KIIRE HALLINTAAN

Mainos
TEKSTI MIIA HUITTI KUVA VILLE HUITTI | 5.1.2022 | KOLLEGA.FI
Muista palautua myös innostuksesta

Oletko työssä, jossa koet suurimman osan aikaa valtavaa innostusta ja iloa? Koetko, että työlle ja vapaa-ajalle hankala asettaa selkeitä rajoja, koska tunnet tekeväsi kutsumustyötä? Koetko työsi enemmänkin tavaksesi elää ja toteuttaa itseäsi?

Miia Huitti on stressivalmentaja ja Onnellisuustutkimusinstituutin perustaja, joka haluaa auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

Innostus on ihana tunne, joka antaa kokemuksen energisyydestä, jopa voittamattomuudesta. Kehomme ei kuitenkaan osaa tulkita tätä virittyneisyyttä työn iloksi ja innostukseksi, vaan kokee sen myös stressinä. Siksi kehomme tarvitsee palautumista myös innostuksesta.

Eräs ensimmäisen luokan opettaja kertoi minulle olevansa työpäivän päätteeksi kovin väsyksissä ja ihmeteli, miten voi innostavan ja hyväntuulisen työpäivän jälkeen olla uuvuksissa. Hän oli luullut, että vain negatiivinen kuormitus uuvuttaa. Lisäksi hän huomasi, että vaikka vapaa-ajan harrastuksetkin olivat varsinaisia positiivisen virittyneisyyden tuokioita ja kaikki valveillaoloaika kuluikin pääosin hyvällä mielellä, keho ja mieli väsyivät.

Opettele tuntemaan itsesi

Mikä meitä innostujia sitten auttaisi tasapainottelemaan virittyneisyyden ja palautumisen kanssa? Olennaista on, että ymmärrämme oman tapamme kuormittua sekä palautua. Joka päivä on uusi mahdollisuus oppia tuntemaan itseään paremmin. Arjen tohinassa on tärkeä löytää edes pieniä hetkiä pysähtymiselle. Minulle on ollut kovasti hyötyä esimerkiksi lyhyistä hengitysharjoituksista kesken työpäivän. Suljen silmäni, hengittelen syvään ja irrotan itseni hetkeksi työstä. Rauhoitan kehoani ja mieltäni ja tarvitsen siitä muistutuksia päivääni. Muuten uppoudun innostuksen syövereihin ja väsytän itseni helposti.

Innostuksestakaan johtuva stressi ei ole normaali olotila ja pitkittyessään se on terveydelle haitallista. On hyvä tiedostaa se ja päättää tehdä asialle jotain joka päivä! Lähde kuitenkin liikkeelle stressinhallinnan kanssa inspiraatiosta parempaan hyvinvointiin, älä niinkään vältelläksesi kielteisiä vaikutuksia.

Lempeitä muistutuksia stressinhallintaan:

  • Sinä olet tärkeä. Aseta oma hyvinvointisi prioriteetiksesi. Uskalla arvostaa itseäsi.
  • Jos et voi hyvin, se vaikuttaa koko elämääsi ja myös monen muun ihmisen elämään.
  • Tee stressinhallinnasta päivittäinen rutiini. Kevennä kuormitustasi yhtä säännöllisesti kuin harjaat hampaasi tai käyt suihkussa.

Kun opettelet olemaan lempeämpi itseäsi kohtaan ja tunnistamaan rajasi innostuksessakin, stressi lievittyy ja palautuminen paranee. Kun stressikuorma kevenee, tilalle virtaa lisää energiaa, iloa ja kiitollisuutta ja vahvistat jopa vastustuskykyäsi. Omien kuormitustekijöiden äärelle pysähtyminen lisää myös itsetuntemustasi. Ja muista, että voit kohentaa jaksamistasi ja hyvinvointiasi joka päivä!

Miia Huitti on kirjailija, puhuja, stressivalmentaja ja Onnellisuustutkimusinstituutin perustaja, jonka intohimona on tutkia onnellisuutta, auttaa oivaltamaan stressin syitä ja opettaa tehokkaita työkaluja stressinhallintaan. Huitti on koulutukseltaan johtamisen KTM ja HuK sekä sertifioitu stressivalmentaja.

Huitin nettisivut löytyvät osoitteesta https://www.miiahuitti.fi/. Twitter: @huittimiia. Facebook: Stressivalmentaja Miia HuittiLinkedin Miia Huitti

Lue myös Miia Huitin aiemmat kolumnit Vähennä sähläämistä hybridiarjessa, Mikä ajatus estää sinua ryhtymästä toimeen? ja Anna itsellesi lupa rentoutua sekä Huitista tehty henkilökuva Unelmana onnellisuusinstituutti.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)