PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 16.2.2022 | KOLLEGA.FI
Ystävällisyyden voima

Ystävällisyys ei ole lainkaan yhdentekevää tässä maailmassa. Varsinkin näinä vastakkainasettelun aikoina ystävällisyydestä on tullut hupeneva luonnonvara. Ystävällisyys ei kuitenkaan vaadi paljoa, joskus siihen riittää muutama myönteinen sana tai pelkkä kannustava katse.

Kun ihmiset ovat ystävällisiä toisilleen, syntyy keskinäinen luottamus. Työpaikoilla tällä on suuri merkitys ilmapiiriin. Itse tulen aina hyvälle mielelle, kun joku sanoo minulle ystävällisen sanan tai tekee ystävällisen eleen, esimerkiksi auttamalla jossain asiassa. Olen myös huomannut, että ystävällisyydellä saa aikaan myös paljon parempaa tulosta. Jo vuosia sitten tein asennemuutoksen ja aloin käyttää työssäni ystävällistä ja kannustavaa lähestymistapaa vuorovaikutuksessa. Parempaa muutosta en olisi voinut tehdä. Ystävällisyyden siivittämänä asiat hoituvat aina hyvässä yhteisymmärryksessä. Ja sen lisäksi, että saan toiselle hyvän mielen, saan sen samalla itsellenikin. Ystävällisyys ei todellakaan maksa mitään, mutta sen voima on valtava.

Coaching-blogissa Jaana Hautala syventyy metataitoihin. Metataidoissa on kyse sekä henkilökohtaisista että yhteistyötaidoista, kuten vuorovaikutustaidoista, tunneälykkyydestä, muutosjoustavuudesta ja ongelmanratkaisukyvystä. Näiden taitojen tietoisella harjoittamisella voimme vaikuttaa omaan arkielämäämme sekä hyvinvointiimme, Hautala sanoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Jaana Pullinen käsittelee itsetietoisuutta johtamisessa. Itsetietoisuus on paitsi oman itsen ymmärtämistä myös sitä, että ymmärtää, kuinka toiset näkevät oman toiminnan. Johtajat, jotka ovat itsestään tietoisia, viestivät paremmin, johtavat tehokkaammin ja kokoavat yhteen inhimillisyyden kautta tyytyväisiä tiimin jäseniä, Pullinen toteaa kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg tutkailee, miksi menestyjät onnistuvat muita paremmin ja antaa kolumnissaan kymmenen vinkkiä, joiden avulla voi menestyä paineiden alla.

Vierailija-blogin ensimmäisessä kolumnissa Hannaleena Immonen pohtii katseen merkitystä vuorovaikutuksen välineenä. Korona-aika maskeineen on peittänyt kasvot ja piilottanut ilmeet. Vuorovaikutuksemme on ollut katseen varassa, ja dialogin äärellä tulkintamme on välillä voinut johtaa vääriin johtopäätöksiin, Immonen sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Mari Lämsä tarkastelee unelmoinnin merkitystä. Ilman haaveita moni asia elämässä jäisi kokematta. Vaikka unelmointi on tärkeää, kannattaa ensin avata silmänsä ja nähdä kaikki se, mistä voi nauttia jo nyt. Kun onnellisuuden onnistuu löytämään arjesta, voi huomata, ettei enempää kaipaakaan, Lämsä toteaa kirjoituksessaan.

Vierailija-blogin toisessa kirjoituksessa Hanne Haapakoski käsittelee sisäisen viestinnän vaikutusta työhyvinvointiin. Sisäinen viestintä on kaikin puolin kannattavaa, sillä se parantaa työhyvinvointia, tuottavuutta, tehokkuutta ja rakentaa ihmisten välistä luottamusta. Ja nämä ovat juuri niitä asioita, jotka ratkaisevat organisaatio menestyksen, Haapakoski sanoo kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 2. maaliskuuta.

Mukavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)