiken liikenevän vapaa-ajan ja pitävät niin mielen kuin kehon hyvässä kunnossa.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg käsittelee energiasyöppöjä. Ne ovat henkilöitä, jotka purkavat omaa pahaa oloaan ympäristöönsä ja vievät voimat kanssaihmisiltään. Kolumnissaan Nyberg kertoo energiasyöpön tunnusmerkeistä ja antaa vinkkejä, kuinka tällaisten henkilöiden kanssa kannattaa toimia.

Coaching-blogissa Laura Sundell kirjoittaa potentiaalista. Harvoin tunnistamme toisten potentiaalia, sillä emme välttämättä tunnista edes omaamme. Hyvä esihenkilö näkee muissa kyvykkyyden ituja ja rohkaisee heitä kasvuun. Ihmisten kasvupotentiaaliin uskominen onkin loistava lähtökohta valmentavalle johtamiselle, Sundell toteaa kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä syventyy sisäisen voiman vahvistamiseen. Voimme aina havainnoida asioita sisäisen rauhan tilasta, näkökulmasta, jossa emme mene asioihin tunteella mukaan. Kun keskitymme positiivisuuteen, luomme uskoa tulevaisuuteen, Tanner-Heikkilä muistuttaa kirjoituksessaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas peräänkuuluttaa rajojen paaluttamista. Yksi tämän päivän tärkeimmistä taidoista on kyky sanoa ei. Valtaosaan omista rajoistamme voimme vaikuttaa ja mitä useampi oppii piirtämään rajansa, sitä suurempi vaikutus sillä on, Kansikas sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka pohtii itsemyötätuntoa, jota tarvitsemme erityisesti tässä ajassa. Emme pysty kannattelemaan muita, jos emme kannattele itseämme ensin. Ja ennen kaikkea tehtävämme on katsoa omaan itseemme rakkaudellisesti ja antaa tilaa valolle ja unelmille, Latikka toteaa kirjoituksessaan.

Vierailija-blogissa Saara Remes ja Miriam Attias kirjoittavat työpaikalle paluun riskeistä. Ihmisten kohdatessa kasvokkain ilmassa voi olla paljon pinnan alla kyteneitä jännitteitä. Juuri nyt kannattaakin panostaa vapaamuotoisiin, yhteisiin kahvihetkiin, joka on suhdetyötä parhaimmillaan, Remes ja Attias sanovat kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 13. huhtikuuta.

Toiveikasta työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)