PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 5.1.2022 | KOLLEGA.FI
Edessä uusi aika

Uusi vuosi on aina itselleni uuden alku. Siksi pidän vuoden vaihtumisesta. Vaikka elämme merkillisiä aikoja ja meillä on jälleen rajoituksiakin, kannattaa katse suunnata kauemmas. Olemme kuitenkin jo vuoden alussa ja kevätkin on edessä. Kevään ja valon myötä toivokin aina nousee.

Toivo onkin meille jokaiselle äärimmäisen tärkeää. Ilman sitä emme jaksa uskoa tulevaisuuteen. Myös irtiotto omista ajatuksista on tärkeää, sillä ne jäävät helposti pyörimään kielteiseen kehään. Kun muistaa välillä kaivaa esille omia unelmiaan, virittäytyy jo heti paremmalle mielelle. Ja kun mielessään näkee mahdollisuuksia, alkaa oma elämäkin näyttää valoisammalta. Itse uskon, että olemme parempaan päin menossa, hitaasti mutta varmasti – takaiskuista huolimatta. Kuten tähän numeroon toivosta kirjoittanut ja aiheen pohdintaan minua innostanut Anniina Hukari sanoo kolumnissaan: ”Hyvään kannattaa uskoa. Ponnistella sen eteen. Keskittää mieli ja energia eteenpäin, onnistumiseen. Valoa kohti.” Näin aion itse tehdä.

Ajankohtaisartikkelissa perehdymme uteliaisuuteen. Vaikka uteliaisuutta on pidetty väheksyttävänä ominaisuutena, kannattaa muistaa, että mitään nykypäivän kehityksestä ei olisi saavutettu ilman uteliasta mieltä ja tiedonhalua. Uteliaisuus vaikuttaa myönteisesti myös hyvinvointiimme, sillä uteliaalla ihmisellä on laajat verkostot ja hän suhtautuu avoimesti uusiin asioihin, Juha T. Hakala sanoo ajankohtaisartikkelissamme.

Henkilökuvassa esittelemme pitkän uran HR-tehtävissä tehneen Leena Saarion. Matkaoppaana aloittanut ja yli kymmenen vuotta matkailualan tehtävissä toiminut Saario ehti nähdä niin matkatoimistojen fuusiot kuin WTC-iskun ja Thaimaan tsunamin vaikutukset alaan. Viisitoista vuotta sitten Saario teki alanvaihdon ja aloitti HR-päällikkönä Jyskissä, jonka kansainvälisessä ilmapiirissä hän viihtyy. Haasteista pitävä Saario osaa vetää myös rajat työnteolle ja retkeilee mielellään pojanpoikansa kanssa luonnonmaisemissa.

Coaching-blogissa Anniina Hukari valaa toivoa tulevaisuuteen. Meillä ihmisillä on upea kyky pitää yllä toivoa. Kyky puhaltaa yhdessä tulta toivon liekkiin, myös vaikeimpina hetkinä. Vahva usko kantaa ja valaa uskoa siihen, että jotain hyvää on tulossa, Hukari sanoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Anna-Maija Kuosmanen pohtii itseohjautuvuutta ja johtajuutta. Kun ihmiset ovat vahvasti itseohjautuvia, voidaan organisaatio pitää matalana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö joukkoa selkeästi johdettaisi. Johtajia tarvitaan nyt ja jatkossakin osoittamaan suuntaa, Kuosmanen toteaa kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg valottaa erilaisia arvomaailmoja. Arvomme heijastuvat kaikkeen tekemiseemme ja siihen, miten suhtaudumme maailmaan. Erilaisten arvomaailmojen tunnistaminen opettaa meitä ymmärtämään paremmin sekä itseämme että toisia, jotka eivät ajattele samalla tavoin kuin me, Nyberg sanoo kolumnissaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas kannustaa meitä huolehtimaan toisistamme. Mitäpä jos aloittaisimme tämän vuoden kysymällä toisiltamme, mitä sinulle kuuluu? Voisimme kysellä toistemme vointeja laajemminkin, sillä emme koskaan tiedä, milloin itse kukin meistä kaipaa kipeästi huolenpitoa, Kansikas muistuttaa kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti tähdentää palautumisen tärkeyttä. Vaikka kokisimme työssämme suurta innostusta ja iloa, ei kehomme osaa tulkita virittyneisyyttä työn iloksi, vaan kokee sen myös stressinä. Kolumnissaan Huitti antaa lempeitä vinkkejä stressinhallintaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä käsittelee valintojen vaikutusta hyvinvointiin. Jos emme ole tietoisia siitä, mitä ja miten valitsemme asioita elämäämme, saatamme valita asioita, jotka eivät kannattele meitä. Tietoiset valinnat ovat yksi elämän merkittävimimmistä hyvinvointitekijöistä, Järvelä sanoo kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin aiheeseen liittyvän Juha T. Hakalan Uteliaisuus-kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kysely, jossa tiedustelimme, minkälaiset asiat tuovat sinulle mielenrauhaa. Enemmistölle vastaajista luonnossa liikkuminen oli tärkein mielenrauhan tuoja. Muita eniten mainittuja asioita olivat läheiset ihmiset, toisten auttaminen ja terveys. Kilpailun palkinnon, Viisas Elämän kustantaman, Harri ja Ilkka Virolaisen kirjoittaman Sisäinen rauha -kirjan (arvo 32 €) voitti Kristiina Peltonen Voiluodosta. Onnittelut Kristiinalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 19. tammikuuta.

Valoisaa uutta vuotta!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)