VIERAILIJA

Mainos
TEKSTI RIINA KRUUT KUVA JONI YLÖNEN | 19.1.2022 | KOLLEGA.FI
Asiantuntija­viestintä on tärkeä osa markkinointi­osaamista

Markkinointiviestintä käsittää useita toimia aina mainonnasta visuaaliseen tarinankerrontaan ja sisältömarkkinoinnista videoiden editointiin. Markkinointi on kiehtovaa ja sen kuuluukin kiinnostaa kaikkia riippumatta siitä, onko roolina yrittäjyys tai asiantuntijan tehtävät myyntiorganisaatiossa.

Riina Kruut on markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen, joka ratkoo pienyrittäjien markkinointi- ja viestintähaasteita.

Jos otat tavoitteeksi opiskella jotakin markkinointiin liittyvää, aloita asiantuntijaviestinnän harjoittelulla. Mieti, miten voisit saada asiantuntijana oman viestintäsi hallintaan ja tulla sen avulla hieman lähemmäksi markkinointiosaamisen kokonaisvaltaista kehittämistä.

Asiantuntijaviestintä on valttia monestakin syystä. Se nostaa työnantajaorganisaatiosi tai yrityksesi näkyvyyttä ja tunnettuutta, mutta myös sinua oman alasi ammattilaisena ja vaikuttajana. Digitaalinen läsnäolo sekä sosiaalisessa mediassa tuotettu luotettava ja vaikuttava asiantuntijaviestintä vaikuttaa suoraan useampaan asiaan. Se näkyy yhteistyökumppaniverkoston kasvussa, potentiaalisten asiakkaiden kiinnostuksessa, sosiaalisessa myynnissä sekä viestinnästäsi inspiroituneissa seuraajissa, jotka seisovat mielipiteidesi puolella.

Asiantuntijaviestijä vs. työntekijälähettiläs

Asiantuntijaviestinnästä puhutaan arkisemmin etenkin suurissa yrityksissä toisinaan työntekijälähettiläisyytenä. Nämä ovat hyvin pitkälle samoja asioita, sillä molemmat termit tarkoittavat yrityksen ulkopuolelle tuotettavaa viestintää muun kuin organisaation oman kanavan kautta.

Erottava tekijä on kuitenkin se, että työntekijälähettiläs usein koulutetaan viestimään organisaation puolesta tiettyjä sovittuja viestejä persoonallisella otteella, kun taas asiantuntijaviestintää tekevä päättää itse, mikä on yleisölle julkaisemisen arvoista.

Oli viestinnän keino kumpi tahansa, on selvää, että seuraajia kiinnostavat enemmän henkilöbrändit ja yrityksissä kentällä työskentelevät ihmiset kuin mahtavalla koneistolla tuotettu korporaatioviestintä.

Viestintä vaatii harjoittelua

Viestintäosaaminen kuuluu jokaisen työlistalle omasta urastatuksesta riippumatta. Yrittäjän on osattava viestiä asiakkailleen tarjonnastaan tavoittavasti ja oman alansa asiantuntijan on taas osattava viestiä organisaatiossa niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Kaikenlaisen markkinointiosaamisen kartuttaminen on hyvästä ja asiantuntijaviestintää on mahdollista harjoitella yhtä lailla kuin muitakin markkinointitoimia. Harjoittelun aloittamista helpottaa, kun hyväksyy oman keskeneräisyytensä ja uskoo, että oma viestintä on riittävän kiinnostavaa. Kukaan ei ole syntynyt asiantuntijaviestijäksi, vaan sitä varten herätellään inspiraatiota kirjoittamiseen, opetellaan hyviä niksejä ja kerätään kiinnostuneita silmäpareja tekemistä tutkailemaan.

Liian isoa kokonaisuutta markkinointiviestinnässä kehittymiseen ei kannata haalia kerralla, sillä silloin se alkaa helposti tuntua liian haastavalta, ja pahimmassa tapauksessa epämieluisalta. Vaikka innostus markkinoinnin kokonaisuuden hallintaan kuplisi pinnan alla, on maltti ja jaottelu tarpeen. Erityisesti asiantuntijatehtävissä toimivalle paras vaihtoehto on aloittaa viestintätaitojen harjoittelusta. ­Varmuutta omaan markkinointitekemiseen voi hankkia esimerkiksi itseään kurssittamalla ja keskittymällä hiomaan valitsemaansa osa-aluetta kuntoon. Asiantuntijaviestinnän hallinta on iso osa markkinoinnin kokonaisuutta, joka kannattaa ottaa haltuun pala kerrallaan.

Riina Kruut on viestintäyrittäjä ja markkinoinnin ammattilainen, joka auttaa pienyrittäjiä menestymään sisältömarkkinoinnin keinoin sekä sparraa asiantuntijabrändejä digitaalisen läsnäolon ensiaskeleissa.

Lisätietoja Riina Kruutista:
www.riinakruut.fi
https://www.linkedin.com/in/riina-kruut-b5582b138
https://www.instagram.com/riinakruut/
https://www.facebook.com/riinakruut.fi

Lue myös Kruutin aiemmin julkaistut kolumnit Tehokas markkinointi syntyy organisaatiorajat ylittävällä yhteistyöllä ja Luotettavalle asiantuntijaviestinnälle on kysyntää.

Jos tykkäsit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)