PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 2.2.2022 | KOLLEGA.FI
Vapauden iloa

Tällä viikolla olen tuntenut suoranaista riemua. Pääsin jälleen tanssimaan lattareita ryhmäliikuntatunnille. Vaikka tunnit pidettiin sitä ennen etänä, ei ruutu koskaan korvaa liveä. On aivan toista nähdä kasvotusten ja tanssia yhdessä. Yhteisöllinen fiilis on huikea.

Nyt kun rajoituksia on alettu purkaa, on mielialani noussut samaan tahtiin. Vapaus on yksi tärkeimmistä arvoistani ja sen rajoittaminen on välillä koetellut kovasti. Nyt tunnelin päässä näkyy jo valoa. Tämän kahden vuoden aikana niin montaa aiemmin itsestään selvää asiaa on alkanut arvostaa kovasti. On äärettömän arvokasta, että saa vapaasti tulla ja mennä, matkustaa, tavata ystäviä, käydä elokuvissa, näyttelyissä, teatterissa ja tanssimassa tai mitä ikinä mielii. Kaikki tämä tuo iloa. Kun valo vielä koko ajan lisääntyy ja kevät etenee, tuntuu, että elämäkin kevenee. Nyt kannattaa suunnata kirkkaalla fokuksella eteenpäin ja valita tietoisesti elämään iloa ja valoa!

Henkilökuvassa esittelemme pitkän uran terveyden ja hyvinvoinnin alalla tehneen Sarita Alangon. Määrätietoinen Alanko on ehtinyt työskennellä niin hammashoitajana, kätilönä, terveydenhoitajana, sairaanhoitajana kuin kuntosaliyrittäjänä ja on ollut aina valmis oppimaan uutta. Parikymmentä vuotta sitten Alanko loukkasi selkänsä hevosen aiheuttamassa tapaturmassa ja kuntoutti itsensä rautakangen avulla. Tästä syntyi kuntoutustanko, jonka ympärille Alanko ja hänen tyttärensä perustivat perheyrityksen. Tätä nykyä Alanko toimii yrityksen kasvoina ja tekee myös terveydenhoidon puolella keikkatöitä sekä kunnostaa vanhaa pappilaa ja matkailee asuntovaunulla yhdessä miehensä kanssa aina, kun mahdollista.

Coaching-blogissa Katja Kokko keskittyy herkkyyteen. Herkkyyden keskiössä ovat tunteet ja empatia ja herkät kuormittuvat helpommin, koska aistivat niin paljon. Herkkyyttä ei kuitenkaan kannata hylätä, sillä herkät ihmiset pyrkivät kohti yhteisymmärrystä, ja se on juuri sitä, mitä aikamme kipeästi kaipaa, Kokko sanoo kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä käsittelee tunteita. Monelle meistä omien tunteiden tunnistaminen tai sanoittaminen on vaikeaa. Tunteet ovat vahvoja signaaleja, jotka on helppo ohittaa tai tukahduttaa. Tunnetyöskentelyä kannattaa kuitenkin tehdä, koska se tuo elämään enemmän iloa ja tasapainoa, Tanner-Heikkilä toteaa kirjoituksessaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas pohtii työelämän konkareiden asemaa. Liian usein organisaation hiljaisia luottopakkeja ei arvosteta, vaan heitä sysitään kohti eläkettä. Ja kun työpaikan ovi sulkeutuu viimeisen kerran heidän takanaan, sen mukana menee myös kaikki osaaminen, tieto ja taito, Kansikas sanoo kolumnissaan.

Uusille urille -blogissa Riikka Pajunen tarkastelee unelmatyötä. Jokaiselle meistä löytyy se oma juttu. Unelmatyö on omannäköistä arkea. Mikään unelmatyö ei kuitenkaan ole täydellistä ja siihenkin voi uupua, jos ei osaa johtaa itseään. Tärkeintä onkin, että työ ja elämä tuntuu juuri itsellemme sopivalta ja että löydämme tasapainon, Pajunen painottaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka pohtii mielen toimintaa. Kun joudumme uuteen tilanteeseen, puolustusmekanismimme nousevat ja pelko yrittää rajoittaa ja suojella sisintämme. Mieli tarvitsee valmiin käsikirjoituksen, jotta se voisi kontrolloida. Mitäpä, jos vaan heittäytyisimme virtaan ja antaisimme mennä, Latikka kysyy kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme keskiviikkona 16. helmikuuta.

Iloista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)