HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI JA KUVA MARI LÄMSÄ | 16.2.2022 | KOLLEGA.FI
Elä unelmasi todeksi

Ääni käskee minua unelmoimaan. Päässäni lyö tyhjää. ”Anna ajatusten vain tulla”, lempeä ääni jatkaa. Samassa seison alttarilla ja vastapäätäni on raamikas hahmo. Ensimmäistä kertaa olen elämäni prinsessa. Vilkaisen sivulleni. Morsiusneidot purppuranpunaisissa mekoissaan ruusut ohimoillaan hymyilevät hyväksyvästi. Hengitän unelmaani hitaasti sisään ja ulos. Tunnustelen oloani.

Mari Lämsän intohimona on auttaa ihmisiä löytämään voimavaroja ja uusia näkökulmia innostavaan elämään.

”Saat unelmoida yli maallisten rajojen. Anna unelmiesi nousta alitajunnasta tietoisuuteesi”, ääni yllyttää. Samassa tiputan morsiuskimpun käsistäni ja lähden lentoon. Kaarran sinisen taivaan yllä kohti turkoosia merta, kunnes katoan äärettömyyteen. ”Unelmoi lisää”, ääni suorastaan käskee. Ja niin minä ratsastan auringon laskuun tukka hulmuten pitkin rantaviivaa. Miten vapaus voikaan tuntua ihanalta! Hetkessä kuva vaihtuu ja olen keskellä suurta teatterilavaa, aplodit yltyvät. Esitys on päättynyt. Adrenaali virtaa sisuksissani. Olen niin elossa! Rakastan tätä tunnetta! Olen luomassa jotain uutta! Läheisteni keskellä minä nauran: Unelmaelämää!

Meditaatioharjoitus on päättynyt. Naisääni kehottaa minua avaamaan silmäni ja tulemaan tietoiseksi ympäristöstäni. Kuuntelen lasten kinastelua olohuoneessa. Pesukone piippailee kutsuvasti. Koira tuijottaa vaatien ulos. Hymähdän. Silmät auki unelmointi on erilaista: haave edes hetken hiljaisuudesta, omasta ajasta lenkkipolulla, työhaasteiden ratkaisemisesta, yhteisestä leffahetkestä ja jopa lomareissusta. Se kyllä kuulostaa… no, turhalta haaveilulta. Niin, ne arjen unelmat. Niin latteita, niin tavallisia! Voin melkein kuulla, miten unelmien manifestointiin kannustavan äänitteen naisääni huokaisee raskaasti ja toteaa lakonisesti hikeä otsaltaan pyyhkien: ”Tein kaiken voitavani. Menetetty tapaus.”

Mahdottomasta mahdollista

Pysähdyn miettimään vakavissani tätä unelmoinnin teemaa. Sanotaan, että sitä saa mitä tilaa. Tämän vielä ymmärrän. Kukapa sitä kahvikupillisen ostajalle pullollista vuosikertaviiniä eteen toisi. Mutta niin moni muukin kuin manifestointiin – tietoiseen luomiseen – kannustava uusi ystäväni äänitteellä on vannonut vetovoiman lain nimiin. Se, mihin keskitämme ajatuksemme ja mihin fokusoidumme, lisääntyy.

Mielen voimasta on kirjoitettu kirjoja varmasti kiinan muurin verran eli aihe ei voi olla tuulesta temmattu. Ja tiedänhän sen itsekin omasta kokemuksestani. Moni asia elämässäni olisi jäänyt kokematta, jos ei olisi ollut alussa yhtä pientä ja varovaista ajatusta, haavekuvaa. En olisi irtisanoutunut vakituisesta työstäni, en olisi lähtenyt opiskelemaan täysin uutta alaa, en olisi seissyt teatterilavalla ja tuntenut sitä ensimmäisen esitykseni aikaan saamaa euforista olotilaa, kun arka ääni vahvistuu esille päästyään. En olisi perustanut yritystäni, en kirjoittanut kirjaa, en hankkinut koiraa tai palannut vuosikymmenten jälkeen takaisin lapsuuteni maisemiin. En olisi matkustanut Afrikan safareille tai kokenut musikaalia Broadwaylla. Ilman unelmointia en olisi tässä.

Elämä peilaa takaisin sitä mitä lähetämme sille

Vetovoiman laille on haettu tieteellistä pohjaa niin kvanttifysiikasta, sähkömagnetismista kuin aivotutkimuksesta. Luin taannoin Joe Dispenzan kirjoittaman kirjan Luo itsesi uudelleen, joka perustuu yksinkertaistaen juuri sille ajatukselle, että vedämme puoleemme omilla ajatuksillamme ja tunteillamme kaikkea sitä, mikä elämäämme tulee. Halutessamme jotain uutta elämäämme materiaaliselle tasolle, se on luotava ensin energiatasolla ajatusten, tunteiden ja mielikuvien avulla.

Vaikka en ole vielä ottanut käyttöön Dispenzan kirjan harjoitusohjelmaa, vakuutti hän minut tutkimustietoineen ja esimerkkeineen entisestään siitä, että meillä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa elämäämme. Kaikki lähtee lopulta ajatuksesta ja tuohon ajatukseen kerta toisensa jälkeen palaamisesta. Siitä ihanan kauhistuttavasta sanaparista: Entä jos? Ja kun siitä ajatuksesta on saanut kiinni, on toimittava, puhuttava ja ajateltava kuin olisi jo saavuttanut toivomansa. On visualisoitava haluttuja kokemuksia ja vahvistettava tuon alkuun hailakan, hattaramaisen kuvajaisen ääriviivoja. On väritettävä kuvaa päivä kerrallaan vahvemmaksi ja vahvemmaksi, kunnes kuva on niin todellinen, että siinä voi ottaa ensimmäiset askeleensa.

Kaikki lähtee hyvästä mielentilasta

Koska hyvä ruokkii hyvää, hyvien asioiden puoleen vetäminen edellyttää hyvässä mielentilassa olemista. Ehkäpä ensin onkin avattava silmät ja nähtävä kaikki se, mistä voi nauttia ja olla kiitollinen jo nyt. Kun onnellisuuden onnistuu löytämään arjesta, sitä saattaakin huomata, ettei enempää kaipaakaan. Ja toisaalta, milloin tahansa voi myös sulkea silmät ja antautua sille äänelle, joka kannustaa unelmoimaan rohkeasti ja rajattomasti.

Toisinaan hyvää voi tehdä pelkästään jo se, että pysähtyy, unohtaa hetkeksi arkiset asiat ja hiljentyy kuuntelemaan alitajunnasta nousevia viestejä. Ehkäpä sieltä nouseekin jotain, joka herättää uteliaisuutta, innostusta, inspiraatiota ja tulevaisuususkoa – mikä kaikki onkaan mahdollista!

Mitä jos tänään sulkisit silmäsi ja katselisit unelmakuviasi?

Mari Lämsä on kouluttaja ja kirjailija, joka auttaa ihmisiä kehittämään toimintaansa kohti omaa potentiaaliaan ja yhteistä hyvää. Lämsä on julkaissut kirjan Naurun hyvää tekevä voima – löydä tie elämäniloon (Viisas Elämä 2017).

Lisätietoa Lämsästä löydät osoitteesta www.intovaattori.fi.

Lue myös Lämsän aiemmin julkaistut kolumnit Kohti kollektiivista asiantuntijuutta, Milliaisia tahdon asioita vaalit arjessasi?, Pettymysten voittaminen on tärkeää ja Alaistaidot kuuluvat työelämään.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)